• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tušil jsem, že to v Japonsku bude divoké, ale maximální délka čepele zavíracího nože 55mm a hrozba až dvou let basy za porušení, to překonalo mé nejdivočejší očekávání... (Nebo do 15 cm a pádný důvod, a doufat že se bude líbit policajtovi.) Tuším, že se budu do Evropy vlastně vracet docela rád. ;D
    GGG
    GGG --- ---
    libi se mi ta jednoduchost, jak Bark River
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GGG: jop, p. Matejka na ne obcas dela videorecenze na yt
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak nějakej účelovej, pracovní nůž..
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: To je ovšem možné, já to nepsal. Nebudu je tedy už dále citovat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: "Keine Waffen" znamena "neplati jako zbran" ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: neumím německy, takže neprostuduju
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: Vsechny moje edc noze jsou jednorucni - velka sebenza s kolickem, velkej sepp s kolickem atd. Pravdou je, ze sepp se coby nemeckej nuz prodava s kolickem vysroubovanym a musis si ho tam sam zasroubovat :)
    A ten victorinox s ockem tam v ty brozure je dokonce vyfocenej jako priklad jednorucniho noze kterej neplati jako zbran.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak já už mlčim :-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jinak autor nevim odkud čerpal, teleskop je ve všech materiálech výslovně zmíněnej jsko příklad zakázaný zbraně.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: A teleskop "by tam nemusel byt zarazen", ten jak pohledem do te brozury snadno zjistis zakazan je :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Shodou okolností meče nejsou ve Švýcarsku pokládány za zbraně. Jednoruční otevírání je zakázaný pouze asistovaný, tj. vystřelováky. Přehled sem linkoval Blowup, nebudu sem znova házet totéž ve francouzštině. Nějaký Spyderco s deseticentimetrovou čepelí si tu normálně koupíš a můžeš ho nosit. I ten Victorinox dělá kudly s očkem s delšími čepelemi, fakt nevim, kde vzali 3 cm. :-]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ehmm... Ja nevim odkud ten text je, ale to co tam pisou je blbost. Prostuduj si to co jsem sem postnul, to je ofotografovana oficialni brozura ktera nas waffengesetz vysvetluje.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Maj to blbě
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nože registrované na Chorvatských hranicích? Když nás naposledy šacovali chorvatští celníci (že s sebou parta hipíků nemá ani trošku trávy prostě nedokázali uvěřit) tak je nože nechávali úplně chladnými, a to měl prakticky každej z nás nějaký onehand, na lodi se to hodí.
    Stejně tak informace o Velké Británii jsou v principu pravdivé, ale pro účely cestovatelů by se hodilo zmínit, že mít v kapse kudlu během táboření je docela přijímaný pádný důvod. (Jen to chce včas přemístit nůž do batohu před nástupem do vlaku nebo cestou do města - pro jistotu.)
    Tak na tento seznam bych se raději nespoléhal...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: Nemohl ani jeden z nich
    Cestování se zbraněmi - SORUDO
    http://www.sorudo.cz/636/
    Švýcaři jsou nějak zvláštně hákliví na některé věci. Je to země, kde má každý doma ve skříni útočnou pušku, tlumič koupíte na občanku a ani laser tam nikoho nevzrušuje. A když se tam objevíte s nožem s jednoručním otvíráním (jestli tam je pružina, očko nebo kolíček je každému putna) co má čepel delší než 3cm, máte problém. A nůž s čepelí 2,5 cm snad ani nemá cenu otvírat, že jo. A opět zákaz vrhacích nožů, balisongů (motýlek) a fantasy nožů. Dále jsou zakázané “nebezpečné objekty” – nunčaky, meče – obávám se, že při troše vůle (či zvůle) by tam šel zařadit i teleskopický obušek.

    Povolené: nůž do 3 cm
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: když mluvím o EDC tak myslím Ka-Bary one hand zavíráky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: gerner není broušený na obě strany. je to zavírák

    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Celkovo mi pridu tie uvedene normy dost rozumne. Nemecko je v tomto dost na hlavu o Britanii nema moc zmysel ani hovorit. Holandania to riesia tiez zaujimavo: Motyle, obojstranne dyky, vyhadzovaky (zboku aj spredu) a boxery zakazane. Noze vacsinou noprob. Strelne zbrane plosne zakazane, vynimky su lov a sport. Inymi slovami, ak je clovek registrovany v streleckom klube, noprob, ale skryte nosenie na obranu by mi tu nepreslo.
    Zaujimave bolo Japonsko, ked som si studoval zakony pred cestou, zisitl som, ze su tam dost posadnuti nozmi. V praxi to ale nebol problem, priletel som aj odletel s malym EDC-ckom v check-in batozine.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam