• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: A teleskop "by tam nemusel byt zarazen", ten jak pohledem do te brozury snadno zjistis zakazan je :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ehmm... Ja nevim odkud ten text je, ale to co tam pisou je blbost. Prostuduj si to co jsem sem postnul, to je ofotografovana oficialni brozura ktera nas waffengesetz vysvetluje.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Maj to blbě
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nože registrované na Chorvatských hranicích? Když nás naposledy šacovali chorvatští celníci (že s sebou parta hipíků nemá ani trošku trávy prostě nedokázali uvěřit) tak je nože nechávali úplně chladnými, a to měl prakticky každej z nás nějaký onehand, na lodi se to hodí.
    Stejně tak informace o Velké Británii jsou v principu pravdivé, ale pro účely cestovatelů by se hodilo zmínit, že mít v kapse kudlu během táboření je docela přijímaný pádný důvod. (Jen to chce včas přemístit nůž do batohu před nástupem do vlaku nebo cestou do města - pro jistotu.)
    Tak na tento seznam bych se raději nespoléhal...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: Nemohl ani jeden z nich
    Cestování se zbraněmi - SORUDO
    http://www.sorudo.cz/636/
    Švýcaři jsou nějak zvláštně hákliví na některé věci. Je to země, kde má každý doma ve skříni útočnou pušku, tlumič koupíte na občanku a ani laser tam nikoho nevzrušuje. A když se tam objevíte s nožem s jednoručním otvíráním (jestli tam je pružina, očko nebo kolíček je každému putna) co má čepel delší než 3cm, máte problém. A nůž s čepelí 2,5 cm snad ani nemá cenu otvírat, že jo. A opět zákaz vrhacích nožů, balisongů (motýlek) a fantasy nožů. Dále jsou zakázané “nebezpečné objekty” – nunčaky, meče – obávám se, že při troše vůle (či zvůle) by tam šel zařadit i teleskopický obušek.

    Povolené: nůž do 3 cm
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: když mluvím o EDC tak myslím Ka-Bary one hand zavíráky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: gerner není broušený na obě strany. je to zavírák

    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Celkovo mi pridu tie uvedene normy dost rozumne. Nemecko je v tomto dost na hlavu o Britanii nema moc zmysel ani hovorit. Holandania to riesia tiez zaujimavo: Motyle, obojstranne dyky, vyhadzovaky (zboku aj spredu) a boxery zakazane. Noze vacsinou noprob. Strelne zbrane plosne zakazane, vynimky su lov a sport. Inymi slovami, ak je clovek registrovany v streleckom klube, noprob, ale skryte nosenie na obranu by mi tu nepreslo.
    Zaujimave bolo Japonsko, ked som si studoval zakony pred cestou, zisitl som, ze su tam dost posadnuti nozmi. V praxi to ale nebol problem, priletel som aj odletel s malym EDC-ckom v check-in batozine.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    BLOWUP: nad 30cm a to pomerne tazko ukryva :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SIRIUS: Tak oni nejsou zakazany, zakazany jsou jenom ty s nejakou bojovou substanci
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BLOWUP: tuhle modu zakazovani pepraku fakt nechapu, jako dovedu si predstavit proc nekomu dava logiku zakazat one hand noze, motylky etc. ale tohle teda sledovat nedokazu vubec
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Paradoxni je, ze symetricka dyka je zakazana pouze pokud ma cepel kratsi nez 30cm :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ten applegate neni symetrickej, takze bys jej nosit mohl, ty ostatni taky. I kdyz teda nechapu na co ten kabar, ale ok :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: Tak ja to trochu sleduju a ty sobotni pribehy si jsou dost podobny: osoby s migracnim pozadim balkanskeho puvodu neco potrebovaly vyresit pred diskoskou. A ver mi, ze tenhle fenomen tu zname az od migracni vlny z valky po rozpadu jugoslavie.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jestli narážíš na to, že se některý daj otevřít jednou rukou, tak pokud to nemá vystřelovací mechanismus, tak to v CH neni problém.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: ten gerber mi přijde broušenej na obě strany, ten by asi neprošel, jinak nevidim problém
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: Z mých, naprosto běžných EDC nožů bych nemohl nosit ani jeden. Avispa, RAT 1, Spyderca, Gerber Applegate, Ka-Bar.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CROSS: Tak nemyslim teď tu vlnu, oni nějakou tu změnu skladby obyvatel maj už dost dlouho, navíc něco zakazovat je in už taky dost dlouho, vem si ten postupněj proces se zbraněma.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MANFRED: já ti nevim, mně přijde, že zrovna ve švajcu se to za poslední roky moc nezměnilo (tj vůbec), a třeba ty britský šrouby už jsou taky utažený docela dlouho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ono povětšinou ty zákazy nožů v zahraničí pomalu gradujou, jak se v populaci zvyšuje počet lidí, který jsou zvyklí je používat k argumentaci, za nějakou dobu to dopadne jak kdysi v japonsku, jeden nůž ve vesnici na řetězu u studny.
    P.S. s migrací etc. ony zákazy naprosto nesouvisí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam