• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    mmmm..

    FEK5150 FirstEdge Elite Field Fixed Blade
    https://www.youtube.com/watch?v=QYhiVwqSnVE
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KALIF_WH: bohužel... :-(
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Musim policii nahlasit, kde si hodlam ty dva vrazedny nastroje zakoupit. Ukazuje se, ze povoleni k dovozu stoji jen dvacku a ten obchodnik odsud by o nej musel zadat spolu s moji bumazkou taky, takze je pro me nejjednodussi si dovoz / koupi ze zahranicniho eshopu zaridit sam.
    Napada vas, pratele ve zbrani, nejaka obzvlaste vyhodna moznost kde by se produkty benchmade daly zakoupit?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Uvazovani legislativcu v praxi- cesta nejmensiho odporu. Nejsnazsi je zakaz ...... bitky na noze kvuli respektu mezi muslimskymi pristehovalci se daji resit tremi ruznymi typy zakazu. 1) zakazeme noze. 2) zakazeme muslimy 3) zakazeme respekt. Nejsnazsi a politicky nejkorektnejsi je zakazat bod 1) problem solved :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP: Díky. Takže si svůj názor upravovat nemusím.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BLOWUP: Taky proto jsem to Japonsko, kam se zrovna chystám, zmínil - to je extrém a navíc jsou tam nejasnosti (zda se měří ostří nebo celá čepel) a velký prostor pro buzeraci policií ("oprávněný důvod" WTF). Švýcarsko je v tomto ohledu super, Německo vlastně taky, Skandinávie ještě docela jde...

    Mne obecně ty zákazy většinou iritují svou iracionalitou - u švýcarských zákazů, když na ně koukám, jasně chápu, proč to vzniklo a je to zrovna takhle, ale myslím, že řešit lidi je prostě lepší, než řešit zbraně a že je to spíš populistická zkratka, než něco, co opravdu pomůže. (Gangmani místo nožů pořídí šroubováky a jsme v Anglii...)

    Vybavuju si třeba poměrně epický turnaj Bělorusko vs. Ukrajina v nonstopu v Praze na Zálesí před pár lety, ale nevím, že by po něm někdo volal po kontrole nožů. (Zato po kontrole gastarbaiterů ano.) Tak doufám, že je tu trošku jiná mentalita - a držím palce střelcům, kteří lobují vlastně i za nás... ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FINSON: Samozrejme ze nepomahaji, ponevadz prave dohromady u nas nic zakazanyho neni, krome tech motylku a vystrelovaku. Ale slunickovi politici maji u toho takovy jako lepsi pocit.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP: A ty zákazy pomáhají nebo se pak obyvatelé z muslimských zemí sekají kuchyňáky? Ať vím, jak moc se tomu bránit nebo srazit podpatky...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FINSON: Pokud tu probehlou debatu vztahujes na to moje zvlastni povoleni, tak ja sam za sebe se moc omezenej necejtim, vnimam ten nas zakon jako dost liberalni.
    U vas halt zatim nemate signifikantni cast obyvatel z muslimskych zemi, tim padem ty ferovky na noze kvuli "nedostatku respektu" zatim nejsou tak stabilnim prvkem zprav.
    FINSON
    FINSON --- ---
    ALDARION: Copak do Evropy, v té západní už to taky stojí za hovno, viz právě proběhlá debata. Přijde mi, že ze zemí prvního světa je ČR poslední, kde se nože ještě nezačaly zakazovat :-(
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tušil jsem, že to v Japonsku bude divoké, ale maximální délka čepele zavíracího nože 55mm a hrozba až dvou let basy za porušení, to překonalo mé nejdivočejší očekávání... (Nebo do 15 cm a pádný důvod, a doufat že se bude líbit policajtovi.) Tuším, že se budu do Evropy vlastně vracet docela rád. ;D
    GGG
    GGG --- ---
    libi se mi ta jednoduchost, jak Bark River
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GGG: jop, p. Matejka na ne obcas dela videorecenze na yt
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak nějakej účelovej, pracovní nůž..
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    CROSS: To je ovšem možné, já to nepsal. Nebudu je tedy už dále citovat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEON_KOWALSKI: "Keine Waffen" znamena "neplati jako zbran" ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: neumím německy, takže neprostuduju
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: Vsechny moje edc noze jsou jednorucni - velka sebenza s kolickem, velkej sepp s kolickem atd. Pravdou je, ze sepp se coby nemeckej nuz prodava s kolickem vysroubovanym a musis si ho tam sam zasroubovat :)
    A ten victorinox s ockem tam v ty brozure je dokonce vyfocenej jako priklad jednorucniho noze kterej neplati jako zbran.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak já už mlčim :-]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam