Když už se tu mluví o D2, taky se přidám. Dostal jsem na testování kuchyňák od kamaráda z kitchenknifeforums.com žijícího v německu. Je to vědec, pracuje pro Carl Zeiss, čili žádnej kovář :-) celej proces výroby je popsanej na jeho blogu tady
http://matuskalisky.blogspot.cz/2016_07_01_archive.html
Přivezl mi gyuto 240, v reálu je to 230mm, 47mm vysoký, váha 190g, HRC 61-62.
Detailnější a lepší fotky jsou na blogu, sem dávám jen na porovnání s mým Konosuke Fuji.
Musím říct, že nůž je to velice povedej. Měl jsem ho na test několik týdnů v práci a jsem z něj nadšenej. Působí hodně lehce, dobře vyváženej, krásně pevnej. Co se týče D2, pro mě novinka, relativně pěkně se brousí, ostří drží nadprůměrně. Profil skvělej, s delší špičkou, narozdíl od mých japonců ze Sakai, špička je hodně delikátní, skvělá na jemnou práci, ostří je vybroušený hodně do tenka. Ručka působí naprvní dojem masivně, ale na delší práci je výborná. Rozhodně doporučuju pročíst jeho blog, obzvlášť proces výroby tohodle gyuta. Popravdě me už dlouho takhle nějakej novej nůž nebavil a těším se na další kousky co vyrobí, podle toho co psal by to mělo být z Gyuto 180mm z Niloxu, který by mi měl taky poslat až bude hotový.