• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    Jen bych se vas zeptal, netusite nekdo odkud pochazi, co co znamena tohle logo?



    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Tak jo, trochu zafilosofovali co kdyby byly v prd*li ryby..


    Ja jsem na konec neodolal a koupil toho wave. Za 1600 ve stavu novyho sem nakonec proste neodolal, prislo mi to celkem vyhodne.

    Jako je to peknej nastroj, zpracovani celkem de, vsechny hrany sou pekne zacisteny, nikde nic nema zadny vule, jak jsem se obcas docetl ze si nekdo na LM stezuje.

    Ale jinak neni uplne mojich predstav. Vic by mi sedel aso charhe, nebo supertool. Nejvic ale kombinace techto svou, vymenit par zelizek ze super toolu do charge.. :)

    N nic budu ho ted chvili pouzivat, ale trapit ho asi moc nebudu, spis si rikam ze ho nekomu venuju..
    VACA
    VACA --- ---
    WAMP_ELF: Jj, ja si taky myslim ze je to uz urcite napadlo.

    Myslenka ze by to prodavali jako stavebnici je hezka, ale jak rikas, nemaj tam jistotu ze to uzivatel spravne slozi, pak se strihne protoze to blbe slozil a problem je na svete.. Zase chapu ze takhle velka firma nema moc zapotrebi experimentovat. Navic americkej trh a americkej zakaznik... Vime jak to tam maj, lidi sou schopny se soudit protoze na hrnku s kafem nebyl napis ze je napoj horkej...

    Ale tak ono by to mohli mit i tak ze by byl konfigurator jako na auta.
    Clovek by si vybral ze dvou, tri zakladnich koster a nabehl by mu vyber "slotu" a dostupnejch pasujicich komponent..

    Ale proste v tom mnozstvi ktery delaj pro celej svet by se jim to zkomplikovalo.
    A zase, stihat zakonny lhuty na reklamace v jednotlivejch statech po svete s individualne skladanejma nastrojema apod...

    A urcite v tom bude hrat roli i to, ze takhle maj cca dany kolik kterejch zelizek vyrobej, beztak pri reklamaci menej komplet za novej..
    Je to o dost ekonomictejsi nez nejak bilancovat ze ted zrovna neni odbyt na otviraky a naopak...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    XMEDA: jo to zni zajimave i z obchodniho hlediska ale tak nejak predpokladam ze to uz urcite muselo vyrobce napadnout.. Napada me jestli s tim ze to neni v nabidce nejak nemuzou souviset reklamace atd. - napr. nejakej idiot to spatne slozi, poreze se s tim a udela na yt video o tom jak to stoji za hovno a jeste ze mu neuznaly reklamaci..
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VACA: Ani ne, objednal bys ram, pak bys si objednal jednotlivy kusy a sam si to slozil. Beztak vetsina lidi objednava po netu. Reklamoval bys kus, kterej selhal. Taky zjednoduseni. Ostatne uz dneska si muzes objednat nahradni casti.

    VACA
    VACA --- ---
    XMEDA: Jo zrovna sem o tom přemejšlel, že by mohli mít nějakej konfigurátor kde by si člověk v rámci možností naklikal co chce..

    Nevim, asi by to bylo složitější globálně řešit s dealerama. Hůř by se jim taky řešily reklamace, apod. (jakože LM v tomhle prej funguje dobře..)
    Celý by to bylo poměrně nákladnější v takhle masový produkci, řešit to individuálně...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Uz by taky nekdo mohl prijit s klestema, kam by si zakaznik naskladal zeleza jaky chce.. tak jako karty do PC.
    VACA
    VACA --- ---
    Panove netusite jak je to s leatherman wave a tim crimpovacim zlabkem v celistich..?
    Nektery to na obrazku maj a jiny ne. Obcas nejakej prodejce ma jednu fotku s, druhou bez, a tak vubec nevim jestli to maj od nakyho data vsechny nebo to byla jen nejaka serie..?

    Btw ted mam moznost poridit wave za 1600 z druhy ruky, to mi prijde celkem dobra cena. Ja bych pro sebe teda chtel spis jinej model leathermana, ale tak rikam si za tyhle penize by byla skoda ho tam nechat... Ten ale teda zrovna nema ten crimpovaci nastroj. Coz zrovna ja bych asi ocenil..

    Jake jsou vase zkusenosti s wave, mate nekdo?

    Me osobne tam vlastne moc nebavi ty dve cepele noze, klidne by mi stacil jen jeden ten zubatej, bo normalni nuz mam.. Taky me moc neba ta pilka co tam je, radsi bych tam mel driver ny vymeny platky pilky jako ma trea super tool (myslim ze)
    Taky mi prijde zbytecnej ten plochej sroubovak tam, kdyz je tam ten bit driver a v nem velkej plochej...
    STENNY
    STENNY --- ---
    Dotaz na místní, kteří si jsou ochotní hrát s úpravami už hotových nožů, nebo spíš mečů: Mám filipínský ginunting https://brianvancise.files.wordpress.com/2008/09/dsc_6538.jpg , který pro mě má značnou osobní hodnotu, ale jílec je v průřezu téměř kulatý, navíc dost hladký, a tím pádem se při seku do materiálu celá zbraň v ruce protáčí. Potřeboval bych tip na někoho z Prahy, kdo se na to mrkne, zhodnotí možnosti a nabídne mi použitelná řešení/úpravy. Verzi "servat z toho původní dřevěný jílec a vyrobit úplně nový" bych se rád vyhnoul.
    Díky.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    CROSS: Co jsem byl v něměcku po obchodech s nožema (přijde mi že jich je teda víc než v čr) tak tam prodávali fakt uplně všechno, dlouhý, vyhazováky který určitě tyhle zakony nesplňujou. Asi se to tam dřív tolik nehrotilo
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Hele ono to takhle vedle sebe vypadá, ale ten KUR není tak velkej, čepel má 87 mm. Ten T.R.E. je fakt mrňous, čepel 74 mm, v kapse o něm nevíš...
    XMEDA: Jenom jsem dovnitř koukal zvenku, nelezl jsem do toho - až to budu rozebírat, zkusím si vzpomenout, žes chtěl fotku ;-)
    AZIM
    AZIM --- ---
    FINSON: a že je to třeba takové to "volání o pomoc" zatím nikoho nenapadlo :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Tak nevíme, na co se Méďa chystá, že jo....

    CAR2N: Preglejka. Na pažbách to vypadá teda líp...
    SWIST
    SWIST --- ---
    VXP: jo vidím to stejně,taky mám tti.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VXP: já cestuju po zemi taky s TTi na opasku i přes říši, nicméně to se omezuje na dálniční přejezdy a zatim mě nikdy nešacovali. Teď jsem ze zvědavosti koukal na německej web Leathermanu, ale při zběžným procházení (FAQ a tak) jsem na to téma nic nenašel. Nicméně z toho, že nabízej v podstatě celej sortiment, tipoval bych, že to nějak prochází.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VXP: jo ok, takže s tou pojistkou jsem si to pamatoval špatně.. Tím pádem jen pevný do 12cm nebo malý švýcarak
    VXP
    VXP --- ---
    JOHNY_SMRZ: pokud se něco nezměnilo, tak nemůžeš... já teda mám TTi na opasku pořád... kdyžtak budu dělat blbého, že to není nůž, ale multi tool :D
    JOHNY_SMRZ
    JOHNY_SMRZ --- ---
    VXP: Znamena to ze si to reichu nemuzu vzit leathermana? Protoze ten se da bez problemu otevrit jednou rukou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam