• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LUCKYBSD: jj, je to vyloženě retro eshop. I když "e-shop" to zrovna moc není, protože styl objednávek se podobá objednávkám z katalogu od Neckermanna v době socíku - najdeš si v katalogu položku, napíšeš dopis s objednávkou a pošleš poštou :-))

    Kamarád si u něj nedávno objednal nůž a Šulc mu až po pěti týdnech odpověděl, že ten nůž už nejde objednat.
    Tak si ho objednal z mujnuz a ani ne do týdne ho měl doma.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZAPPO: 70 procetn pro para ze pujde pryc? ja mel paru v ruce, velikost, ergonomie a pojistka - vse super, u me by bylo jasne si nechat Paru, btw dej vedet co ta ocel pak :)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    WOJTYLA: +1 kdybys zakladal hate klub, tak se hlasim :D me uplne toci ten jeho "e-shop", nejsme v roce 95 abych jak pica musel kopirovat nazvy a odkazy a posilat mu mail toho, co si chci koupit, to me dycky odradilo i kdyby to mel o 200kc levneji
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    WOJTYLA: hele podle me uz takovej velkej business nedela, ale co sem pochopil tak to provozuje z domu a pak ti staci i relativne par objednavek na to aby si nezdechl hlady. V jedne me firme jsme meli par takovych konkurentu taky - kdyz prodavas vod mamy z obejvaku tak ti muze prijit jako super napadat prodavat pres heureku s 50ti korunama na polozce - nastesti uz je dohnala realita trhu a dodavatele keri si v souctu odepsali hezkych par mega ztrat se taky poucili ze nemusi uplne nutne spolupracovat s kazdym kretenem co si umi nainstalovat open source shop na wedos :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DARUMA: "Some Leatherman products are crafted to follow TSA specifications for a carry-on item. Those products are listed below. Other Leatherman products may be stowed in checked luggage that travels in the cargo area.

    The following Leatherman products comply with current TSA regulations for carry-on items:

    Tread
    Brewzer
    Grind
    Hail
    Hail + Style PS
    Jam
    Jam + Style PS
    Mako Ti
    Piranha
    Rime
    Style PS"


    FAQ
    https://www.leatherman.com/CustomerService-FAQ.html#q01
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAUNCHER: Oni dneska pouští do letadla s malým multitoolem nebo nožem? já měl za to, že nože do letadla dostaly dávno banán.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER: me treba vyhovuje ze to my schrade neumi nikdo otevrit :) mozek totiz rika tlac na kolicek bokem od kudly jako u kazde jine..a ono nic :) aaale kdyz se zatlaci dopredu smerem k ostri, coz by melo dle logiky paky byt mnohem tezsi, oala kudla se krasne a celkem lehce otevre.
    A jde taky pekne jednoruc zavrit primo drzici rukou jen tak prstem bez tlaceni "o neco", takze splnuje i me zakladni podminky v tomto.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ZAPPO: Uvaha spravna, ale zaver chybny! Nech si oba, kazdy je vhodny pri jinou prilezitost :-)
    DAHY
    DAHY --- ---
    WOJTYLA: To je jako kdyz se tyrana zena stále vraci ke svymu partnerovi, protože veri, ze uz to nikdy neudela.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: nechapu ze u toho vymrdance Sulce nekdo utrati jedinou korunu. Uz leta pevne doufam ze to hovado zkrachuje, bohuzel cesi si nechaj vod kazdyho srat na hlavu hlavne ze to budou mit vo 50kc levnejsi.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LAUNCHER: s35vn je momentalne jedna z top nerezovek, s elmaxem jsem cetl, ze mel ZT problemy, ale s35vn lidi jen chvali, ale na nase obcasne pouziti mi prijde cokoliv nad aus8/vg10 jako kanon na vrabce :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LUCKYBSD: Hmm. Ja to ZT 0452 mozna vezmu a pak se to budu v tech tenkych rukavicich ucit otevirat. Bud se to naucim, nebo ho nekomu prodam, nebo venuji.

    Jeste nad tim dneska popremyslim a mozna vecer objednam.

    Co rikate pls na tu pouzitou ocel, pry S35VN?

    Ja vim ze to chci na krajeni burtu, tak bych se mel probudit a byt rad za nerez, ale prece jen to k memu srdicku "mluvi" mene, nez co mam ted.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LAUNCHER: zkus nekdy BAALuv kershaw shallot, ten jsem myslim krome brouseni i rozebiral a mazal cep vazelinou kvuli vode a necistotam, chodi suprove stejne jako muj Kerhaw Blur
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    LAUNCHER: sorry, nepodival jsem se na typ, myslel jsem, ze pises o klasika kolicku
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VLKOUNEK: Vsak ten je soucasti ostri.

    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    LAUNCHER: nebylo by lepsi vymenit jen ten "cudel" ?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Ad Zero Tolerance - pokud si spravne vybavuji, tak problem byl prave jen pocatecni odpor. Neslo mi to umacknout. Kdyz se to povedlo, tak to uz slo dal skoro samo.

    ID FINSON mi rikal, ze s flippers obecne nejdriv chvilku bojoval a pak si na to nasel spravny grif a ted je uz otevre bez problemu.

    Ale vadi i cely ten princip. Jako herdek, kdyz to vyrabim, tak to udelam tak, aby to slo otevrit i zenam, s promrzlymi prsty a tak. Tohle mi prijde takove na pul cesty.

    Teoreticky by stacilo koupit to ZT, zahodit ostri a nechat si vyrobit jine s delsim cudlem. Ale herdek, tohle melo napadnout vyrobce, nez to poslal do vyroby :-(

    Jeste me napadlo to ZT koupit, vzit rukavice a zkouset to v nich tak dlouho, nez se to naucim. Druhy puchyr nechci, stacilo :-))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Ad multitooly: V CR mam v aute, v batohu s laptopem, v batohu s vecma na strelnici, Leatherman MUT + 2 sady 2d bitu.

    Na cestach mam v batohu Leatherman Style PS, protoze ten smi do letadla. Bohuzel bez bitu, protoze ty uz jsou nove na hodne letistich problemove (Style PS teoreticky nema sroubovak na bity, ale prakticky se do nej daji dobre zaklesnout, takze to funguje).

    Tudiz hledam i nuz, ktery jednak budu mit obcas v kapse (ne vzdy), druhak ma vlastne vedle MUT nejaky smysl. Nevim presne jaky smysl, ale nejaky by tam mel byt :-) Pokud se mi nejaky nuz opravdu osvedci a zalibi, rad bych si koupil druhy stejny, ktery bych si dopravil do prace v cizine, kam casto jezdim a provozoval ho spolu s tim Style. Legalitu toho noze si vzdy poresim pro konkretni zemi.

    Ciste subjektivni pohled - Resil bych vzdy nejdriv multitool a pak teprve nuz. Plyne to i z toho, ze multitool vyuzivam (alespon parkrat za mesic - naposledy asi minuly tyden si kolegyne s nuztickami na mem Style ustrihavala nitku z obleceni). Pro samostatny nuz realne vyuziti bezne nemam, ale chci ho :-)

    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZAPPO: no jen kamarad prej posilal na nabrouseni vyrobci a ten to vzal pasovou bruskou zjevne a nesoumerny ostri. Sem ho videl s tim rezat, tupy jak poleno, tak sem se slitoval, ze mu to nabrousim a ted lituju, navic ta ocel ma podivnej heat threat, protoze jsem ted brousil nekolik oceli stejny tridy (aus8, vg10) a ty trvaly dohromady 15 minut a tady to je tak na hodku a pul na sharpmakeru a nez srovnam ten grind na kameni. Fakt nechapu ty lidi, kdyz neumim brousit v ruce kor na pasovy brusce, tak na to nehrabu

    takze cesky noze (KDS, mikov, Konol, atd.) nebrousim uz, pokud nepujde o nuz od provereneho nozire
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ach jo, jak se rika pri, brouseni poznas dobre udelanej nuz a Konol Aeternus P mezi ne fakt nepatri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam