• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER: karbon zalezi jak by se udelal, ale bude to krehky, lepsi G10.. to je v podstate plosnak a jde to hezky brousit i frezovat. Nekolik mega na design je hrube prehnany .) Si to navrhni v 3D, vytiskni, zkus jak to sedi, uprav a muzes predat vykresy na vyrobu.
    GGG
    GGG --- ---
    XMEDA: zajimalo by me, zda existuje nejaka kniha/prehled vsech tamnich firem...rekneme 200 let dozadu
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Kdyz to vezmes kolem a kolem, tak neni technicky dokonalych zaviracich nozu. A to proste i z duvodu legislativy. Z pohledu strojariny mi vse, co jsem zatim videl, prijde jako bida. Pripadne jako draha bida.

A pritom to neni tak tezke.

Kdybych na to mel cas, chut a finance, jakoze nemam, tak bych ukecal nejakeho strojare (pripadne puskare) at mi udela navrh hodny roku 2017, nebo bych si to udelal sam.

Moje predstava:

* Dve protismerne pojistky, na tah otevrit, druhy tah zavrit (vsak ostri skoro nic nevazi)
    * Strenky carbon fiber, dirky pro klip nahore + dole, vlevo + vpravo
    * Vybrani pro prst dole vepredu, vyssi ostri vepredu nahore (aby nemohla sjet ruka na ostri)
    * Hezke jednoduche logo od grafika
    * Minimalni design s trochou ergonomie (radici paka v aute tez neni sama divocina)
    * Jednoducha rozborka a sborka noze, kvuli pristupu k mazacimu mistu a cisteni mechanismu

Vysledek: Naklady nekolik mega na design (protoze cas rekneme dva lidi s mozkem po dobu pul roku, cena za prototypy) na strane vydaje. Na strane prijmy "neprodejne kvuli problemum s legalitou vsude mimo CR".

Takze mam radsi Spyderco a nad jeho chybama mavnu rukou :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GGG: jeden starej Solingen kuchynak, jenze Solingen byl domovem hromady nozirskych firem, ktery se ruzne navzajem kupovaly a rozpadaly.. a dodneska je toho hromada
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VACA: tak zrovna náprava neni složitá, stačí si prostě z internetu to ložisko objednat. Nedivil bych se ale kdyby si měl v tomhle rozměru možnost koupit jen zapouzdřený v plastu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FINSON: jasne, par jich takovejch taky mam, trebas od Bark River. Ale kdybych chodil do prace s necim takovym u pasu, tak uz bych definitivne mel povest podivina - a to opravnene. Ono staci kdyz si krajim rajcata do salatu a predtim jednorucne otevru Sebenzu, tak ty pohledy mluvej samy za sebe.
    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: No treba ten swindle od crkt je ma volne lozeny. Coz mi ale prijde furt lepsi nez je mit zapozdreny v plastu.. To se mi trochu prici. Pokud to fakt neni nejakej uretan, ale fialovej? To jsem jeste nevidel. Ale ja toho nevidel spoustu. Nicmene u ZT bych proste cekal kulicky v medenym pozdre jako to maji nektere lepsi crkt..
    Tvl dyk to nemuze bejt tak nakladny.. Kdyz jsem se asi pred 15ti kety trosicku zaobiral airsoftem, tak takovyhle vence s kulickama z medi byly celkem bezna vec kterou asiati zvladali v te dobe a nestalo to raketu..

Jsem malinko zklamany. Zrovna u ZT, nektery jejich noze se mi fakt hodne libi a vzdy jsem je povazoval za neco lepsiho, tarka premioveho. To s tou rezi a ze to bylo na sucho.. uFf. :/
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Jo, kuličky jsou v plastu. Launcherovi jsem tvrdil, že se při rozebrání vysypou, ale to jsem asi četl o jiné značce a smíchal to. Nicméně, na noži téhle kategorie by si přece jenom mohli dát víc záležet - ty rezavé fleky v tom vybrání pro ložisko jsou opravdu rez, reznou ty kuličky (mám ten nůž ca rok a ačkoliv můj pot asi je dost agresivní, občasné nošení v kapse mi až zas jako tak extrémní prostředí nepřipadá).

Jinak čepel na kuličkách může lítat jako blesk, ale brzdí ji detent ball. Patrně. Až budu mít chivlku čas a chuť se v tom znovu vrtat, otestuju to.
    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: Ty jo, to cumim. To bych bejval rekl ze na kulickach to bude litat jako blesk...

Btw: vidim dobre ze ty kulicky jsou ulozeny v plastu? (Predpokladam ale ze je to snad nejakej uretan..) To se divim ad2, ze to neni ulozeny v medenym pouzdru.
    GGG
    GGG --- ---
    Dárek od maminky

Die Firma Böntgen & Sabin wurde 1876 in Solingen Solingen gegründet

maji vtipne logo s tim micem, nemate nekdo noze od teto frmy?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Čím víc do toho šťourám, tím víc si si říkám, že trocha toho nepohodlí s pevným nožem za to stojí, člověk pak nemusí řešit takovýhle kraviny. No není tohle nádhera?

Tady se dá najít jediná chybička ve zpracování, nicméně ve srovnání se ZT o nic nejde, nemá to vliv na funkci (vlastně jsou vidět dvě, schválně kdo je najde :-) ):

FINSON
    FINSON --- ---
    Takže jak jsem slíbil:

FINSON
    FINSON --- ---
    LAUNCHER, VACA, LAUNCHER: To ZT jsem teď přes Velikonoce rozebral, vyčistil, namazal tchýniným olejem na šicí stroje (nebylo tam z fabriky NIC, to ložisko chodilo nasucho), povolil trochu čep a šlape teď o něco líp, nicméně si myslím, že Launcher by stejně spokojený nebyl. Ten drhnoucí zvuk je mnohem slabší, ale když se soustředím, slyším ho tam - zcela jistě to dělá detent ball, ale ten a odpovídající dráhu na čepeli jsem líný leštit, i kdybych tady na to měl výbavu. Fotky dodám, až se vrátím ke svému compu - důlek v čepeli pro detent ball jsem nevyfotil, ale v něm problém stejně není, problém je v "přepákování" toho flipperu - když na něj zatlačím tak jako Launcher, tak ho ani namazaný a povolený stejně jako Launcher neotevřu. Flaw by design :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LEON_KOWALSKIVLKOUNEK: no jeste ze v tom pripade lze nakupovat pouze na dobirku, asi sam moc dobre vi jak je nemoznej:)
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    LEON_KOWALSKI: ja cekal na Aliase 3 mesice, nez jsem napsal dalsi mail, co se kua deje a dosla mi odpoved, ze tak to proste je, ze benchmade a bla bla ... objednavku jsem nijak nerusil, uz to nejaky rok je a nuz porad nikde ))
    AZIM
    AZIM --- ---
    LAUNCHER: jestli to není třeba tím že tenhle flip designoval Ken onion pro CRKT a zbytek to kopíruje ... nevím jestli to tak je ale první jsem to viděl na jeho swindle a ještě s kuličkovým ložiskem kde to funguje úžasně
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LUCKYBSD: jj, je to vyloženě retro eshop. I když "e-shop" to zrovna moc není, protože styl objednávek se podobá objednávkám z katalogu od Neckermanna v době socíku - najdeš si v katalogu položku, napíšeš dopis s objednávkou a pošleš poštou :-))

Kamarád si u něj nedávno objednal nůž a Šulc mu až po pěti týdnech odpověděl, že ten nůž už nejde objednat.
    Tak si ho objednal z mujnuz a ani ne do týdne ho měl doma.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ZAPPO: 70 procetn pro para ze pujde pryc? ja mel paru v ruce, velikost, ergonomie a pojistka - vse super, u me by bylo jasne si nechat Paru, btw dej vedet co ta ocel pak :)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    WOJTYLA: +1 kdybys zakladal hate klub, tak se hlasim :D me uplne toci ten jeho "e-shop", nejsme v roce 95 abych jak pica musel kopirovat nazvy a odkazy a posilat mu mail toho, co si chci koupit, to me dycky odradilo i kdyby to mel o 200kc levneji
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    WOJTYLA: hele podle me uz takovej velkej business nedela, ale co sem pochopil tak to provozuje z domu a pak ti staci i relativne par objednavek na to aby si nezdechl hlady. V jedne me firme jsme meli par takovych konkurentu taky - kdyz prodavas vod mamy z obejvaku tak ti muze prijit jako super napadat prodavat pres heureku s 50ti korunama na polozce - nastesti uz je dohnala realita trhu a dodavatele keri si v souctu odepsali hezkych par mega ztrat se taky poucili ze nemusi uplne nutne spolupracovat s kazdym kretenem co si umi nainstalovat open source shop na wedos :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam