• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE: dobre delas, verim tomu ze budes hodne spokojenej. Mas v Brne i spojku ktera ti to umi nabrousit :-) btw, on sam ten Itinomonn videl a byl nadsenej.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HENNYVILLE: Nádhera, super, jdu do něj, aspoň nemusím řešit kde jinde a od koho.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE: Abych ti s klidnym svedomim doporucil neco, co je fakt dobry, volil bych toto http://www.japanesenaturalstones.com/itinomonn-stainless-kasumi-210mm-wa-gyuto/ mel jsem ho ted snad dva mesice na testovani a musim rict ze je to fakt skvela kudla. San mai, nerez clad uhlikovka V2, paradne drzi ostri, F&F je prvotridni, skvela rucka. Dokonce je tak dobrej ze jsem si ho malem koupil :-) nastesti nam Tomohito poslal fotky custom gyutos Yoshikazu Ikeda z finalniho lesteni, takze si myslim, ze do dvou tydnu ho mam konecne po roce cekani doma :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    HENNYVILLE: Sháním gyuto, akorát jsem si nebyl jistej, jestli je zrovna toto ten univerzál. Dík za info.
    GGG
    GGG --- ---
    JAHODOVE_PYRE: diky mrknu
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    GGG: a co tohle ?
    6716S WASABI BLACK Santoku nůž 16,5cm KAI
    https://brusnekameny.cz/...JLF3qen3dYBEiQAMRyxS21EVFc_cUDWNklGi5Q3pSL6E7W5ivWWkPifHqkZpYkaAteN8P8HAQ
    nebo
    6720C WASABI BLACK Nůž šéfkuchaře 20cm KAI
    https://brusnekameny.cz/...JLF3qen3dYBEiQAMRyxS3h56TQRoMp0HGA_UacPDIRLIECHxO-74XWpJhIq11YaAuS48P8HAQ

    Já mám od nich ten 20 cm chef a jsem spokojenej
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DELLAMORTE:vic to specifikuj, shanis nuz na porcovani, vykostovani nebo bourani masa ? Nebo proste shanis klasickej univerzalni kuchynskej nuz ve stylu "gyuto" ?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GGG: Jestli chce krájet steaky, tak santoku je blbá volba, většinou mají 165 mm a používá e hlavně na zeleninu. Potřebuješ gyuoto, se střenkou 21 cm, to je dostatečně univerzální. Na maso speciálně se používají sujihiki, se střenkou cca 27 cm.
    GGG
    GGG --- ---
    DELLAMORTE: ok

    ja mam tenhle universal a naprosta spokojenost
    CLASSIC Nůž kuchařský 20 cm - Wüsthof
    http://www.wusthof.cz/...dxJLF3qen3dYBEiQAMRyxS_DZyShgl8fLJlCxCVl6hWimAErYhCY6YkC-BQqZzn0aAkv78P8HAQ
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GGG: To nebyla otázka na tebe, ale do pléna. :o) Já si taky sháním nějaký nůž na maso do kuchyně, ale čistě amateursky...
    GGG
    GGG --- ---
    DELLAMORTE: max do 2500, japonsky prave, evropskych je tu spousta to je snadny
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    GGG: Na to bych navázal, jaký nůž obecně na maso? Z japonských nebo nějaký univerzální kuchařský? Kolem cca 2-3k...
    GGG
    GGG --- ---
    MANFRED:
    WITTGENSTEIN:

    proto sem pisu o radu, ja vim ze japonsky noze sou drahy kdyz chci fakt dobrej, tohle je pro kuchare amatera co mu udela radost japonska kudla protoze zadnou jap. nema, bude s tim krajet hlavne maso na steaky .)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WITTGENSTEIN: Je to prostě jako u všeho. Ono u toho vaření, tam se to asi využije. V mym oboru jsem teda nakonec zjistil, že když něco vyrobím či pořídím, je to stejně jen další muzeální předmět, protože muj život plyne už několik let s finkou od lesa po kuchyni (je to vzácný rukodělný kousek, kamarád jí dostal tušim k lopatě a kleštim od Fiskars) :-).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MANFRED: To je přesně ono. Dva tisíce na nůž není málo - s přimhouřením očka se za to nakoupí evropská špička. Ale u japonců se na dvou litrech teprv začíná.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GGG: Tak záleží na tom, je-li to dárek někomu "Jééé, japonskej nůž!" nebo někomu kdo nad těma kudlama dost kutí, jako u dárků obecně osoba obdarovaná bývá v rozhodovacím procesu co dát podstatná (Třeba dostat já jakejkoli kuchyňák, zamyslim se nad příčetností dárce, případně se přinaseru a pustim to dál..)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GGG: 3 vstva cobaltova ocel = laminovana VG-10 u tojira s tim, ze stred je VG-10 a kraje jsou nejaka mekka nerezovka. Ted jsem to brousil, je to ok, naostrit to jde bez problemu, ze to holi a reze papir jako maslo. Je to standardni prumyslova produkce, kovare to nevidelo ani z 500m (coz i s ohledem na cenu je vicemene jasne). Mam petty od Tojira (F-801 tusim?), cca to same ale s western handlem. Tahle japonska rucka nebude uz od pohledu nic moc, ale zas proc ne... urcite bych se toho nebal, fungovat to bude
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GGG: Nejlevnější low-end. Neřeknou ani, z jaké je to slitiny. Prý cosi kobaltového. Všimni si, jak špatně je slícovaná rukojeť s tou krycí čepičkou. Ta je mimochodem hnusná plastová, nikoli z buvolího rohu.
    GGG
    GGG --- ---
    WITTGENSTEIN: mno ja to potrebuju pomerne rychle jako darek, takze spis neco v ceskych e-shopech

    co je toto zac? blbost?
    Kuchyňské nože : Japonský kuchyňský nůž Santoku
    https://www.nuz.cz/eshop/kuchynske-noze/japonsky-kuchynsky-nuz-santoku2014-07-18-13-00-43-detail
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GGG: Tohle je v dané cenové kategorii dobrá volba: http://www.chefknivestogo.com/kapssa18.html

    A o moc laciněji to už nejde. Teda jde, ale ty kompromisy už jsou moc velké. Nanejvýš ještě http://www.chefknivestogo.com/fufkmsa18.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam