• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FINSON: tzn. nůž za cca 200$ a zkurv* se při ořezávání větvičky? Dobrý!
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    FINSON: Výborný je na tohle Böker Dozier Anchorage. Příjemná velikost a slušná kvalita.
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: že by Real Steel D2 bushcraft?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak jak se tady řešila nekvalita mého ZT452CF - dal jsem si ho takhle na vycházku do parku s rodinou, a co čert nechtěl, v parku na veřejném ohništi plápolal ohýnek, žena dostala chuť na špekáček, tak se zeptala party u ohně, jestli se vejdeme, a když parta řekla, že jo, tak paní rozdělila úkoly: Ona poběží do masny pro špekáčky a já mám zatím pořídit napichovadla. Jistě chápete, že v městském parku nelze jen tak začít česat větve z nejbližšího cizokrajného okrasného stromku a výběr divokého býlí s dřevnatými stvoly je silně omezený, takže jsem musel vzít zavděk poschlými keřovými nálety na kraji parku a spokojit se suchým prutem. No a ten dřevnatý, suchý, asi 1.5 cm silný prut jsem řezal tím ZT452CF - spěchal jsem a snažil se být nenápadný, takže jsem do něj šel bez rozmachu a v podstatě i bez řezání, jenom tlakem - silným tlakem většinou své váhy, na rukojeť i na čepel - a na závěr trochu zapáčením. Bylo to nějaké tvrdší dřevo typu mirabelka, druhý prut jsem řízl zelený, ten se krájel jako máslo.
    Výsledek: Framelock zaskočený o dobrý milimetr dál než obvykle a nešel povolit, dokud jsem opět nepoužil velikou sílu a "nenadzvedl" čepel, aby na pojistku tolik netlačila, a lehounce vykousané, "vydrobené" ostří.
    Taky stojí za zmínku, že zatímco čepel sama o sobě je pevná a odolná až až, tak při tom tlaku se mi v ruce citelně kroutila rukojeť do spirály (proto taky asi ta zaseklá pojistka). Plus ta mezera ve hřbetu mezi střenkami se mi parádně a hodně nepříjemně otiskla do dlaně.
    Nůž to dal, klacík do špičky následně ořezal, odkornil a špekáčky samozřejmě taky nakrájel, ale mám prostě pocit, že jsem ho nechal si trochu "hrábnout".
    Poučení? Měl bych asi nosit malý pevný nožík s pěkně zaoblenou buclatou rukojetí, abych se cítil opravdu v suchu a pohodlí, a zavírákům nechat jenom to krájení uzenin.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Tvl finka z padouku, ty rouhači!
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak jsem po roce kouknul na Jatagan, nějak se velké plány neuskutečnily. Že z toho teda nebude Jantz, Alfa ani Crazy Crow jsem čekal, ale že výběr v dříví bude spíš chcípat, čepele budou furt vypadat jak "co se v Briza neprodalo", Jatapol jak do cirgusu (je to moc i na mne) no tak to jsem teda nemyslel, vzhledem k těm kecum zpřed několika let :-(
    Tak na to kašlu, říkámm si, tvorba nebude, kamarád toužil po fince kterou si chce sám přitvořit(s asistencí), mrcasit se s výrobou jedný čepele na finku nebu...a dobrý, naštěstí vozí čepele od helle i někdo jinej, co vede i hezký, nejni to teda super tradiční, zato třívstvý (a zaplatí dvoje poštovný, jedno za břízu, z který to ausgerechnet chce, jako kdyby finka nemohla bejt z padouku, druhý za čepel:-).
    JIKE
    JIKE --- ---
    LODBROG: na některé materiály má vliv teplo, myslím tim teplo třeba v autě kolem 55*C. Tedy už se mi stalo, že se nějak trochu narovnalo a začal tam nůž vaklat. asi jde o použitý kydex... takže ve velkých vedrech po delší dobu se může u některých typů pouzder prostě změnit tvar. Záleží hodně na použitém materiálu...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    LODBROG: tak u těch samosvornejch pouzder člověk musí počítat že to není na věky, u pistole kterou člověk nevyndává 10x za den to vydrží, ale nůž se používá častějc
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LODBROG: tohle nikdy,....
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    WOJTYLA: Ty jo, za jak dlouho se to ošoupe?

    Asi před měsícem mi z pouzdra na krku po roce vypadl Mikov List.
    Seskočil jsem ze stromu, a nůž na zemi. Od té doby ho nosím radši na opasku.
    KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: no spis je zajimavy ze jsi koupil nuz, u kteryho si nevedel rozmery :D
    trosku jako si koupit 6ky boty na 10ku nohu a pak si stezovat.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kydexovy futraly? Easy as fok! Zaves na krk..

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    OCTOPUSS: Chce to kamarády, co to maj a ošahat si, nebo nakupovat v kamenný prodejně, když člověk váhá co chce. Za litr to dopadlo dobře, vem si chtít nějakej Microtech, třeba Microtech Giant Halo 3X a pak na to zustat čučet, že je to nějaký jiný, než člověk myslel...
    Microtech Giant Halo
    https://www.youtube.com/watch?v=t471jj939iM
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DARUMA: no, oproti RAT 1 a Avispě je to malý, no. Někomu to vyhovuje, ale já mám taky raději RAT 1.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    OCTOPUSS: Já teda kupoval rat2 v USA za 600 a je to edc nůž ke kterému se neustále vracím. Co s tím máš problém ukrojit?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    OCTOPUSS: cara cara?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: Nakonec jsem si nechal dát od ženy k narozeninám Rat 2. Bohužel hrozný zklamání. Nůž je pěknej (jako že super, tvar i materiál), ale je tak zoufale malej, že i rybička je snad větší. A tohle stojí přes tisícovku??

    ...takže hledám dál. Delší čepel a větší rukojeť
    JIKE
    JIKE --- ---
    Opinel dotaz jsem zahledl?

    $17 Opinel Folder VS $150 "Mystery" Knife - Which is Best for Survival / Bushcraft?
    http://www.youtube.com/watch?v=X0dL9m_DzlQ
    JIKE
    JIKE --- ---
    Off :MANFRED: měli tohle se nedá. Jeste pytel s pískem jde ale dost to ničí sipy. No pokud nějací budou tak budou zoufali...

    SMG1500 Steel Will Gekko 1500 Lockback
    http://www.youtube.com/watch?v=6IouAqbkbqU
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JIKE: Jo, on je to problém, přijde mi, že výrobci terčovnic by měli víc zamakat. Do země je to klasika. Jednou se budou archeologové divit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam