FINSON: No jo panove, byli jste proste vyspelejsi..:)
Pro me to byl urcitej momemnt kdyz jsem ji dostal.. Proste prvni nuz, do te doby zapovezena vec...
Tenkrat mi neprisel ani malej, ani aususovej. Ale meritko jsem zadne nemel. Zaviraky ktere jsem v te dobe znal byly jen takovy ty se strenkama z tenkeho plechu (vetsinou promacklejma) s obrazkem, nebo s plastovejma bez prilozek.. Oproti nim byla rybka paradni.. V te dobe se mi ten design libil.. Mel jsem proste svoji rybicku uvnitr ktere byl navic schovanej nuz. No, moc let mi nebylo.. :D
Samosebou o roky pozdeji na prvni tabor uz jsem mel jinej, lepsi nuz. Pevna konstrukce, myslim ze jeste malfrost mikov.
Nebyl moc velkej, rucku to melo z nejakyho parohu, kovovou botku a bolster jez naznacoval zastitu... Kozene nic moc pouzdro z takove tenke mekke "rudohnede" kuze, ale funkcni... Ten bych nekde asi jeste nasel.. Jako tabornickej nuz dobry, funkcni ale osklivej, nikdy se mi moc nelibil. Nismene to uz se nebavime o prvnim nozi.
Jako ja ted nechci aby to vyznelo ze bych deckam chtel cpat nejaky smuky z dob minulych to vubec ne. Je rok2017, nozu je mrakomor. Trea pevnej nuz na tabory pro deti uz muze bejt celkem radost vybirat dneska..
Ale co se tyce uplne prvniho noze, mi to osobne neprijde tak marna volna, ta ryba. Levne, male, pro spoustu deti atraktivni design.. Samozrejme hodne zalezi na veku kdy to probehne..