• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FINSON: Parer jsem si objednal. Za tu cenu je to fakt prima.
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Bokeru vyhovím, samozřejmě, ne vyhodím...
    FINSON
    FINSON --- ---
    VINCA: ČR je jedna z mála civilizovanějších zemí, kde nože nejsou žádným způsobem legislativně regulovány nebo omezovány - takže to, že prodejce není ochoten sem nože zasílat, imho není nic jiného než jeho blbost.

    Jinak můj názor, který nikomu necpu, je, že pokud do ČR Boker nezasílá, tak české peníze zřejmě nechce - v tom případě mu vyhodím a nakoupím u nějaké konkurence, která s mojí zemí takový problém nemá.
    RSZ
    RSZ --- ---
    VINCA: pokud balíček dojde do německa, tak mailboxde s tím mít problém nebude. Ostatně posílat to přes dhl nebo nedejbože UPS by vyšlo asi o milion procent dráž.
    VINCA
    VINCA --- ---
    ani samotnej boker nema moznost ze svyho nemeckyho eshopu poslat do CR, a to tam ma skoro celou EU. je problem v nasi legislative nebo je na nas uvaleny embargo? nebo v cem je, sakra, problem? progooglil jsem to a jedinej zaver je, ze u nas nejsou nezakerny noze a jejich dovoz nijak omezeny.

    RSZ: chapu, ze ten Boker mate, ale balicek z massdropu pujde z USA. :) parcel forwarding sluzby znam. ale massdrop se vymlouva, ze jim jejich dopravci (UPS a DHL) nedovoli posilat noze do vsech zemi. proto se bojim, ze kdyz si to necham pres nekoho forwardnout opet pres UPS nebo DHL (postu fakt az v nejvetsi nouzi), tak s tim muzou mit taky problem.

    ALDARION: ja mam z USA zkusenosti s dovozem tun hardu s cedulkama a elektroniky v origo obalech i se zarucakama a nikdy problem nebyl. snad si ji vybrali jenom proto, ze ten brompton byl snadnej cil. :)

    DARUMA: budou posilat koncem sprna, to by mohlo klapnout. ozvu se
    FINSON
    FINSON --- ---
    WITTGENSTEIN: Já furt nevím, jestli ti mám dát plus nebo mínus. Koukám tam už třetí den, ten parer a guyto, co se mi líbí, pořád nejsou vyprodaný a smějou se tam na mě. Akorát se to teď naší domácnosti vůbec nehodí finančně, a když už si to prosadím, že je to přece na vaření, tak pak budu muset vařit furt... to je v pasti tohlecto.
    LEIN
    LEIN --- ---
    ...ehm koninka z domaciho soudku :)



    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VACA: Různé země v EU mají různé výše DPH a různý přístup k tomu doplácení u zásilek. My máme jednu z nejnepříjemnějších. Ale musíš mít někoho, ke komu si to poslat (v Němcích třeba tu sužbu - ale nevím, jak jsou na tom Němci konkrétně s DPH...)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Resp hlavne to dph, clo bejva do 5% (moje dosavadni zkusennost), to jeste celkem jde, ale to dph 22% ktery se pocita az z celkove castky i s clem a postou, to je peklo. Obzvlaste u drazsich polozek.. Kdyz je to v radech desitky/tek tis, tak uz to dela celkem mazec...
    VACA
    VACA --- ---
    SN0WCRASH: Hele, a to se timhle zpusobem fakt da ojebat dovozni clo trea z USA do EU? A take DPH?

    Tyjo, to mi prijde skoro az neuveritelny..
    To kdybych vedel pred mesicem/dvema, tak sem bejval usetril na clu a dph tisice, tisice.. :(
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    RSZ: plus to ma vyhodu, ze do ceskej gubernie to uz necestuje cez colnicu
    RSZ
    RSZ --- ---
    VINCA: použij třeba mailboxde, funguje naprosto spolehlivě a problém na ebay/jakémkoli shopu s neposíláním do čech už nebudeš nikdy řešit
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VINCA: Jinak je hezký a rád se přidám, jen si nejsem jist jak. ;)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VINCA: Když se naposledy vracela kamarádka z USA, namátkou jí proskenovali kufr a pak jí vybuzerovali natolik, že musela dodatečně fakturou dokládat, že skládací bicykl Brompton už měla a vezla ho tam i zpět - jinak by ho ocenili a proclili. Není to tedy zcela jisté.
    Chce to kouknout, v jaké evropské zemi mají jaký přístup. Knihy si nechám posílat ke známému do Francie, vůbec je tam nedaní, ale jak je to s noži nevím - kdo se má v té síti výjimek vyznat...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    USA klidně můžu já ale až v srpnu/září.
    VINCA
    VINCA --- ---
    SWIST: parada, diky. ted me napada, ze nejlepsi by byl nekdo z USA, protoze by nam k tomu nenaparili VAT. pokud se ale nikdo nenajde, tak risi nepohrdnu. v praze s predanim problem urcite nebude
    SWIST
    SWIST --- ---
    VINCA:...já jsem teď na nějakou dobu pracovně v říši. Tak by to teoreticky mohlo jít přes mě.. Do Prahy jedu tak 1x měsíčně. Akorát to předání by muselo být dobře vyřešené, mám to většinou hodně na těsno co se týče volného času.
    VINCA
    VINCA --- ---


    nechcete se nekdo pridat k dropu a za $99 si poridit tohodle fesaka? cepel z VG-10, liner lock
    https://www.massdrop.com/buy/boker-plus-kwaiken

    massdrop bohuzel odmita noze posilat do CZ, potrebovali bychom nejakou spojku v zemi, kam posilaji (Australia, Canada, France, Germany, Israel, Netherlands, New Zealand, Norway, Singapore, Sweden, United Kingdom, United States)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    RSZ: jsou hezky ale priprav se na to ze je budes muset sestelovat. Tedy rozebrat a povolit ruzny pnuti a vyrobit par vuli. Jestli budes mit stesti jako ja tak jeden temer nepujde otevrit a u druheho temer nepujde otocit pojistkou. Takze pred predanim si nech nejaky cas na vyzkouseni. Ale jinak nejvic nejhezci detska kudlicka.
    UBU
    UBU --- ---
    RSZ: Je cajk, mladymu sem ho koupil kdyz mu byly 4 a ma ho doted a vzorne se o nej stara. Byl uz cca tak 15 ztracen a nalezite ořván, nicmene diky oranzove barve se vzdy nasel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam