• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    RSZ: plus to ma vyhodu, ze do ceskej gubernie to uz necestuje cez colnicu
    RSZ
    RSZ --- ---
    VINCA: použij třeba mailboxde, funguje naprosto spolehlivě a problém na ebay/jakémkoli shopu s neposíláním do čech už nebudeš nikdy řešit
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VINCA: Jinak je hezký a rád se přidám, jen si nejsem jist jak. ;)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VINCA: Když se naposledy vracela kamarádka z USA, namátkou jí proskenovali kufr a pak jí vybuzerovali natolik, že musela dodatečně fakturou dokládat, že skládací bicykl Brompton už měla a vezla ho tam i zpět - jinak by ho ocenili a proclili. Není to tedy zcela jisté.
    Chce to kouknout, v jaké evropské zemi mají jaký přístup. Knihy si nechám posílat ke známému do Francie, vůbec je tam nedaní, ale jak je to s noži nevím - kdo se má v té síti výjimek vyznat...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    USA klidně můžu já ale až v srpnu/září.
    VINCA
    VINCA --- ---
    SWIST: parada, diky. ted me napada, ze nejlepsi by byl nekdo z USA, protoze by nam k tomu nenaparili VAT. pokud se ale nikdo nenajde, tak risi nepohrdnu. v praze s predanim problem urcite nebude
    SWIST
    SWIST --- ---
    VINCA:...já jsem teď na nějakou dobu pracovně v říši. Tak by to teoreticky mohlo jít přes mě.. Do Prahy jedu tak 1x měsíčně. Akorát to předání by muselo být dobře vyřešené, mám to většinou hodně na těsno co se týče volného času.
    VINCA
    VINCA --- ---


    nechcete se nekdo pridat k dropu a za $99 si poridit tohodle fesaka? cepel z VG-10, liner lock
    https://www.massdrop.com/buy/boker-plus-kwaiken

    massdrop bohuzel odmita noze posilat do CZ, potrebovali bychom nejakou spojku v zemi, kam posilaji (Australia, Canada, France, Germany, Israel, Netherlands, New Zealand, Norway, Singapore, Sweden, United Kingdom, United States)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    RSZ: jsou hezky ale priprav se na to ze je budes muset sestelovat. Tedy rozebrat a povolit ruzny pnuti a vyrobit par vuli. Jestli budes mit stesti jako ja tak jeden temer nepujde otevrit a u druheho temer nepujde otocit pojistkou. Takze pred predanim si nech nejaky cas na vyzkouseni. Ale jinak nejvic nejhezci detska kudlicka.
    UBU
    UBU --- ---
    RSZ: Je cajk, mladymu sem ho koupil kdyz mu byly 4 a ma ho doted a vzorne se o nej stara. Byl uz cca tak 15 ztracen a nalezite ořván, nicmene diky oranzove barve se vzdy nasel.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Dík, objednal jsem kindropinely, ty barevný se dětem líbí.. Jinak děti jsou 5 a 6, a absence špičky je spíš kvůli manželce, děti mi přijdou s kudlou ok ("od sebe, nebodat"). Víkendy od června do září trávíme mimo barák, takže i takový mimina kudlu užijou.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    My loni kupovali rybičky dětem na táboře jako odměny, nikdo si nic neudělal a decka i rodiče byly nadšený kvalita je horší nez bývala, ale radši vždycky koupim rybičku nez nějakou čínskou sracku
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    já měl jako první nůž taky rybičku, kterou jsem našel někde v lese, takže byla "dvoubarevná". ale čepel byla v pořádku, nevyviklaná, a ani za ty roky používání se stav nijak nezhoršil. nikdy jsem si s ní nic neudělal, i když nemá pojistku. holt si to chce uvědomit, že to je zavírací nůž, a podle toho s ním zacházet. nevidím v tom problém. zklamaný jsem byl až teď nedávno, protože nůž mám někde v česku, kde už nebydlím, tak jsem si koupil novou. bohužel kvalita se velmi zhoršila, takže pokud se někomu nezamlouvá původní verze, novou už budete považovat nejspíš za odpad. čepel je z nerezu, střenky jsou špatně opracované odlitky z nějaké zinkové slitiny, a nůž nemá rám..

    takže kdyby někdo měl na prodej původní verzi v dobrém stavu, dejte vědět.. ^^
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: karborund na kosu? to byl "muj" brousek...

    VACA: ja bych se fakt bal ze se to zavre v blbou chvili. vse ostatni beru. jinak ten parohac v "kozenym" pouzdre sem mel taky. nastradal jsem na nej z penez na zmrzlinu od babicky a doma vybrecel ze tou "dykou" nic neprovedu. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Nevím jestli vyspělejší, prostě ta fake Puma byla z nějaké pouti, sám jsem si ji vybral, o fejkách tehdy nevěda :-) A táta mi ji koupil. Pamatuju "zlatý" bolstery na obou koncích rukojeti, mezi nima pěkný dřívko na zahlazených nýtech, bavilo mě studovat jeho strukturu. Backlock šel ztuha, ale měl jsem z toho dobrej pocit, že je ta pojistka festovní :-) Čepelka byla "inox" a fakt mi nezrezla, dokázal jsem to uspokojivě nabrousit, už si teda nepamatuju na čem...
    FINSON
    FINSON --- ---
    KLATIC: Tak ale to je krása, z toho ta historie přímo dýchá...
    VACA
    VACA --- ---
    FINSON: No jo panove, byli jste proste vyspelejsi..:)

    Pro me to byl urcitej momemnt kdyz jsem ji dostal.. Proste prvni nuz, do te doby zapovezena vec...
    Tenkrat mi neprisel ani malej, ani aususovej. Ale meritko jsem zadne nemel. Zaviraky ktere jsem v te dobe znal byly jen takovy ty se strenkama z tenkeho plechu (vetsinou promacklejma) s obrazkem, nebo s plastovejma bez prilozek.. Oproti nim byla rybka paradni.. V te dobe se mi ten design libil.. Mel jsem proste svoji rybicku uvnitr ktere byl navic schovanej nuz. No, moc let mi nebylo.. :D

    Samosebou o roky pozdeji na prvni tabor uz jsem mel jinej, lepsi nuz. Pevna konstrukce, myslim ze jeste malfrost mikov.
    Nebyl moc velkej, rucku to melo z nejakyho parohu, kovovou botku a bolster jez naznacoval zastitu... Kozene nic moc pouzdro z takove tenke mekke "rudohnede" kuze, ale funkcni... Ten bych nekde asi jeste nasel.. Jako tabornickej nuz dobry, funkcni ale osklivej, nikdy se mi moc nelibil. Nismene to uz se nebavime o prvnim nozi.

    Jako ja ted nechci aby to vyznelo ze bych deckam chtel cpat nejaky smuky z dob minulych to vubec ne. Je rok2017, nozu je mrakomor. Trea pevnej nuz na tabory pro deti uz muze bejt celkem radost vybirat dneska..

    Ale co se tyce uplne prvniho noze, mi to osobne neprijde tak marna volna, ta ryba. Levne, male, pro spoustu deti atraktivni design.. Samozrejme hodne zalezi na veku kdy to probehne..
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ja mel od dedy jako prvni kudlu takovouhle zabku a pouzivam ji na zahrade doted...a na ruzne klaciky atd je to nejlepsi tvar a otevrena drzi jak zamlada :)

    GANDHI
    GANDHI --- ---
    imho ten kindrmesser od opinelu bude asi nejlepsi volba - ta absence nutnosti pouziti sily pri zavirani a otvirani je velky plus. navic nema spicku, ma jednoduchou pojistku(opet bez nutnosti vynakladat silu) a je relativne lacinej

    ja mel taky jako prvni rybicku, akorat tehda to byl suntovej nuz, ktery mu se po tvrdsim zachazeni velmi rychle zacla viklat cepel, pak jsem od nekoho dostal velke otvirak se strenkou s kovbojem z nejaky pouti, kterej mi hned deda sebral a dal mi svoji malou roubovaci zabku, kterou nepouzival:)
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: ale jo. tohle vsechno beru. i pro me to byl prvni nuz. takze tu nostalgii chapu. jenze v ty dobe to byl jedinej nuz. nebo jeden ze tri moznejch. a uprimne valna vetsina vyrobku z ty doby stala za hovno, rozhodne z dnesniho pohledu.
    ale ted? matrial stoji za starou backoru a ty rybicky co jsem videl bych diteti do ruky nedal, vakla se to, nedrzi otevreny....
    financni aspekt, jasny. to je treba zvazit, ale to dite nema jinou hracku za 400? dost pochybuju.
    Mozna ze ten bear gryl je komercni ptakovina, nejsem zadnej jeho fanda, ale zas to ma backlock.

    A mozna ma nejlepci napad Manfred s pevnym nozem. nejakou malou finku, nebo proste Moru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam