• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CAR2N: Myslim že konkrétně na všechno. I když..už jsem zaslechl (v souvislosti s nejmenovanou značkou STRIDER) že třeba u nich se fejk pozná podle toho, že má perfektní zpracování, zatimco origa různě (výbrus, střenky etc) ujíždějí frajersky na stranu či jinak skřípe zpracování (což výrobce řeší bezva kecem,"jsou to nože pro vojáky a tam se takový prkotiny neřeší", což je u nože za 500 dolarů nápad na tři desítky)...
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    kdyz se to tu nakouslo, nemate nekdo prehled, co ted frci za fejky?
    par let dozadu to byly na prvni pohled levy CRKT a na pohled relativne verny COLD STEELy. na tyhle fake izuly jsem narazil letos na jare - bylo mi podezrely, ze se prodavaj na bazosich a podobne kolem 300.-. vsechny stejny cislo a malinko jinej typ vroubkovani na palec oproti origo, jinak na fotkach vypadaj docela presvedcive (krom toho, ze maj vsechny vyrazny barvy, coz maj i nektery origo ).

    jeste nejaka znacka, na kterou by si mel dat clovek pozor? ja uz to moc nesleduju
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Taky to sleduju už od vzniku. Zajímavá byla jedna reakce "Ďalší fake of J.S.? A sakra".
    Ale fakt pamatuju časy, kdy člověk nezkoumal na knife prodávajícího a šup ho na koupi. A taky jsem tam svýho času nějaký nože prodal (a zjistil že živit se tim teda nemínim, placka ocele 500, dřevo 400 plus nějaký ty blbiny(lepidlo, amortizace vybavení) a konečnej vejvar 1000 mi nepřišel jako bezva akce, i když bylo to taky v jiný době, dneska se tam leckdy potkám v prodeji za očirvoucí ceny (za který se nakonec i prodaj) s věcma, který vyrobit, jebnul bych je rovnou do odpadu, nebo navždy tajil v šupleti :-).
    No, zejtra začínám s poradenskou rolí u kolegy nožovýrobce amatéra, nakonec koupil (bez asistence a ne na knife) čepel na finku plus kus dřeva (kupodivu to nejni mokrý) tak se možná pochlubim co dokážu skoučovat za skvost :-).
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Jop, tenhle případ jsem si taky screenshotoval, jenom jsem to zatím nešířil :-) Fakt libovka, dlouholetý štamgast a taková zmrdovina :-/
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Mimochodem, kdysi jsem si málem z tý Lamnia o který se zmiňujou něco objednal. Zarazil na poštovnym, který teda je, jaký je..:-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Na knife to žije:-) Bejvaly časy, že se tam člověk nakupovat nebál, pak s novou dobou přišly i nové zkušenosti....A to už je x tej případ...
    POZOR: Fejková Izula a pošpinění jména známého obchodu Lamnia.com | | Vybaven.cz
    https://www.vybaven.cz/...a-naradi/pozor-fejkova-izula-a-pospineni-jmena-znameho-obchodu-lamnia-com/
    GOTIK
    GOTIK --- ---
    Ahoj, připomínám, že letošní (sedmý) Knifest je už tento víkend. Budu se na vás těšit! :-)
    https://www.knifest.cz
    https://www.facebook.com/events/114250755760341

    JIKE
    JIKE --- ---


    ELDOUGO
    ELDOUGO --- ---
    JIKE: a zase ta lucie a "party james"
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZAPPO: Jako lehká aleternativa k multitoolu se to nekomu muze hodit.
    Ale připomněli mi to takový totalitní film kde predvadeli trubičku co uměla všechno :-) tuším byla oranžovo modrá a byl tam i spray
    JIKE
    JIKE --- ---
    New! JAMES BOND - MULTI TOOL GADGET - SOG Baton "Q" Series
    http://www.youtube.com/watch?v=ZZ4K4IdqVF0
    SWIST
    SWIST --- ---
    FINSON: ty střenky se mi právě že dost líbí. :) FINSON:
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Jo, taky to střídám. Teda do práce, jakmile vyrazim kamkoli kde hrozí, že bych řezal něco jinýho než svačinu, volím bez zaváhání svuj nejoblíběnější akční taktický FK40, co v mym lese začaly růst nějak víc maliny a ostružiny (po prasečí orbě) tahám na ně takovou delší mrchu z americký pérovky 5160 vlastní výroby (mám antikorozivní vlastnosti, ne a ne chytit lišku, myslim nožík).
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Fans jsou určitě happy, čím tlustší, tím víc lepší tacticovatější ;-) Já se tomu trochu směju, ale má to dutý výbrus, takže to i řeže... Určitě ho rád prostřídám s tenkounkým slipjointem, ale zase jako osvěžující změna je tenhle ingot docela fajn :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Je pěknej. Má to teda docela tlustej hřbet čepele, možná že by s podobnou tloušťkou fungovaly i nože nejmenovaný firmy (v mym případě s back lockem) bez vaklu..otázkou je, je-li to u nich vada nebo vlastnost ze který jsou jejich fans happy....
    FINSON
    FINSON --- ---
    SWIST, NEVILL: QSE-7 Quartermaster Mr. Spicoli
    Podle výrobce váží něco přes 160g, čemuž jsem ochotný věřit, protože ve srovnání třeba se ZT 0300 nebo s Lionsteel K.U.R. je fakt lehounký.
    Tenhle můj konkrétní kus má ještě střenky custom anodizované do zlatohněda, dělal to nějaký nadšenec z Knife.cz, původně mi to bylo fuk, ale po dvou dnech nošení a občasného říznutí sáčku se sušenkama zjišťuju, že se mi to fakt líbí.

    Quartermaster Mr. Spicoli QSE-7 Overview
    https://www.youtube.com/watch?v=1FDqfdUs8qA
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MANFRED: tvl ja nevim co s tim ty lidi maji. A pokud mozno jeste scena: ,,...hele ja si tu jen neco uriznu..." samozrejme bez brejli. O sundanych madlech nemluve. Znamej, sikovnej kovar, si ted zlomil par prstu- sundany madlo na priklepovce a chytnul kabel nebo co.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SWIST: Tak bohužel (bohudík) jsem to neviděl, když se to stalo, pracoval na baráku, co povídal šlo to cca 5 cm do hloubky a dost na prd se to hojilo, protože to bylo ne řez ale tak nějak namletý, má tam dneska dost neelegantní jizvu tak 20 cm. V práci nebyl dva tejdny.
    Ale flexe se nic nestalo :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    MANFRED: flexou do břicha? Tak to muselo být pěkný.. Možná blbá otázka, jak to vypadalo, šlo to hodně do hloubky? Jak dlouho se z toho dostával?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: To už bych byl 3x samej šikovnej :-) I když jeden z posledních pěknejch úrazů jsem (naštěstí jen) zaznamenal s kamarádem a rozbrušovačkou, pochopitelně jí měl bez krytu (dycky nechápu, proč každej první co udělá, když veme flexu do ruky, včetně mojí když í pučim, je, že sundá kryt) a použil tlustej řeznej kotouč. Tedy řezal ty futra, flexa lehce hodila a zařízl si jí do břicha. Naštěstí má na tom místě brnění z tukovejch zásob, tak se nikam k podstatnejm součástkám nedořízla, stejně to byl teda úraz jak sviň...
    A to všichni v panice prchaj, dycky když řežu kotoučem 0,8, zatim bez ztráty kytičky. Tentokrát si půjčil tohle, jsem zvědavej, s jakym bebí dorazí (mimochodem mám s tim jen ty nejlepší zkušenosti, dřevo na rukovítce nahrubo to bere jak sviň).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam