• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Tak zase jedna mizerna mobilova fotka pro vas. Dodelanej nuz pro brachu .

    JIKE
    JIKE --- ---
    KURE: osypky ... brr
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KURE: ono i tohle.. https://www.mikov.cz/k57-nozirske-vyrobky-elegantni-noze-lady-and-gentleman-gentlemanske-noze-smart kdyby to stalo sest stovek, tak ok.. ale ta cena je nesmysl a provedeni je bohuzel velny rukodelne tradici mikovu, takze kdyz vemes tri do ruky, tak je kazdej o chlup jinej
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    XMEDA: O tom zadna, ale tohle je z uplne druhyho spektra, zaplati velky hovno za to ze designuje nekdo jiny:D jinak doufam ze si uz poslal technicky nakres;)
    KURE
    KURE --- ---
    JIKE: nemuzou. posledni pokus, https://www.mikov.cz/z14607-nuz-102-bn-1-l-pocket,
    imho paradni navrh gentleman noze, zabili cenou a tim ze to je vyrobeny z bahna. tem uz nepomuze nic.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    XMEDA: no a co teprve tanto.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    77WHITE: protoze etablovana designerska firma vetsinou nedela kudlu pro lidi, kterych se proda masivni presila.. zejo. A na tech poslednich designovych picovinach je to krasne videt. Zaviraci nozejk za ctyrku asi nebude bestseller a ten jejich pokroucenej Patron si za trojku kupuji fakt jenom srdcari. List uz je pak uplne podivnost, pac je to vystrizek z pasovinky, ale za 1300.. to je uplne wtf.

    Osobne bych v jejich nabidce konecne uvital aspon 4,5mm tlustej pevnej UTON z N690 oceli bez horniho falesnyho ostri, ale zato full-tang. To je pomerne realisticky a s cenovkou do 2k to bude dobre prodejna alternativa. Zvlast pokud na to vlaseruji peknyho ceskyho lva a nejakej slusnej nazev.

    Pripadne v tomhle stylu http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS49LCKZ.php

    Takovyho nemaji vubec nic.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    XMEDA: Sou to strasny cesky socky. Nuz od designersky etablovany firmy ( za jehoz navrh mohlo mit treba 100 micu a vic) strida lidova soutez s prvnim mistem za pet tisic. Chudaci.
    JIKE
    JIKE --- ---
    XMEDA: jako na jednu stranu super, na druhou ne. minimálně mohou dělat konečně nůž, který by za to stál. Provize z prodaných kusů? jo to už zní dobře. kolik % ? :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    znate tuhle serii? Ja na to obcas koukam, je to vesela oddychovka :-)
    Ctyri kovari musej behem dvou kol po trech hodinach vykovat - casto z nejakyho podivnyho odpadu - nejprve funkcni zbran, a pote co z nich dva postoupi do finale dostanou za ukol behem peti dnu ve vlastni kovarne vyrobit repliku nejaky historicky zbrane, ktera se potom testuje.

    Forged in Fire (TV series) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Forged_in_Fire_(TV_series)
    CROSS
    CROSS --- ---
    RASHEEN: mohl by to vyhrát pan Šustr z Ronova nad Doubravou
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    hihi...mikov vyhlasuje ze sou v prdeli,dizajner si zalozil konkurencni firmu...a pokud vyhrajete vyhrazujeme si ze pokud vyhrajete,tak si udelame na hrbete noze o zoubek na vic a vas posleme do riti :) ale dostanete od nas nuz za bura co ma hodnotu pet stovek i s postovnym :)
    DAHY
    DAHY --- ---
    XMEDA: To jsou hrozný šupáci. Ať zkrachujou.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    tak sup panove!



    Mikov vyhlašuje soutěž o nejlepší návrh nového nože | Mikov
    https://www.mikov.cz/rsc465381-mikov-vyhlasuje-soutez-o-nejlepsi-navrh-noveho-noze
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LUCKYBSD: cena tehle kudly je cca 350 euro. o tom co je vyhodnejsi nema smysl se moc bavit. Jsou japonsky kudly za 100 usd, jsou japonsky kudly za 1200 usd a vic. Samozrejme ten low end je uplne mimo, to vubec nema smysl kupovat, vse je mekky jak blato, skarede udelany, nechutna seriovka. Kudly kolem 300 euro uz zacinaj bejt hezky, kvalitne udelany, krajej tak ze te to nesere. Kudly kolem 500-700 usd uz sou vetsinou hodne dobry, ale o to vic te na tom serou chyby ktery na tom samozrejme hledas a vzdy najdes. Japonci maj samozrejme svy kouzlo, je kolem toho tajemno a tradice a katany a hovna. Oni delaj v podstate z normalnich oceli, 50-80 let nezmenenych slozenim. Umi to bejt super ostry, lehce se to brousi atd. Ale porad je tam ten faktor ze vsechno kali od oka, boucha to nekde zalezlej v dire, ma tam lampicku aby mu to moc nematlo oko. Cili tam se o nejaky presnosti pravdepodobne nemuzeme bavit. Samozrejme je to krasny, a vyse zmineny veci, ale je to proste tak, jak pisu. Todle od EM, vsechno super presny, soumerny, bez low spotu na vybrusu, krasna rucka atd. Je potreba se rozmyslet jestli chces kudlu s dusi, u ktere muzes cekat nedokonalosti a pravdepodone je najdes, nebo mit ultimatni stroj, presnej a ocekavatelnej, v podstate soulless robocop. Ja cekam na svy 3 Ikedy uz pres rok a pul, samozrejme to ma svy duvody.

    Cena od EM se samozrejme odviji od matrose, delky, rucky atd. Umi a dela i z N690, AEB-L nebo pak tudle ultimatni super tvrdou 1,2442 uhlikovku. Pripadne se s nim da velice dobre domluvit, ale je to potreba resit s nim. Nemuzu mlvuit za nej.
    Snad to pomohlo :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HENNYVILLE: kolik to radove vyjde u toho EMknives? nepotrebuju presnou castku, ale spis jestli je vyhodnejsi si nechat dovezt japonce nebo si ho nechat vyrobit
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    87HIGHFLYER: zkus mrknout na nipponshop.cz, Robert umi poradit a vi o cem mluvi.

    A nebo si nech neco vyrobit...tady jedno video z testu myho novyho noze od EMknives. 260 workhorse gyuto.

    EM KNIVES custom Workhorse Gyuto 260
    https://www.youtube.com/watch?v=vr89dCpYTH0&feature=youtu.be
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    Zdarec,

    poptávám nožíře, se kterým jsem se letos bavil u strejdy Erboshe v baru Nebe ..
    kdyztak pls PM :-D

    Srry za OT
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: v tyhle cene z ceskeho eshopu sezenes... ted nevim jak se to jmenovalo. maji prodejnu v pardubicich. osobne bych do toho nesel. ja jsem se svoji samurou z AUS-8 spokojenej (cena asi 900 jestli si dobre pamatuji), pokud to je tvuj prvni "lepsi" nuz bych se drzel dal od exotickych strihu a sel bych bud do klasickeho francouzskeho chef's knife nebo do gyuta. hodne me ted laka rozsirit sbirku o nakiri a kiritsuke (s tim ze by gyuto slo do sveta) ale k tomu jsem dospel po dvou letech a nevim kolika kuratech a kilogramech zeleniny. taky si rozmysli co s tim krajis a dle toho se zarid. jestli 90% krouhas mrkve a jinou korenovku bych sel do neceho tezsiho aby ti neupadla ruka. tak ci onak at si vyberes cokoliv tak doporucuji si udelat cas a po nakupu nakoupit kopec zeleniny a krajet a krajet a krajet az do zblbnuti (a mas gaspacho) abys chytnul kudlu do ruky.

    k tomu levnejsiho noze. brusnekameny.cz maji prodejnu v praze a doporucoval bych se tam jit podivat. (parkovani je tam dost na picu ale)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zdar, chci si koupit kuchyňský nože.

    Jeden pěknej, cca 1500 - 2000 rozpočet, ideálně japonsko, ale nebráním se ničemu. Kdyby to šlo, z českýho e-shopu.

    Potom něco "obyčejnějšího", menší nůž, kdyby to bylo vyrobený u nás, tak fajn. Koukal jsem na nože KDS, někdo se tu o nich i různě zmiňoval.

    Koukal jsem třeba na nože tady:
    CHROMA Japanchef - BRUSNEKAMENY.CZ
    https://brusnekameny.cz/cs/497-chroma-japanchef
    Je to dobrej nápad, špatnej nápad nebo jakej je to nápad?

    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam