• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NOMAAD: fakt?? To zni drasticky, normalne treba dopravni pokuty vnimam proti nasim jako legracne levny, ale 460 za kudlu si neumim nejak predstavit. Co to bylo za nuz? Mam pocit ze u nas by ti nejakej zakazanej proste zabavili, pokuty imho snad ani nedavaj.
    AMANT
    AMANT --- ---
    NOMAAD: tak to musel byt vzacny nuz.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    XMEDA: V Nemecku,kde to nikdo neresi,jsem dostal 460euro za nuz v kastliku v aute.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HAWKWIND: hele popravde receno s timhle nesouhlasim, noze a utoky s nima existovaly jeste pred tim nez byla v Britanii tak velka muslimska "mensina" pred tim mnohem vic Indu a Cinanu. Mezi spodinou se noze pouzivaly, kdyz chci nekoho sam obrat o penize, tak bych nedaval moc sanci tomu, ze si na nej pockam za rohem a nastoupim do nej s boxem, kdyz se podivas na muzeum britsky kriminalistiky a nebo nejaky stary detektivni pribehy tak se tam noze vyskytujou. A je to i celkem logicky, nuz je univerzalni snadno schovatelnej nastroj a pomerne levnej .
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LEON_KOWALSKI: je to tak :-) vezeni byli odjakziva plny geniu, co si mysleli ze zrovna je nikdy nemuzou chytit :-)
    JCD
    JCD --- ---
    Už se vidím jak pokorne odevzdávám svou sbírku cajtum.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Nový euronesmysl: Evropská unie nám chce zakázat i nože, protože je používají teroristé | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...l-evropska-unie-nam-chce-zakazat-i-noze-protoze-je-pouzivaji-teroriste.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: Z osobni zkusenosti muzu rict, ze o tom skupina utocniku premyslela velmi. Hledali nekoho v parku na zmlaceni, coz se projevovalo mmj tim ze jeden pronesl "zmlatime ho".

    Ja jsem pred nimi ustoupil do travy (toto mi poradili na kurzu - aby to pak nebylo slovo proti slovu, kdy budou u soudu tvrdit, ze jsme do sebe omylem strcili na chodniku a pak se porvali).

    S rukou na kveru jsem v te trave premyslel, kam povedu vystrazny vystrel. S nadavanim si odesli hledat nekoho snadnejsiho.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ERGOSUM: to asi nefunguje. Útočník většinou nepřemýšlí o tom co můžeš udělat ty jemu, ale co může udělat on tobě (Lee Morrison)

    Tady o tom mluví, cca 2:50 a dál
    https://m.youtube.com/watch?v=MM68VQ5k6ko
    DAHY
    DAHY --- ---
    HAWKWIND: To máš od Tomáše Hnídka nebo Pitomia?
    HAWKWIND
    HAWKWIND --- ---
    Jinak vím o zadržení a pokutách lidí za "pen knife" tj velikost nože rybičky - i když nic nedělali, například ho měli v kufru auta. 200 liber a to ještě vyvázl.
    HAWKWIND
    HAWKWIND --- ---
    Ta "jiná kultura" to se jmenuje Islám. Tohle angličani, ti bílí nikdy nedělali, ti boxovali, irové se tloukli holema.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Abych obrátil argument zakazovačů. Kolik útočníků si svůj útok rozmyslelo při představě, že se oběť bude účinně bránit a třeba je i zraní, nebo zabije. Kdyby to mělo ochránit jen jednoho člověka, stojí zato nic nezakazovat.
    Ta možnost, že kdokoliv může být ozbrojen chrání lépe než očkování.
    A to nemluvím o tom, jak dostat uzeninu z plastu.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    XMEDA: Což by přitížilo asi i v Česku...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    IHNAT: Mjo v nemecku nikdo neresi muj jednoruco ovladanej velkej schrade zavirak nacvaklej naprosto viditelne na gatich ani na vystavisti, kde jsou vsude security :) ale kdybys delal nejaky vytrznosti, tak verim ze to vyrazne pritizi u resicek s policajtama.
    AZIM
    AZIM --- ---
    JIKE: NEVILL: michani kultur, presne jak tady uz padlo, anglie je nejvetsi kolonialni dobytcarna co tu kdy byla, vsude se vecpali se svym kolonialnim zajmem a postupne ztraci svoji identitu na vlastni pude ... kdyz se dneska projdu po londynu tak britu co se v londyne narodilo potkam za cely den venku 5-10 a to je fakt, ono to bezhlave slunickove vsichni jsou vsude vitani neni uplne bez dalsiho dopadu, proste se nekomu podivas v metru do oci na dele nez je pro jeho mentalitu normalni a okamzite to bere jako vyzvu k boji, tyhle lidi tam pak vytvareji tu spolecnost s dalsima dal a puvodni se pomalu ztraci z barevne palety se stane jedna barva jak se to smicha a proste nebude ta pestrost ... samy(spolecnost/lidstvo) v tom neumime chodit a spravne na to vcasne reagovat, tohle je fakt na dlouhou diskusi a rozhodne je to jen muj obecny nazor ktery neni uceleny protoze to sleduju vazne jen okrajove tim jak tam litam na sluzebky
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIKE: Fakt nevím, hádal bych že třeba v Británii to bylo na nože asi odjakživa, na druhou stranu se tam třeba tak moc nestřílelo jako v jejich koloniích...
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JIKE: To se asi neda rict uplne takhle "kdy jim to zacalo", podle me to je spis otazka dlouhodobejsiho historickyho vyvoje. Oni byli ve mestech mnohonarodnostni (coz neuvadim jako nejakej rasistickej argument, ale jen jako otazku smichani vic ruznych kultur v urcitych vrstvach spolecnosti) a precpany dlouho pred zbytkem Evropy i diky masivnimu namornimu obchodu a kolonialnim aktivitam. Nuz a obusek byl tradicni zbrani spodiny a "genntlemani" se na nej divali jako na neco spinaveho (pokud se to tyka pouziti v soubojich sebeobranne atd.). Ty velke zakazy nozu myslim nastaly az po problemech s fotbalovymi fanousky, kde byly bitky na dennim poradku. Ted vim od kamarada, ze v nekterych vetsich mestech jsou No Go zony v podstate gheta a ze utoky s nozema jsou vpodstate iniciacni proces u nekterych detskych gangu (chces k nam, prines nuz od krve). Urcite je to i trochu socialni problem, pac nuda, chudoba, bezvychodnost, bez perspektivy a vzdelani a jeste samozrejme zivot v drsnym prostredi. Kazdopadne pokud si slibuji od zprisneni sazeb za noseni nozu uspech, tak bych si troufal tvrdit ze se myli. Kde pseudorespekt je jedinou veci, kterou ti nemuzou vzit, tam se dost tezko strasi a vyhrozuje, kor kdyz vpodstate v obdobe kriminalu uz zijes.
    JIKE
    JIKE --- ---
    DIRTJUMPER: zkus ID Marvel, dělá Konol Knives a Axis umí a třeba pomůže
    NEVILL: kdy jim to tam vlastně takhle začalo?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam