• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    IXTREMIST: ja si brusim M390 rukou na kameni, je to ale mala cepel asi 9cm dlzka. Ide to v pohode, ak je clovek trpezlivy. Netrva mi to zvacsa dlhsie ako pol hodinku. Cigaretove papieriky s tym nerezem, obycajnu A4 bez problemov.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Btw. Futuroni mají skvělá nová trička - https://www.futuronshop.com/alchemyst-t-shirt
    Kdo je neznáte, tak doporučuji si je trochu proklikat, tihle dva kluci dělají nejlepší nerezové damašky v Evropě. Ani Balbach a Damasteel na ně nemá co se týče kvality materiálu.
    European Blades - European Blades
    https://www.europeanblades.com/...clid=IwAR2Jm08aDzJ94CBd5zOO3x3xfk6Jw-NSF9cvlFwkX6itTc5Igfd6l8MOq5c
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    A klasickej test co provádím na všem co vyrábím. Dřevo jasan a dub
    Bakly v akci.
    http://www.youtube.com/watch?v=uZ0obTNZSJ4
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: tak ta rezivost je jasna, kazdopadne me prekvapilo ze si prave z k390 u nas nechali delat vysadkari ty svoje noze.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: Otěruvzdornost M390 a K390 je brutální. Dvakrát jsem dostal naprosto pitomej nápad čepel vyleštit. Tam kde ti na elmax stačí zelená pasta, tam se u K/M vůbec nehnes. strávil jsem týden laborovani s kotouči a brusivem a skončil u diamantových past. I potom mi trvalo vyleštit malou čepel tři dny. Chce to diamant a otáčky jako prase, takže se ti to hřeje a trvá to strašně dlouho. Böhler uvádí v materiálovým listu snadnou lestitelnost :-)))). Řešili jsme to 4 nožíři dva týdny, než jsme na to došli.
    Brousitelnost je taky hodně těžká, nebojím se říct, že amatér nemá šanci, nebo na tom nechá ruce a tři odpoledne.
    Oba vzorky byly kryokaleni, popuštění na primár 62hrc.
    K390 je pro mě taky top ocel, ale garantuju, že vzít kudlu z k390 na dva týdny do pralesa + moře, tak bude rezavá jak sekera hozená dva měsíce v trávě :-)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: To sice jo, ale ještě mám tu podmínku "slušnej" a ideálně i s deep pocket klipem ;-) A taky jsem fanda spíš jednodušších oblých tvarů, velká část produkce ZT je na mě designově moc sci-fi.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Zero Tolerance dělá větší část svých flipperů bez kolíku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Jestli na jaře / v létě povolí lockdown, podrobím ho parkovému testu, zapojím při grilovačce, opotím ho v kapse a dám vědět ;-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: docela by me zajimalo, jak to drzi ostri a jak se to brousi :-) co se tyce dosazitelne tvrdosti tak to treba zadny zazrak neni, D2 treba umi vic, ale praskove nerezovky jsou dneska brane jako hightech a asi to nejakej duvod ma, nevim jestli vyssi korozivzdornost, oteru vzdornost nebo retenci. Ocelarny zanedbavaji marketing :-))
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Však jasně. Mně se včera koukám neodeslala odpověď - několikrát jsem tady mrčel, že nikdo nedělá slušnej flipper bez kolíku, a pak jenom tak mimochodem zjistím, že jeden mám už roky doma a ještě z takovýho matroše :-) Jenom mi to připomnělo, že u něj musím pořešit rozbitý klip, pak ho můžu zařadit zpátky do rotace :-) No a mám ho samozřejmě z druhé ruky, tak mi to s tou cenou hned nedoteklo - nepamatuju se, že bych za něj dával nějak extrémně moc, tak jestli ho nakonec nemám jenom za cenu materiálu... ale on je malej, tak té oceli na čepel nepadlo zas tolik...
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ja jsem teda se svym leatherman skeletoolem velmi spokojenej, ale rez na nem ve slanym prostredi vyrobim celkem snadno
    taham ho uz tak 10 let na lode na more, skvela vec, ale po navratu to musim aspon trosku osudlat olejem a hadrem
    ocel 154CM
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    za mě - Leatherman (mám Surge, Charge tti a Squirt), plus Victorinox SwissTool (mám SwissTool X plus).
    Ani u jednoho z těch nářaďáků žádnej problém.
    A to jsou Charge tti a SwisTool X veteráni, skoro patnáctiletí.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: tak je to draha ocel :-) nevim jestli sem u nas videl k sehnani drazsi nerez monosteel material na nuz. z rezovych variant bych vedel :-) K390 muj horkej favorit
    BRABI
    BRABI --- ---
    Wave je docela fajn, ale příště bych pořídil určitě Surge
    FINSON
    FINSON --- ---
    IXTREMIST: Materiál pro vesmírnej program, říkáš... ani nevíš, jakous mi právě udělal radost :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Mám wave a jediný co moc nedával byl prales a oceán v kombinaci v Brazílii. Konkrétně nedal nezralej chlebovník. nevěděl jsem, že ta mrcha když není zralá pouští gumo-mliko, který je kyselina, při kontaktu s vodou zatuhne jak epoxid a dal leptá. takže následně proběhla v chatrči rozborka sborka + čištění olejem (to je jediný způsob jak tu sracku dostat dolů). Kudla lehce narezla, takže doma znova rozborka a čištění.
    Z druhé strany jsem si celkem jistej, že cokoliv průmyslově vyrobený by asi dopadlo ještě hůř, protože jediná ocel co tohle svinstvo přežila bez poskvrnky byla moje malá osobní kudla z M390, což je v rámci ocelí materiál pro vesmírnej program (i cenově, matros na malou pevnou kudlu v surovým stavu vychází na 3000+).
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Leatherman za ty prachy fakt stojí. Teď jsem kupoval novej wave, protože původní mi ukradli, ale projel se mnou půlku světa a ač dostával na prdel, tak to na něm nebylo znát. Btw na mall.cz je mají občas zlevněný. Ne všechny modely, ale dá se vychytat slušná cena. Mně se podařil wave+ za 3000. A to jsem překonal i to, že to není ten černej, kterej jsem chtěl :)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    mám Gerber nářadak za 1000 z Bauhausu a jsem úplně spoko. Přesný kleště, žádný vůle, dvě čepelky (dost malý teda) a fajn nůžky, za ty peníze super - mám to teda jako záložní nářadí, dycky radši hrabnu po plnohodnotným
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RATTKIN: od taty jsem dostal wenger svycarak, kdyz mi bylo 10. drzi uz 25 let. kvalitni vec je .. kvalitni vec ;) [nutno dodat, ze jsem tech kapesnich noziku pred tim teda dost postracel... ehm]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam