• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    LEFTY: Všechno za mě super. Tyhle "oblekové" nože mám rád. Sám nosím http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS5700.php . Ale EDC bych tomu asi neříkal:-) Kromě otevření krabice, pošty a steaku:-) s tím moc "pracovat" nechceš. Jestli EDC a plánuje to používat i jako nůž tak koukni na BUCK (Selkirk, SLIM PRO, Nobleman)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: nebo ještě raději - poradíte kamennej krám v Praze, kde by měli slušnej výběr (a nebyly to navoněný shity)? V pondělí se otevírá :-)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    IXTREMIST: Potvrzuju, tohle je hodně odolný materiál.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    KURE: Přímo dovozce má ten karbonový o pár korun levnější - https://www.kronium.cz/nuz-ruike-p127/prod_2206.html
    Nebo v černém provedení plastové střenky, s těma je o dvě kila levnější. Akorát teď není očividně skladem.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TRISMEGISTOS: tak zrovna na tohle je asi ideal ten lidl, potrebujes aby to bylo dostatecne viskozni a zateklo to poradne. U toho bisona uz si nepamatuju jak moc to bylo tekuty, ale mam dojem ze sem se s tim s montazi na trn celkem natrapil.
    KURE
    KURE --- ---
    LEFTY: muj favorit by byl ten crkt ceo, v kapse košile to vypada skoro jako tužka.
    jediny co mě napada dalšího je tenhle ruike: https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/ruike-p127-carbon-fiber/
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Ahoj, lama potřebuje radu:
    Jako dárek vybírám "městský" malý EDC pro kamaráda, takovej "oblekovej" nůž (=měl by vypadat cool). Ten nůž by měl být malej, lehkej, subtliní, ale nůž - žádnej novotvar, a musí to být flipper.
    A protože je to první nůž, tak budget je do ~2k CZK
    Jako dobrý volby mi přijdou Artisan http://www.noze-nuz.com/artisan/ATZ1805PBKC.php nebo http://www.noze-nuz.com/artisan/ATZ1707PBK.php, nebo http://www.noze-nuz.com/crkt/CR7097.php
    Já bych mu taky s radostí doporučil nějakýho prcka od Kershaw (sám mám Kershaw Pico Framelock).
    Poradíte ještě jiný značky/modely/modelový řady, na který bych měl mrknout, nebo český shopy (např. co z nástěnky je teď v oblibě :-))
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    KALIF_WH: diky, no, ja budu delat rukojet z jednoho kusu. jen do ni strenku vsunu, ale potrebuju neco, co bude fungovat i trochu jako vypln a tohle lepidlo se mi na to zdalo dobry
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TRISMEGISTOS: ahoj, zrovna tohle jsem zkousel a moc me neoslovilo, nevim jestli jsem neudelal nejakou blbost ale lepil jsem prilozky a po mirnam zahrati sly od sebe. Docela dobre mi drzelo epoxy z lidlu a uplne top co jsem zatim zkousel je west system
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    Ahoj, můžu se zeptat, jaká používáte při výrobě rukojetí lepidla? jde mi to to, kdy nedělám žádné jiné spoje. Jen nalepení rukojeti na střenku. Hodí se třeba tohle? https://www.obi.cz/lepidla/bison-epoxidove-lepidlo-epoxy-universal-24-ml/p/3151727
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    IXTREMIST: na podzim jsem si kupoval Ruike P801-SF, ale chtel jsem si to ostreni zkusit nejdriv na necem starym:) ale jak je videt, nebyl to dobrej napad.... tak to vyzkousim na tom kapesnim :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MIKEKT: Aby to neznělo tak fatalisticky, tak s lepší oceli (aspoň 58hrc uhlíkovky) ti bude stačit cerax 1000 a se správným úhlem to bude ostrý jak ku**a.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MIKEKT: Na špatné oceli se brousit nikdy nenaučíš, bláto bude bláto. bude se lámat jehla, bude to žvejkat ostří a do žiletky bez sakra zkušených ruk, kůže a kamenech 8k+ grit to nepůjde. pak stím stejně 2x riznes papír a bude to zas omračovací nástroj. been there.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    IXTREMIST: to bude mozna ten problem :) je to nejaky noname. Pak tady mam jeste nejaky fiskars, ale to asi bude podobny. Myslel jsem, ze si to vyzkousim na tom obyc nozi, ale to je teda asi k nicemu a ty zuby mi to tam bude delat porad :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    pak je tady otázka, co je to za ocel. pokud je to nějaký levný nerez bláto, tak ti klasickej smirek bude pořád trhat zuby.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MIKEKT: 800 je uz docela jemny smirk a vetsinou z nej dost rychle mizi abrazivo, pokud chces dat pryc zoubky tak urcite startovat tak 120-240, a vzit to pod tupejsim uhlem, aby sis nenadelal skrabance po cele cepeli a shodil opravdu jen ty zoubky.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KURE: fixu jsem zkoušel a vypadá to, že to brousí jen tu správnou část. Ty zoubky jsou viditelné i pouhým okem. Tak to asi bude chtít celé sehnat víc na hrubo a pak až nevím jemnější, ale to je jen moje teorie :-)
    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: já bych tím taky nezvlád udělat nový ostří, na to jsem moc kopyto. ale přelíznout nůž kterej neni úplně tupej, jen "ztratil jiskru" imho zvladne každej.

    MIKEKT: pokud rýhy od šmirglu jsou větší než zoubky to už tam máš, tak spíš potřebuješ jemnější.
    Doporučuju prohlédnout pod lupou, ať líp vidíš, co se tam děje
    a nabarvit to ostří nějakou fixkou, a pak bude jasný, kterou část obrušuješ.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Zkusil jsem si vcera hrat s tim podomacku vytvorenym ostricem. Mam tady nejakej starej kuchynskej nuz a jsou na nem malinky zuby. Zkousel jsem na to vzit papir 800. Nevim jestli delam neco spatne a prijde mi, ze se ty zoubky zvetsily. Je to mozny? Zkusim jeste odpoledne koupit nejakej hrubsi papir a zbavit se jich uplne. Co na to pouzit treba 400 nebo jeste hrubsi? diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam