• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HONCKA: Měl by to být zavírák? Já bych upřímně jedenáctiletému prckovi asi nekupoval takhle drahej nůž, protože ho dozajista brzy ztratí / ulomí špičku atd. Teda aspoň já takovej byl a troufám si tvrdit, že většina z nás :)
    S pevnou čepelí bych bral Mora Companion za pár stovek, zavírák třeba Ontario Rat 1, ta je kolem litra.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Chtěl bych synkovi (11 let) koupit nějaký větší nůž na turisťák za cca litr-1500, nějaká alternativa k Vicorinoxu rangergrip?
    MA747
    MA747 --- ---
    UBU: nakonec Shapton 1k a 5k
    UBU
    UBU --- ---
    MA747: Jo, povolanější info než od něj asi těžko dostaneš. Jinak abych ti to ještě trochu zamotal. Shaptony jsou splash&go, má to svoje výhody, takayuki je lepší namočit víc, nicméně člověk jak je línej, tak jsem časem zjistil, že pokud ho použiješ taky jako splash&go, tak sice v ploše to hitparáda nebude, ale pokud chceš agresivnější ostří, tak to neni vůbec špatný :-) Dej vědět co si vybral.
    MA747
    MA747 --- ---
    UBU: jen pro info, ptal jsem se na alternativu k Takayuki Sakai 4000 pan Rouse z Nipponshopu a ten mi sdělil: "Jediná alternativa je Imanishi Bester 4k, který je vlastně totožný, jen jinak barevné provedený."

    Na srovnání Shapton 5k a Imanishi Bester 4k: "Shapton 1k a 5k je super kombinace se skvělým ostřím napříč všemi materiály, Imanishi má zase lepší výsledky např. v ploše, kde zanechává konzistentní povrch. Takže pokud hledáte finální kámen na ostří, přikláním se k Shapton, pokud plocha tak Imanishi."
    MATT
    MATT --- ---
    je to o ziletkach, ale i tak myslim zajimavy. par zaberu z el. mikroskopu.

    Your hair can crack steel when it hits the right spot
    https://youtu.be/6kgw6j9n_2o
    UBU
    UBU --- ---
    MA747: Ty takayuki vozil Robert z Nipponshopu, ale ty uz nejsou. Ten 4000 mám hodně rad, ale kombo shaptonu 1+5K mam rad skoro stejne, dela to pekne agresivni ostří. Podle me skvela volba.
    MA747
    MA747 --- ---
    Nedal by mi někdo tip na brusné kameny? Kdysi tu dával HENNYVILLE SHAPTON PRO Kuromaku 1000 a Takayuki Sakai 4000. Problém je, že ten druhý nedokážu najít v CZ. Díky.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jen tak do pléna, jedete někdo do Příbrami?

    Upřímně hledám někoho, komu bych se narvala do auta z Prahy 🤣
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SPYYDY: Opinel mam, nic se nevikla. Nuz kterej se vikla je nefunkcni.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    SPYYDY: tohle je totalni fail, ono se to sice nezda, ale ty krouzkovy pojistky jsou docela spolehlivy a i hodne pouzivany opinely se ani nehnou, a to jsou tak v desetinove cenove kategorii
    FINSON
    FINSON --- ---
    SPYYDY: Tohle bych reklamoval.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    SPYYDY: nepoznam tu konkretnu znacku ci model, ale toto by nemal robit ani noz za stvrtinu ceny.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SPYYDY: Tohle mi teda připadá moc! Ne že bych byl nějaký fanda Opinelu, žádný jsem nikdy neměl, ale co jsem viděl u kamarádů, nevzpomínám si že by se to takhle viklalo...
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, dostal jsem darem zavirak Nontron Gagnere (https://www.nuz.cz/eshop/zaviraci-noze/zaviraci-nuz-n-25-detail ), ale i po zaaretovani prstencové pojistky typu opinel se cepel docela vikla. Je tam vakl pár mm - viz video níže. Je to na reklamaci nebo je to něco, co k takovýmu typu nože patří pls?
    https://youtube.com/shorts/EshmqyuBBnQ?feature=share
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    mate nekdo zkusenost s touto firmou?

    Paprsek, ELMAX, stabilizovaný ořech - Okské Nože
    https://www.okskenoze.cz/paprsek--elmax--stabilizovany-orech/
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Když má někdo hustší vlasy, zvládnou sílu, která dotyčného zvedne ze země. Skalpování mi přijde rizikem u strojů co po vtažení něco krájí nebo loupou, jinak jde o vtažení a v horších případech obrácení naruby. Viděl jsem foto takto usmrceného člověka a nejprve jsem myslel že jde o staženého koně na jatkách.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Jednou sem na vlastní oči viděl jak borec zakopl a spadl na cirkulárku. od břicha nahoru na dvě půlky. od té doby ten stroj nemám rád.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    HYENA: hele nevím, já k takovým věcem už radši nelezu, mám obě ruce levé ;) ale u té rotačky si dovedu představit poměrně snadno proveditelnou kontrolu - třeba - vodivosti a fast stop. U nových, teda, u starších asi spíš ne...
    HYENA
    HYENA --- ---
    KID_MCHUTT: Delal jsem na soustruhu taky a mam k rotacnim strojum prirozeny respekt. Nastestijsem uraz nikdy nevidel nazivo...

    Rotacku jsem videl jen na videu a priznam se ze nevim co je horsi...

    Rozhodne bych to riziko nebagatelizoval. Verim, ze mate pocit ze cas to "jen" skalpuje, ale ten stroj se na vas pocit nepta, toci se proste dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam