LAURA36: Mám takovej ten shit motýlek ze začátku 90. let, tenkrát jsme s tím machrovali všichni. Asi před osmi lety jsem si koupil pořádný motýlek Bradley Kimura (za tu cenu bych si těch levných čínských koupil si tak deset) a musím říct že je to úplně jiný pocit - čepel ze slušné oceli, ložiska, krásné chodí, neviklá se, nevrže. Prostě úplně jiná liga, je to fakt radost si s ním zamávat. A taky je velmi ostrý a dá se s ním pěkně pořezat, takže člověk k tomu získá respekt. Ten čínský jsem předělal na tréninkový, to bylo celkem snadné, ta "ocel" je strašně měkká, byla to otázka pár tahů pilníkem. To mám na nějaké nové triky, ale s Bradleym teda nedělám vyloženě kraviny. Pokud jde o nějaké praktické použití, balisong když se zacvakne tak je to téměř jako nůž s pevnou čepelí. Na nějaké bojové použití to je zhruba podobné jako nunčaky (svého času jsme ve svých představách všichni byli ninjové, že jo), na efekt hezký, ale jinak s tím byl člověk nebezpečný spíš sám sobě. Já mám balisong hlavně jako takovou rehabilitační pomůcku - poté co jsem si před lety polámal ruku, jsem zjistil že se tím docela pěkně posiluje zápěstí a jemná motorika... :-)