• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    panove dotaz....levny zahradni nuz...zaviraci, nerez, s klipsem, co nejednodussi tvar kvuli myti, nosil jsem starej roubovak po dedovi ale porad mi nekam padal a reznul :/
    MATT
    MATT --- ---
    ... už zase čumim po nožích...
    nejdřív mě zaujal tenhle, ale trochu zklamání, když jsem zjistil, že to je číňan..
    KT1001B1 Kansept Knives Kyro Framelock Brown Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/kansept/KT1001B1.php

    a tady jsem zas narazil na další barevný verze mini bugoutů...
    Search results for: '533 bugout' | SMKW
    https://www.smkw.com/catalogsearch/result/?q=533+bugout

    ještě zavažuju, jestli nepořídit jednu z RATek nebo zancudo (avispu už mam ;)) to je prokletí ty nože... ;)) jo, Šulcovi maj příští týden přijít ty Ontario zavírací kuchyňáky..
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZVIRATKO: s timhle by me u skautu tehdy vyhodily. nevim jestli by za to byla odborka.
    ale jinak urcite hezky ;)
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    Making CS:GO M9 bayonet out of Spring Plate
    https://youtu.be/eiw87DLQWbM
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZVIRATKO: na turisťáku se učil na klasických kamenech, chce kameny
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HONCKA: zeptal bych se hlavne synatora jestli nahodou nevi co chce nez neco koupis. Treba by spis ocenil nejakou Lansky sadu, nebo naopak neco jako https://www.worksharptools.com/shop/benchtop/ken-onion-edition-knife-tool-sharpener/ (to jsem poridil a nahradi to do znacne miry nekolik hodin pizlani tvrdsich oceli)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    v dílně mi leží taidea 600/2000 použita asi na 5 ti kudlach, pak jsem ji odložil. pokud bys měl cestu na jih, tak ti ji rád za velkou golden Virginii přenechám. ale mladej se na tom bude akorát trápit.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    do začátku je optimal cerax. pokud chceš rychle vidět výsledky tak mu k tomu kup ještě 400 grit.
    Kombinovaný 1000/3000 brusný kámen Suehiro New CERAX CR-3800
    https://brusnekameny.cz/cs/brusne-kameny-suehiro/4860-kombinovany-1000-3000-brusny-kamen-suehiro-new-cerax-cr-3800-4966684080171.html
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    HONCKA: taidea ne, důrazně varuju. je to strasnej shit
    ANDELIN_GZEMI
    ANDELIN_GZEMI --- ---
    HONCKA: DO začátku celkem ok, jen si dej pozor, že tyhle kameny jsou menší než tradiční japonské, takže se na nich hůř brousí velké nože (řekněme 21cm+).
    FINSON
    FINSON --- ---
    HONCKA: Mně to přijde fajn.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    synátor udělal teď na táboře odznak z broušení nožů a projevil zájem o nějaký kameny s tím, že chce brousit nože doma, nemáme nějaký extra drahý nože a jsou už celkem tupý, tak nevidím důvod jeho přání nesplnit, akorát o tom vím úplný kulový, našel jsem si tuhle sadu, je to ok?
    TAIDEA sada kamenů na broušení nožů
    https://brusnekameny.cz/cs/sady-brusnych-kamenu/3642-taidea-sada-kamenu-na-brouseni-nozu.html
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    no zatim docela dobre funguje proste si s tim intenzivne hrat a po nejake dobe to proplachnout WD-40 s PTFE
    uz se to hybe podstatne lepe

    pri te rozborce me zarazila (a asi na hodinu zamestnala) jedna vec - ta pruzinka ma na jedne strane zapadnout za ten mezikuk k tlacitku, na druhe strane na mezikus a pripadne na zadni cast cepele (nasel jsem nejake video kde to takhle slozil a drzelo to) - kdyz jsem to zkousel ja, tak to na te zadni casti cepele proste nedrzelo a hned to vyskocilo jak to bylo napruzene, musel jsem to napruzit az po sestaveni. Coz ale zaroven znamena, ze se to mozna snazi furt vyskocit a drzei to na miste jen strenka. Nevim jestli je to feature nebo bug, ale mam pocit ze to tam trochu dre.
    A vubec nevim jestli jsem to srozumitelne vysvetlil, snad to nekomu dava smysl :)
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    V pravdě jsem myslel nejmenší otáčky (5000) s papírovým jemným smirkovým kotoučkem, případně s lešticím, ale na něj bych dal hrubou pastu.
    Ubíral bych v podstatě jenom změnou lesku. Počítám, že se silným odporem je tlak při tření pořád větší, akorát to chce vychytat kdy přestat. Pořád bych si nechal nějaký odpor v rezervě, aby se mělo co zaběhnout a mechanismus neměl za chvíli nežádoucí vůle.
    On v podstatě jiný postup není možný kromě sady jemných pilníků, ale ty jsou zase zrádný na tlak a jestli je zásadní rozdíl desetina mm, můžou ten mechanismus nenávratně zničit.
    Nejsem si vůbec jist, jestli se u takových dílů provádí nějaké zpětné pokovení a nejspíš by to byly vyhozené peníze.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: V zásadě bych se nesnažil odebírat materiál, ale jenom vyleštit povrch, aspoň v první fázi.
    Jinak ale konkrétně s OTF zkušenost nemám.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TOMASINO: jak jsi napsal neni to neresitelne ale da se to vyresit jen pomerne komplikovane, daji se popustit v elektricke troube. Daji se nahradit jinymi. Pokud je u takhle jemneho mechanismu vetsi treni na zamku tak do toho bych se dremelkou s jemnym kotouckem fakt nepoustel. Tam bude hrat roli i desetina mmpri zapadnuti zamku. Dremelka je sikovnej nastroj ale zaroven diky vysokym otackam smirkovym kotouckem bere relativne hodne. Tohle je vec do ktere bych se pustil leda rucne s nalepenymi jemnymi smirky na nejakem rovnem kousku plisku a nebo hodne jemmnym diamantovym pilnickem.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Když nejde čekat na ochození používáním, vzal bych pilník nebo dremelku s jemným kotoučem. Akorát tvrdost pružin se řeší blbě, jestli vůbec.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NEVILL: ja paradoxne kvuli (mimo jine) podobnemu problemu vracel ANV A100, protoze tam de se to opira do dlane byly ostre hrany (a doted tu dlan citim). Ale tady je to bohuzel "feature" :-) Mel jsem koupit s G10 tlacitkem, nebo to vezmu pilnikem...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ZVIRATKO: Co jsem tak viděl různé recenze OTF nožů, tak obvykle říkali že se to časem trochu ochodí, dle všeho jde ztuha většina z nich. Ty různé ostré hranky a jimping na tlačítku nebo na flipperu taky moc nemusím, je to sice děsně taktické že to nebude klouzat, ale taky si tím člověk akorát ničí prsty nebo rukavice.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejaky tip jak rozhybat OTF nuz aby sel lehceji? Mam uplne otlaceny a obrouseny palec (ma to taky strasne ostre tlacitko). Rozebrane jsem to mel, vsechno jsem poctive ocistil a namazal (a zkousel jsem ruzna mazadla bez uspechu). Je tam dost silna pruzinka takze asi i silne zapadky, obeha se to casem? Neni na to nejaky trik? Internet dava rozporuplne nazory, nekdo to obehal a nekdo to ma po letech porad stejne, ja uz na obehavani nemam palec :) Mam chut to naprat nejakym PTFE (to jsem teda zkousel, ale ve WD-40 toho PTFE moc podle me neni), potrebuju nejspis aby to vic klouzalo na zapadkach...

    Konkretne Heretic Knives Manticore (coz je vicemene kopie Ultratechu, i kdyz to vypada lehce jinak)

    btw prvni nuz ktery prisel fakt ostry jako britva a moc se mi jinak libi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam