Nebavilo mě čekat na kershaw přes měsíc, tak jsem změnil objednávku a koupil ANV A200.
Jen krátce ještě k debatě o ANV před pár týdny:
Musím říct, že ačkoliv to na fotkách nevypadá, A 200 je proti A 100, které mám cca od dubna dramaticky jiný nůž.
Primárně střenky GRN, které má A100, jsou ve srovnaní se střenkami G10 na A200, totální prohýbající se bláto.
Čepel je samožrejmě jiná ocel, u A200 sleipner. U A100 mám já elmax, ale koukal jsem, že začali dělat něco jinýho.
Nicméně u mý A100 bylo komplet všechno křivý a kudla byla tupá. Nová A200 má všechno celkem rovný, krom horního lichoběžníkového výbrusu. Tam je to samožřejmě křivý jak prase. Nechápu proč to vůbec dělaj, když nejsou schopni se trefit tak, aby to bylo symetrické. Ale aspoň ta kudla, konečně z fabriky holí.
Souhrn: Pokud někdo zvažuje koupi A100, nebo A200. Ať bez přemýšlení koupí A200. Rozdíl ve váze je zanedbatelnej.
A ten, co se nad tím zamyslí, nebude takovej magor, jako já, kterej koupí už třetí kudlu od výrobce, o kterym ví, že výstupní kontrolu dělá nejspíš opice a radši za ty peníze koupí například Griptiliana (teď jsou na něj akce, takže stojí kolem 3k) a bude do konce života naprosto šťastnej.