• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    pardon za tu mycku :) mam dva noze, ktery do mycky nesmi, ale mame i nejaky fiskars, ktery tam normalne davame. Beru teda i nejaky typ na dobry nuz pomer cena/vykon :) Pred casem tu byl tip na Hiromoto Saku Hocho a s nim jsme pokojeny. ted bych bral jeste neco okolo 10cm univerzalniho
    EDAK
    EDAK --- ---
    Moje zena to dela taky, proto mame dvoji sadu nozu, moje a jeji :D ale vzhledem k tomu ze tz svoje si kupuje treba v pepcu za 30 korun, tak jsou vyslovene nebezpecny(a hnusny). Nakonec to vyresily noz z Makra, ktery jsou prekvapive dobre udelany, levny a tak tu mycku holt preziju i kdyz je musim porad brousit. ale muzete to brat jako dalsi typ na levne a prekvapive dobre noze. Co je to za ocel netusim. Ale stoji podle velikosti 200-300 korun pokud si pamatuju dobre
    Nůž kuchařský Metro Professional expert 16cm 1ks - Nože, vidličky na maso, nůžky na drůbež, Kuchyňské náčiní, Inventář, kuchyňské potřeby
    https://sortiment.makro.cz/cs/kucharsky-nuz-forged-hs-160mm/161973p/
    RSZ
    RSZ --- ---
    IXTREMIST: stačí to potom perfektně nabrousit neasi!:)

    KURE
    KURE --- ---
    IXTREMIST: ještě jsi zapoměl zmínit, že ono pižlání probíhá na talíři nebo pečícím plechu/pekáči.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    IXTREMIST: Moje ségra to dělá taky, některým lidem tohle prostě nevysvětlitlíš. Že prej je to tak jednodušší, tak určitě...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    VXP: Ja jsem tehle zhovadilosti nikdy neporozumnel. Asi je tak strasne tezky nuz po tom co ho pouziju tech 10s umyt, otrit a vratit zpet do bloku. Predstavuju si to tak, ze stim tupym smejdem neco s velkou namahou upizlam, necham na nem ten bordel zaschnout a pak ho hodim do mycky - z te ho vytahnu a hodim spici napred do nejake sklinky na noze. (timto se omlouvam vsem v tomto klubu za tu mucivou predstavu).
    VXP
    VXP --- ---
    MIKEKT: ježišmarja... ŽÁDNÉ nože do myčky nepatří - kurví to ostří.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DOKKTOR: máš nějaký link? Bral bych taky něco menšího do kuchyně o co se nemusím moc starat a může do myčky.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    vpadnu sem s jedním low cost doporučením, až se tu zas někdo půjde ptát, co koupit manželce na narozeniny/vánoce/nebo úplně nejspíš pokud jí bude chtít hodně ublížit. nedávno tu někdo zmiňoval, že šulc má levné kuchyňáky samura, tak sem na to mrknul a jako správný šetřil, který vidí aus8 na 59-61 hrc za pětikilio tu 20cm kuchařskou kudlu objednal (řada harakiri). půldruhého měsíce s tím doma denně funguju a dnes lituju, že sem za litr nekoupil celou sadu - musel sem si za 200 jinde dokoupit ten 9cm petty (a když s tím člověk klasicky krájí jabko v ruce, tak to už je fakt nebezpečné), protože, ač bych do toho objektivně dokázal rýpat celkem dlouho, tak za 500 je to naprostý nobrainer. velmi zřídka to obtáhnu na jemném kameni (a to spíš pro pocit, než že by to bylo nutně třeba), retence ostří oproti běženému evropskému standartu je úplně jiný vesmír. píšu to sem proto, že až se tu někdo bude ptát na levné kuchyňské nože, tak aby to přišlo do řeči vedle tradičního evropského bláta 440C apod. samozřejmě, existují dražší a lepší kudly, muchy to má - především je to na můj vkus moc lehké, ale su přesvědčený v tomto cenovém a uživatelském segmentu to nemá konkurenci. konec reklamy.
    RSZ
    RSZ --- ---
    VILGEFORTZ: to je super kudla..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Tohle je na ZT velmi nezvykle subtilní nůž, když pominu ty jejich dva slipjoint zavíráky, tak je 0707 asi nejlehčí co mají. 0350 je taková jejich klasika, je velký, široký a těžký. Líbí se mi, ale jako EDC bych ho asi nenosil.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    PLATINUM_TEETH: Kershaw Junkyard dog 2 Nedám na něj dopustit.
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    ZSIS: Na svůj Wave nedám dopustit. Akorát do kanclu ho netahám každej den. Jednou jsem ale zabodoval, když se v zasedačce zevnitř urvala klika. Vytáhnul jsem kleště jako rytíř meč a dveře otevřel. Bohužel, ani tenhle hero act nám nepomohl to výběrový řízení vyhrát :D.


    HOBORG: Stormtrooper je moc hezká barevná kombinace. Já měl v ruce klasickou 940 a ta mi sedla dobře. 945 bych si potřeboval vyzkoušet naživo, jestli to není moc malý už. Ale chápu tu kompaktnost. Právě to mi teď vadí u toho Fallknivenu, je tlustej a těžkej. Do batohu do lesa dobrej, do kapsy do práce ne.


    MATT: Civivi má brácha pár kousků. Celkem mě u týhle značky překvapil slušnej poměr kvalita / cena.


    NEVILL: ZTčka jsem zvažoval hodně. Problém je, že se mi nejvíc líbí klasická 0350 a to už je zase velké těžkej zavírák.
    VALOR
    VALOR --- ---
    Moje druhé Vánoce dneska ;)

    MATT
    MATT --- ---
    VXP: a už jsou pryč ;)) ale narazil jsem na Esee/ Expat Medellin a vypadá dost podobně. Teď je i na bazaru, tak o něm přemýšlím. V době kdy vznikala Bessy nejspíš ani neexistoval, ale ta mi stejně přijde víc sexy macatější.. ;))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    kdysi jsem tu pres nekoho poridil CRKT KISS a slouzi dobre doted:)
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Já poslední rok v kapse střídám Kizer Yamakasi a Mcusta Jazz.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    PLATINUM_TEETH: I nadále ANV Z100, jako v letech 2020 až 2022.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Poslední dobou nosím asi nejvíc Zero tolerance 0707, je to lehoučkej nůž, má deep pocket carry klip, flipper.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PLATINUM_TEETH: Už mraky let je to konstantně Kershaw Leek (sendvič verze s D2) a asi tomu jen tak hned jinak nebude. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam