• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    Nedokazal byste nekdo prosim srovnat RAT-5 s Tops Hog 4.5 ? Nejak nevim podle čeho se rozhodnout, ten tops by byl bazarovej za 2900. díky
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    RSZ: Jasně, že do určitý míry to marketing samozřejmě je. Ale obecně skandinávskej přístup k přírodě je velmi zdravej, a tak nějak mám pocit, že tolik nekecaj, když o tom mluvěj. Baví mě, že na střenky použijou dřevo z nejobyvklejšího norskýho stromu - břízy. Že při stabilizování dřeva nepoužívají žádnou chemii. Nůž pojmenujou podle hory. Detaily. Ale je to fajn. Prostě je mi to sympatičtější, než jiný mnohem dražší nože, který sjížděj z pásu někde v Číně.

FINSON: Paráda, jednou se tam podívat, to je můj sen.

BEREGOND: Naprosto nečekaně na fotopasti.cz. Navíc jsem ho chytil v akci za 3,5k.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    PLATINUM_TEETH: ten krasnej, kde si ho kupoval?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PLATINUM_TEETH: Jasně že známe, je to norská tradiční značka, takové jejich "rodinné stříbro". Před 23 lety jsem nad nimi slintal přímo tam, v obchůdku na břehu fjordu. Tenkrát jsem na tom ale s penězi byl tak, že jsëm tam k jídlu kupoval prošlý chleba, protože byl za třetinu ceny čerstvého, takže jsem na takovéhle suvenýry neměl ani pomyšlení :-)

Takže gratuluju!
    GGG
    GGG --- ---
    KURE: DIKY!
    KURE
    KURE --- ---
    GGG: zkušenost nemam, ale A2 neni nerez. Takže muj tip je, že ti to rezne.
    Mě se dělaj takovýhle tečky na zavírákach přes leto, protože se potim a jsem asi agresivní. Obrousit to musí jít, ale možná je to relativně hluboký, takže to bude pastou trvat dlouho.
    Prevence je držet to trochu mastný.
    Já jsem se u všech takovejhle nožů smířil s tim že to bude mít nějakou "patinu". :/

Is A2 steel good for knives? [Complete Steel Guide] - Knife User
    https://knifeuser.com/a2-steel-review/?mwg_rnd=6376476
    RSZ
    RSZ --- ---
    PLATINUM_TEETH: hezký nože, ale ta osobnost značky se vztahem k přírodě.. je to něco jiného než marketing? jsou jako přírodě blíž než jiné značky?
    GGG
    GGG --- ---
    Mate nekdo zkusenost s nozema od Bark River z A-2?
    mam tenhle model jen doma na stole v pouzdre a objevila se tam na dvou mistech cerna "oxidace" na cepeli, ktera nejde ani brusnou pastou dolu, co s tim a proc se to stalo?
    BA02130MBC Bark River Camp and Trail Black Canvas BARK RIVER Nože Nůž
    BA02130MBC Bark River Camp and Trail Black Canvas BARK RIVER Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/bark_river/BA02130MBC.php

Diky

PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    Znáte Helle? Nože ručně vyráběný v Norsku v rodinným podniku. Skvělá kvalita, nádhernej design. A vlastně celá osobnost značky je mi svým vztahem k přírodě velmi blízká. Na jejich největší zavírák Bleja jsem koukal už hodně dlouho. Scandi výbrus, střenky z břízy, ideální velikost. Teď se konečně u nás objevil skladem a za velmi přijatelnou cenu, takže jsem neváhal. Tenhle nůž ve mě vzbuzuje touhu jít se toulat do lesa, koukat do ohně, poslouchat praskání dřeva, šumění stromů a u toho si v klidu vyřezávat.

DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    BAAL: Jako nepotřeboval bych ho, nějak extra po něm netoužím, ale když mě oslníš cenou tak si pro něj dojedu i s úsměvem:-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    REDSNAKE: napsal bych vyrobci, casto nemaj problem poslat postou
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nevite (nebo nemate nahodou) kde koupit nahradni clip na nuz ontario rat 1?
    NEEM
    NEEM --- ---
    Ahoj, shanim sikovneho cloveka pro vyrobu jednoduche cepele pro nuz. Prosim posta, cenu domluvime. Dekuji
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    ZSIS: Ja zase místo pásku jenom tkaničku :D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ZSIS: Jo, na opasku se dá tahat spousta věcí, ale to bohužel není nic pro mě, už léta nosím kšandy... :⁠-⁠)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    NEVILL: na vetsi praci si beru vhodne naradi, ne multitool :)

jinak wave zas tak velky neni, aby ho clovek mel v holsteru na opasku.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Jo, to bych viděl stejně, na nějakou větší práci taky beru Charge a bity a bit extender... Je fakt že Skeletool má celkem přijatelnou velikosti a váhu.
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    NEVILL: Jako jo, ale na ty situace, který te muzou potkat v rámci kancelářský každodennosti a během cesty do práce a zpět mi to porad přijde super. Jasne… Když v pátek vyrazim na chalupu, tak do batohu beru Charge.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PLATINUM_TEETH: Mám ho taky. Nůž je skvělej, ale teda u kleští a bit driveru je ergonomie poněkud diskutabilní.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PLATINUM_TEETH: Taky ho občas nosím. Onehdy jsem venčil děti na kolech a oslovil mě chlápek, jestli nemám šroubovák (upadl mu kus kočárku a viděl cyklistu :-]). Docela koukal, co mu to podávám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam