• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RSZ
    RSZ --- ---
    spyderco mi nic neříká, ta otvírací díra mi přijde obvykle vyloženě hnusná, ale shaman v hnědé se mi teda líbí

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    INSOMNIA: Dej si filtr na moje prispevky o Lanskym. Diamant pokud fakt chces staci jen ten nejhrubsi, zbytek das normalne kamenama. Nejaky uvahy o tom co bere nebo nebere karbidy uplne vynech, pochybuju ze mas doma noze z cryozakalene m390 nebo k390, popripade vanadium extra oceli. Karbidy maji jinej problem - vylamujou se, coz prave resi co nejmensi pritlak a co nejjemnejsi kamen.
    TLDR: Nelaboruj nad 3.14covinama, pokud chces easy way a nevadi ti, ze budes brousit casto anebude to jak ziletka, vem spyderco. Pokud chces fakt pekne nabrouseny noze, vem lanskyho. Pokud se chces neco fakt naucit a hrat si stim, kup si kameny cerax 1000 a 3000.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    REDSNAKE: A já jsem zase extrémně linej prodejce. Ale snad se k tomu nějak v dohlédny době dokopu. :)))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Chapu, kazdej sbira to svoje, nic proti.

Kdyby se Ti to chtelo vypsat, idealne i s cenama asi se bude lip vybirat. Ale ja jsem na noze dost ElCheapo, takze asi potencionalni kupec nejsem.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    REDSNAKE: Hele takhle. Vysypal jsem teď za rok nesmysl za noze, který nenosím a jsou mi k ničemu. Rad je tu prodam, když bude zájem a vezmu si tohle.

Takže pokud má někdo o nějaký Benchmade, zt, nebo spyderco, budu rad, když mi od nich někdo uleví.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOHN_LENON: Je to krasny, ale 16k je 16k, i kdyz chapu - Dohnal, materialy a vsecko…
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Whops.

Odkaz zde

Knife.cz - Inzerce - Mr. Awesome č. 43
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&m=1182807#1182807
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Co říkáte na tohle? Už dva týdny na nej chodím koukat a furt nevím.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MATT: Tak zase, nemusíš tlačit tak, aby vypadávaly.

Plus já si na ty kleště nalepil ducktape, aby se mi nepodřely čepele. A taky to lip drží.

A zase, mám to okoukané z YouTube.
    MATT
    MATT --- ---
    Me z lanskyho ty noze porad vypadavaj. a to dotahuju klestema. delam neco spatne? ;)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Hele asi cokoliv.

Pokoukej na videa na YouTube, jak se s tím dela a pak systém pokus omyl.

Já to dělal stejne
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: No to jo, ale prvne se potrebuju dolaborovat toho, jestli teda vzit Lansky nebo Spyderco nebo neco jinyho. A jaky brusny kameny k tomu pripadne.

Fakt s tim nemam zadnou zkusenost a budu rad za kazdou radu. Sikovnej jsem jinak vcelku dost bych rekl :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak začni tupým kuchyňským nožem.

Toho osborna je na učení Škoda.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: V mym pripade je to hlavne nezkusenost :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak děti, takhle vypadá ovethinking v praxi :)

Proste to ber nejjemnejsim kamenem a měj trpělivost.

Nebo si kup diamant a měj trosku menší trpělivost.

Stejně to do ziletky trvá věcnost. ;)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KURE: Ja z toho chapu spis to, ze kamen ubere ocel, ale neubere ty carbidy, ktere jsou v oceli zasazene, zatimco diamant ubere oboji.
    KURE
    KURE --- ---
    INSOMNIA: úplně tak kategorický to neni, ale pochopitelně čím odolnější (otěru) ocel, tím důležitější je aby ten kámen ubíral.
    Tím se teda dostaneš do další králičí nory :D
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Ted jsem narazil na tohle video a tam typek rika, ze v podstate nema smysl brousit kvalitni noze z kvalitni oceli nicim jinym nez diamantem, pokud to chapu spravne.

Benchmade 940-1 S90V Edge Retention Test and Discussion on Proper Sharpening Abrasives
    https://www.youtube.com/watch?v=9IkGs8Irpkk&t=475s
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    INSOMNIA: ak ti esteticky vyhovuje dizajn, Spyderco ma vynikajuci pomer cena /vykon.
    GGG
    GGG --- ---
    INSOMNIA: Ja to pouzivam, noze nabrousim do ostra, ale uplne jak ziletka to neni, to chce jeste pak asi doladit jinde. Pokud tu nekdo ma zkusenost tak se rad priucim. Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam