• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: No to jo, ale prvne se potrebuju dolaborovat toho, jestli teda vzit Lansky nebo Spyderco nebo neco jinyho. A jaky brusny kameny k tomu pripadne.

Fakt s tim nemam zadnou zkusenost a budu rad za kazdou radu. Sikovnej jsem jinak vcelku dost bych rekl :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak začni tupým kuchyňským nožem.

Toho osborna je na učení Škoda.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: V mym pripade je to hlavne nezkusenost :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak děti, takhle vypadá ovethinking v praxi :)

Proste to ber nejjemnejsim kamenem a měj trpělivost.

Nebo si kup diamant a měj trosku menší trpělivost.

Stejně to do ziletky trvá věcnost. ;)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KURE: Ja z toho chapu spis to, ze kamen ubere ocel, ale neubere ty carbidy, ktere jsou v oceli zasazene, zatimco diamant ubere oboji.
    KURE
    KURE --- ---
    INSOMNIA: úplně tak kategorický to neni, ale pochopitelně čím odolnější (otěru) ocel, tím důležitější je aby ten kámen ubíral.
    Tím se teda dostaneš do další králičí nory :D
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Ted jsem narazil na tohle video a tam typek rika, ze v podstate nema smysl brousit kvalitni noze z kvalitni oceli nicim jinym nez diamantem, pokud to chapu spravne.

Benchmade 940-1 S90V Edge Retention Test and Discussion on Proper Sharpening Abrasives
    https://www.youtube.com/watch?v=9IkGs8Irpkk&t=475s
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    INSOMNIA: ak ti esteticky vyhovuje dizajn, Spyderco ma vynikajuci pomer cena /vykon.
    GGG
    GGG --- ---
    INSOMNIA: Ja to pouzivam, noze nabrousim do ostra, ale uplne jak ziletka to neni, to chce jeste pak asi doladit jinde. Pokud tu nekdo ma zkusenost tak se rad priucim. Diky
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Takze vetsinove doporucujete Spyderco teda jo? :)
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    INSOMNIA: Zkoušel jsem levnou kopii Lansky z Číny a nakonec taky skončil u Spyderco Tri-Angel Sharpener a jsem spokojený. Dostatečně jednoduché a funkční.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    A nechcete se nekdo toho Lanskyho zbavit? Me by to asi stacilo na zacatek.
    GGG
    GGG --- ---
    INSOMNIA: Spyderco Tri-Angle Sharpmaker
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Taky mam spyderco triangle sharpmaker. Ale posledni dobou z nej pouzivam jen ty kameny a brousim v ruce....
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    RSZ: Tak ono to řeže i tak dobre, ve srovnání s tim, v jakým stavu ma kuchynsky noze většina populace.

Taky to tak dělám. Je to rychlejší a min srani.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Taky přidám, mám spyderco triangle sharpener a dokoupené diamantové tyčky pro hrubou úpravu ostří a jsem naprosto spokojenej. A teda musím přiznat, že kvůli lenosti i kuchyňáky brousím na 30°.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    A nechcete nekdo to Lansky prodat? :)
    MATT
    MATT --- ---
    INSOMNIA: Ja mam Lanskyho sadu a dneska bych si asi koupil spíš sadu brousků a dotisknul si k nim základnu ve stylu Spyderca. V poslední době si vystačim s https://www.mujnuz.cz/brouseni/ocilky/brusna-tycka-zivcova-kratka.html
    KURE
    KURE --- ---
    nedavno jsem pořídil tohle
    Brousící systém na nože KMFS RIVAL diamant - kapesni-noze.cz
    https://www.kapesni-noze.cz/brusky-na-noze/brousici-system-na-noze-kmfs-rival-diamant/
    je k tomu různý příslušenství, a dobře se s tím dělá.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    INSOMNIA: Mam neco jako je ten lansky, ale z ciny. Kdyz bych ted kupoval, tak bych asi vzal neco kde se nemusi nuz otacet. Treba jako je tohle
    G21 profesionální brusná sada diamant | Electroworld.cz
    https://www.electroworld.cz/g21-profi-ostrici-sada-diamant
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    A pouzivate Lansky daimond nebo staci ta nediamantova verze? Je v tom nejaky zasadni rozdil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam