• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    RSZ: 😉
    Knife.cz - Inzerce - Spyderco Shaman 15V
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=80357
    MATT
    MATT --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    spyderco mi nic neříká, ta otvírací díra mi přijde obvykle vyloženě hnusná, ale shaman v hnědé se mi teda líbí

IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    INSOMNIA: Dej si filtr na moje prispevky o Lanskym. Diamant pokud fakt chces staci jen ten nejhrubsi, zbytek das normalne kamenama. Nejaky uvahy o tom co bere nebo nebere karbidy uplne vynech, pochybuju ze mas doma noze z cryozakalene m390 nebo k390, popripade vanadium extra oceli. Karbidy maji jinej problem - vylamujou se, coz prave resi co nejmensi pritlak a co nejjemnejsi kamen.
    TLDR: Nelaboruj nad 3.14covinama, pokud chces easy way a nevadi ti, ze budes brousit casto anebude to jak ziletka, vem spyderco. Pokud chces fakt pekne nabrouseny noze, vem lanskyho. Pokud se chces neco fakt naucit a hrat si stim, kup si kameny cerax 1000 a 3000.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    REDSNAKE: A já jsem zase extrémně linej prodejce. Ale snad se k tomu nějak v dohlédny době dokopu. :)))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Chapu, kazdej sbira to svoje, nic proti.

Kdyby se Ti to chtelo vypsat, idealne i s cenama asi se bude lip vybirat. Ale ja jsem na noze dost ElCheapo, takze asi potencionalni kupec nejsem.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    REDSNAKE: Hele takhle. Vysypal jsem teď za rok nesmysl za noze, který nenosím a jsou mi k ničemu. Rad je tu prodam, když bude zájem a vezmu si tohle.

Takže pokud má někdo o nějaký Benchmade, zt, nebo spyderco, budu rad, když mi od nich někdo uleví.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOHN_LENON: Je to krasny, ale 16k je 16k, i kdyz chapu - Dohnal, materialy a vsecko…
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Whops.

Odkaz zde

Knife.cz - Inzerce - Mr. Awesome č. 43
    https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&m=1182807#1182807
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Co říkáte na tohle? Už dva týdny na nej chodím koukat a furt nevím.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MATT: Tak zase, nemusíš tlačit tak, aby vypadávaly.

Plus já si na ty kleště nalepil ducktape, aby se mi nepodřely čepele. A taky to lip drží.

A zase, mám to okoukané z YouTube.
    MATT
    MATT --- ---
    Me z lanskyho ty noze porad vypadavaj. a to dotahuju klestema. delam neco spatne? ;)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Hele asi cokoliv.

Pokoukej na videa na YouTube, jak se s tím dela a pak systém pokus omyl.

Já to dělal stejne
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: No to jo, ale prvne se potrebuju dolaborovat toho, jestli teda vzit Lansky nebo Spyderco nebo neco jinyho. A jaky brusny kameny k tomu pripadne.

Fakt s tim nemam zadnou zkusenost a budu rad za kazdou radu. Sikovnej jsem jinak vcelku dost bych rekl :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak začni tupým kuchyňským nožem.

Toho osborna je na učení Škoda.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JOHN_LENON: V mym pripade je to hlavne nezkusenost :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    INSOMNIA: Tak děti, takhle vypadá ovethinking v praxi :)

Proste to ber nejjemnejsim kamenem a měj trpělivost.

Nebo si kup diamant a měj trosku menší trpělivost.

Stejně to do ziletky trvá věcnost. ;)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KURE: Ja z toho chapu spis to, ze kamen ubere ocel, ale neubere ty carbidy, ktere jsou v oceli zasazene, zatimco diamant ubere oboji.
    KURE
    KURE --- ---
    INSOMNIA: úplně tak kategorický to neni, ale pochopitelně čím odolnější (otěru) ocel, tím důležitější je aby ten kámen ubíral.
    Tím se teda dostaneš do další králičí nory :D
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Ted jsem narazil na tohle video a tam typek rika, ze v podstate nema smysl brousit kvalitni noze z kvalitni oceli nicim jinym nez diamantem, pokud to chapu spravne.

Benchmade 940-1 S90V Edge Retention Test and Discussion on Proper Sharpening Abrasives
    https://www.youtube.com/watch?v=9IkGs8Irpkk&t=475s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam