• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Cim brousit a udrzovat levnejsi kuchynsky nuz? (Victorinox)

Nechci z toho mit vylozene hobby, ale nejlevnejsi honing steel z nejakyho pochybnyho setu a protahovaci brousek nic moc.
    MATT
    MATT --- ---
    REDSNAKE: mam pocit, ze trochu zalezi i jakym zpusobem jsou diamanty na podlozku prychyceny, ale jen zmatene z hlavy vytahuju, co mi zustalo z youtube ci redditu

DYSTOPIK: a nezrezly ti tam ty spony? si rikam, co jinyho by tam rezlo?

KURE: ja kupoval z alzy olej na skartovacky ;) nekde jsem to potkal doporuceny. ale ted koukam, ze je rostlineho puvodu, coz nevim jak moc vadi ci nevadi..
    KURE
    KURE --- ---
    REDSNAKE: jak psal MATT
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KURE: A co se teda dává na diamant?
    KURE
    KURE --- ---
    REDSNAKE: tak trocha minerálního oleje se na nože neztratí. Ale žiju teda v tom že olej se na diamant nedává.

Victorinox olej 10 ml - Příslušenství k zavíracím nožem | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/victorinox-olej-10-ml-p25483
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DYSTOPIK: Jasny, me spis slo o to ze bych rad uzil neco co nebudu muset nikdy shanet. Zatim budu namacet ve vode a brousky susit, kdyz je zmarim, staly kilo. Prilezitostne koupim mineralni olej nekde kdyz si vzpomenu.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    REDSNAKE: jo, rostlinej bych tam nedával

Jednou jsem si kupoval v nějakym bau-max-hauzu, nevim přesně kde, takovej ten forichtung na broušení dlát pod úhlem, nemohl jsem to tam najít, tak jsem se ptal nějakýho zaměstnance a popisoval jsem mu, že to je sada ve který je ten držák a honovací olej a nějakej chlapík co tam zrovna stál ve frontě u kasy mi říkal, že jako honovací olej se používá perolej mixnutej ještě s něčím.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DYSTOPIK: Blby je ze mineralnim olejem bezne nedisponuju a jine oleje tvrdnou a to prej je pro tyble brousky finito.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    REDSNAKE: mě to přijde jako ideální řešení, když zůstane mastnej. Bych řekl, že ten olej zůstane v těch jamkách, do kterejch se mechanicky při broušení nedostaneš a bude ho chránit i v případě, že by ho pak člověk omyl vodou.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DYSTOPIK: Díky, dám si pozor. Jen nevím jak tomu kromě usušení předejít. Možná minerální olej?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já je po užití umyl a nechal uschnout a chytly lišku.. Teda nic hroznýho, ale byl jsem překvapen svou hloupostí
    MATT
    MATT --- ---
    REDSNAKE: brousit na sucho a cistit vodou a mejdlem, mam pocit, ze jsem nekde zahlid i cisteni obcejnou gumou na gumovani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATT: Pořídil jsem taky tydle brousky na zkoušku a oproti kameni za kilo co mám dvacet let to bude asi upgrade. Někde v zadu v hlavě mi utkvělo něco takovýho, že tyhle diamantový brousky se nepoužívají s vodou, je to tak? Takže olej nebo na sucho?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    I já Vám všem děkuji.
    IXTREMIST: vzala jsem ten co jsi poslal odkazem, zatím čekám na doručení, ale vypadá úplně přesně, jako ten co měl muž dřív, jen tento má tmavší rukojeť. :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    IXTREMIST: dix za inspiraci.) Miguel Nieto zajimavy noze za rozumny kacky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IXTREMIST: Velmi vkusne
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SUFFOCATE: damašek v tvé cenové kategorii bude šmejd, hledej oceli n690/n695/elmax
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SUFFOCATE: https://www.kniland.cz/noze-pro-bezne-pouziti/nuz-miguel-nieto-centauro-n695-granadillo/

pořizoval jsem ženě (dělám nože, ale ne zavíraky), zpracování je naprosto famózní
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Díky, kouknu na to. Ruce má větší, celý je takový větší (na výšku má 192 cm).

Prosím Vás a ta damašková ocel, je v něčem lepší/horší?
    KURE
    KURE --- ---
    Teď jsem s tím jdu.
    Civivi dělá u dost modelů variantu s dřevěnou ruckou. A bejvaj kolem 2k.
    Kapesní EDC nože pro každodenní použití | KNIFESTOCK.CZ
    https://www.knifestock.cz/edc-noze-civivi-c95?f=sort=custom_recommended|manufacturers[]=1125
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam