Když už se tu rozebírá broušení nožů: udělal jsem si radost a po dlouhém váhání si pořídil ten známější brousící systém KMFS RIVAL. Pár nožů jsem zkusil, snažil se vyladit ten pohyb rukou. a protože jsem chtěl jemnost broušení dotáhnout o něco málo výš, nežli co je v sadě (1000) , pořídil jsem si k tomu lapovácí sadu KMFS BLANK STONE 8 KIT RIVAL - DIAMOND LAPPING (je tam 1500, 2000, 3000, 5000 (ale mě fakt stačí pro své potřeby ta dvoutisicovka)) , kterou jsem ještě nezkoušel . No a teď ten dotaz : když se lapuje nůž, děláte to za "sucha"? Nebo používá se voda, či olej? A ten pohyb rukou při lapování je od hora dolů, či opačně? Já jsem to úplně nevyzjistil ještě všechno, protože na netu jsou informace různorodé. Na dokončení obtahovací kůži jsem si pořídil diamantovou pastu 3000, protože ani nevím, který olej na tu kůži použít.. Třeba lněný co mám na dřevo, muze se používat? Nebo řezný a chladící olej, co mám na pilu? Nebo slunečnicový na vaření? Moc dotazů, omluvte me! Jsem nadšený amatér, celou dobu jsem si říkal, že bych si to mě naučit nejdřív pořádně na kameni a pak se teprve zajímat o provedení skrze brousící systém..