• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: a jaky bity bys doporučil? Já v tomhle totálně plavu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JIKE: No, akorát ty Leatherman 2D bity jsou z bláta. Mám L moc rád, ale tohodle je škoda.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Přesně! Hele 2 roky jsem průběžně dělal nějakou rekonstrukci a zcela upřímně? Bez něj bych si to nedokázal představit už… ten TTi - denně s ním něco dělám…
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FEEX: jo, po tom "gola" jsem koukal taky, možná budu inovovat :-)
    FEEX
    FEEX --- ---
    Přesně, tti mam také nejradši a je Edc v zavazadle, akorát ten extender mam takový protaceci jako gola
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: jj, S30V, minimum broušení. Na Surge má 420HC a je to rozdíl. Sice je ta 420HC dobrá, ale na S30V nemá.
    Jinak Leatherman a Victorinox Swistool jsou podle mě top multitooly, sem tam jim konkuruje nějakým modelem SOG a nebo Gerber, ale ostatní jsou o parník za nima.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Cena šla od 2008 proste nahoru v násobcích… jasny chápu!
    Nejvic me fascinuje jak kvalitni nůžky ma… stále ostre… s30v cepel pecka..
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: tak Leatherman má prostě ceny trochu vyšší :-)

na Amazonu ho mají za 641 kaček

https://www.amazon.de/dp/B0022G72BK?ref_=ast_sto_dp&th=1
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Za 8 kil (overkill) 😂 ale díky!
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: já si ho kupoval v roce 2019 na ALZE a ještě ho tam, koukám, pořád mají :-)

https://www.alza.cz/sport/leatherman-nastavec-na-bity-cerny-d4136048.htm
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: A teď ruku na srdce.. kolik takových nožů či multitool vydrží denní používání 16+ let? Za me top! A ten extender…kde ho seženu? Výborná věc!
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: jj, akorát jsem si k tomu dokoupil bit extender. Protože někdy se bitem, jenom v kleštích, nedostanu kam potřebuju. A to původní pouzdro na to má kapsičku.
    V podstatě si to všechno drží svou kvalitu a úrověň, už od roku 2008, kleště, bity i obě pouzdra, kožené i bitové.
    Leatherman prostě umí :-))

Jo a výhoda toho bit extenderu je to, že se do něj dají dát i klasické (šestihranné) bity.
    Mám ho i v pouzdru u Surge. Ale TTi (ta sestava na fotce) je moje EDC, to mám furt v batohu.

JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Přesně! TTi původní verze je neuvěřitelná. Co já s tím udělal za práci a drobný věci řešil.. nej lepší kapesní pomocník pro mě .. ta sada bitů je v celku velmi důležitá. Jestli někdo uvažuje o pomocníkovi do kapsy… vřele se klaním tomuto TTi počinu …
    DEEEP
    DEEEP --- ---
    ERGOSUM: Nejlepší je, kdyz kácíš na nějaký ambasádě. Vezmou ti nože, ale motorovky ti nechaj. Logic! :)
    MATT
    MATT --- ---
    jinak mi oblibeny zelinar ukazoval, ze si koupi Kershaw Bel Air prave v magnacutu a taky hezky nozik a alternativa k drazsim BM. https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/kershaw-bel-air-black/
    MATT
    MATT --- ---
    KURE: az na tu barvu hezky ;)
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: mno a ted je 940 ka s magnacut.... hmmm :)
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: sebenzu nemas flickovat, s ni si mas uzivat toho smooth, piston, hydraulic, glassy pocitu ;))

NEVILL: jj, spyderca, zvlaste s compression lockem jsou fajn. porad tak trochu posilhavam po shamanovi nebo bodacious. na 940 jsem se taky tesil, dlouho jsem se ji snazil sehnat z druhy ruky, ale nakonec se docela prodrazila, protoze jsem nejdriv nalit nakymu cinanovi :(
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: Přesně, to by mě fakt nebavilo...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: Všechny ty CRK se na tohle dají odladit, ale je to pain. A hlavne proč, když to jiné umí po vybalení z krabice a s lepší konzistencí / nemusíš to každý týden přeštelovat a přeolejovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam