• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DEEEP
    DEEEP --- ---
    ERGOSUM: Nejlepší je, kdyz kácíš na nějaký ambasádě. Vezmou ti nože, ale motorovky ti nechaj. Logic! :)
    MATT
    MATT --- ---
    jinak mi oblibeny zelinar ukazoval, ze si koupi Kershaw Bel Air prave v magnacutu a taky hezky nozik a alternativa k drazsim BM. https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/kershaw-bel-air-black/
    MATT
    MATT --- ---
    KURE: az na tu barvu hezky ;)
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: mno a ted je 940 ka s magnacut.... hmmm :)
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: sebenzu nemas flickovat, s ni si mas uzivat toho smooth, piston, hydraulic, glassy pocitu ;))

NEVILL: jj, spyderca, zvlaste s compression lockem jsou fajn. porad tak trochu posilhavam po shamanovi nebo bodacious. na 940 jsem se taky tesil, dlouho jsem se ji snazil sehnat z druhy ruky, ale nakonec se docela prodrazila, protoze jsem nejdriv nalit nakymu cinanovi :(
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: Přesně, to by mě fakt nebavilo...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: Všechny ty CRK se na tohle dají odladit, ale je to pain. A hlavne proč, když to jiné umí po vybalení z krabice a s lepší konzistencí / nemusíš to každý týden přeštelovat a přeolejovat.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Mně se Sebenza hrozně líbí, v modrém provedení teda, ale co jsem viděl videa, není to úplně nůž na knife flicking. V tom mám rád Spyderco, ZT nebo Benchmade.

Teď jsem si zrovna objednával Benchmade 940 Osbourne Carbon fiber, už se na něj těším :⁠-⁠)
    MATT
    MATT --- ---
    LAUNCHER: chapu preferenci axis locku (nebo jak tomu ktery vyrobce rika), ale co ti na tom Umnumzaanu prijde tak spatnyho? V ruce jsem nemel, ale treba Inkosi co mam tady z nyxu mi prijde fajn. Takovej elegantne jednoduchej a soubezne funkcni i v detailech.

NEVILL: na webu maj porad modry, pripadne zlaty.

jenom proc jsem se ptal: ziskal jsem malou 21 s mikartou a insingo, rad bych ji vymenil za malou tanto nebo velkou insigno, asi spis plain bez vlozek (inlay).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MATT: Mám doma CRK Umnumzaan Magnacut.

Jako je to hezký, ale je to nejhloupější kapesní nůž, který vlastním. Kupte si cokoliv soudobého, ideálně právě v té Magnacut.

Tzn kdykoliv si sebou vezmu radši třeba obyčejný Hogue Daka, Benchmade, Zero Tolerance, you name it, než libovolný CRK. Když nic jiného, tak v 2024 je framelock ukrutně překonána věc a prostě špatně se s tím nožem pracuje.

Asi jako ty lidi, co mají doma placaty Lambo a jako hezky a všechno, ale pak stejně všude jezdí SUVčkem, kromě pár srazů kam vezmou tu placku. Do poličky hezký exponát, jinak nic.

A vlastně smutný příběh, že ten syn v CRK navrhne něco tak přelomového, jako kdysi jeho táta - a jen žijou z historie.

#unpopulartruth
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Tak teď se myslím ta 31 dělá z Magnacut, což by snad měla být lepší ocel než S35VN. Ale Sebenza je prostě krásná, jak je tam ta modrá barva, u 31 se mi ta fialová vyloženě nelíbí. 21 se už asi pět let nevyrábí, možná mohla nabrat nějakou tu sběratelskou hodnotu, ale to jenom tak hádám.
    MATT
    MATT --- ---
    Netušíte, jestli je Sebenza 21 považována za hodnotnější než aktuální kusy?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Hmmm, za jednu korunu je dneska skoro šest a půl jenu. (Hrozně dlouho to bývaly spíš čtyři jey, pak pět...) Japonci z toho vůbec nejsou nadšení a snaží se zvedat ceny pro turisty, ale na cenách všeobecně se to prý tolik neobjevuje.
    To zní jako dobrá chvíle pro nákup nějakého japonského nože do kuchyně. :D

Máte ozkoušené nějaké obchody či překupníky, co posílají z Japonska do Evropy (a jsou funkční teď, po pandemii a po letech - samozřejmě jsem si to tu zkusil proklikat s nějakými klíčovými slovy zpátky, ale prohlídnul jsem si hlavně roztomilé japonské animované postavičky říkající s velkou omluvou 404)?
    Nebo se vyznáte v cenách a máte pocit, že se levný jen projevil na cenách evropských obchodů prodávajících japonské nože?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DELLAMORTE: jj, já takhle používám (na it práci) TTi Charge s bity, už od roku 2008 a furt je v pohodě.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CZARINA: dik za tip. koupil jsem ho taky :)
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    FUNIAK: jasný, ale tak každý k nozum přistupujeme jinak, jsou lidi kteří nosí lestenku v pouzdře a skoro se jí bojí použít a pak lidi jako já, kteří berou nůž jako pracovní nástroj a když se posere koupí nový...každopádně tyhle nože má víc lidí v mém okolí a všichni je doporučují...a ten rezak na pásy je fakt dobře vymyšlený a hlavně funkční, což se u všech rescue nožů nedá říct
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    CZARINA: tak super, me zajima osobni zkusenost, jestli jsi spokojen tak do toho pujdu.
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    FUNIAK: no maj ve slevě ten khaki, jinak stojí kolem 8 kil. já mám jeden v autě a druhý nosím u sebe...mám od esp víc věcí a se vsema spokojenost
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    CZARINA: hele je to podezrele levny ale Aus 8 a vypada to dobre. Dik za tip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam