• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    243LB =110,223 kg
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    i v testech si linerlocky vedou docela dobře

Pocket Knife Lock Strength Test
    https://www.youtube.com/watch?v=4KmHfbG7z7g

Pocket Knife Lock Strength Test II
    https://www.youtube.com/watch?v=ERxHUXAFVs4
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    STENNY: včetně RATky odjistim pootočením střenky v ruce ... tak to se mi ještě nepodařilo a to nosím RATku jako EDC :-)
    (teda od minulého týdne už ne, nahradil ji Skeletool)
    STENNY
    STENNY --- ---
    LEON_KOWALSKI: Třeba má jenom nesprávnou ruku - já naprostou většinu linerlocku včetně RATky odjistim pootočením střenky v ruce, takže linerlocku taky na tvrdší použití nevěřím.
    Ale podobný problém mám často i s backlockem a moje spyderca měla většinou vybroušený větší detent, aby se nestávalo, že nůž stisknu silou v ruce a odemknu tím pojistku... Někteří uživatelé jsou prostě divní. :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI: nebo Leathermany, všechny moje - Surge, TTi Charge, Skeletool, taky liner locky a taky v pohodě :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: seš prostě jenom předpojatej :-) jeden z nejlepších EDC nožů, RAT 1 má liner lock, a je úúúúplně v pohodě :-))
    JIKE
    JIKE --- ---
    LAUNCHER: Je to smutné ale jedná se o staré info z 10.12. Uz je novy investor ale hadaji se o penezich. Majitel chce 30mio USD, investor nabizi 1mio USD.

Jsou tam dluhy a od krize 2008 se tam neinvestovalo. Takze napr. tam kde v Cinskych slevarnach vozi rozhavenny ingoty roboti tak v Crucible mexican s jesterkou 🙂

Aby to prezilo tak brutalni investice = nikdo nechce platit pozadovanou cenu.

Praskovou metalurgii tam delaji jeste plasmovyma horakama (tech ze 70tek) = absurdni silena spotreba el.

Ještě zajímavá věc: vsechny patenty krome Magnacutu jsou propadly...

s30,s35,s45,3v,1v,10v,15v,m4... muze je vyrabet kazdej...

ALE nesmi to vyrabet jako s35vn - nazev je registrovany. Ale muze to vyrabet jako c35vn a uz bude ok. otazka je technologie = jestli ta nova ocel bude mit stejny vlastnosti a kvalitu apod.. Chemické slozeni bude stejny ale jestli se povede docilit stejnych fyz..vlastnosti.... nakonec to v Crucible delaj 50 let
    Maji praxi jako nikdo i s tou starou technikou co využívají.
    Idealni kdyby nekdo koupil lidi, vyzkum a patenty a ochranny znamky a pokracoval jinde v lepsim…

Obava: pokud nikdo neda tech 30mio tak konec protoze podle majitele tech 30mio je jenom cena pozemku a niz jit nechce.

Světlé stránky: napr. CTS XHP, Elmax... od s30/35/45 ani v labce nejde pořádně poznat pri testech.

Uvidíme …

Knife Steels Rated by a Metallurgist - Toughness, Edge Retention, and Corrosion Resistance - Knife Steel Nerds
    https://knifesteelnerds.com/2021/10/19/knife-steels-rated-by-a-metallurgist-toughness-edge-retention-and-corrosion-resistance/
    JIKE
    JIKE --- ---
    KURE: Nejlepší pojistka je za mě jednoznačně TRI-ad-Lock
    Nesmrtelná záležitost 🔥

Pak bych řekl pojistky typu axis, button, ball, back, .. z těch běžných … jsou i další typy a není jich jako málo. 😁
    (Nepočítám zde vystřelovaky jako microtech a mikov pojistky OTFka což jsou v originále taky nezničitelný pojistky)

Co je za mě nejvíc špatný je liner a tam kde ho trpím je CRKT CEO což jsi poslal a je to pecka věc. Ale u něj se nepředpokládá abuse.. takže ok 👍
    JIKE
    JIKE --- ---
    FUNIAK: TRC Polheim

TRC Knives Polheim - 1255200 Euro-noze.cz
    https://www.euro-noze.cz/trc-knives/trc-knives-polheim/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ted jsem teda trosku sam proti sobe, protoze kazdy vas ve spechu koupeny nuz mi dala radost :-) Ale ty strachy o konec CPM oceli jsou asi nastesti predcasne, jak se dalo cekat :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KnifeCenter FAQ #196: No More MagnaCut Steel?
    https://www.youtube.com/watch?v=dg-hNZrKvFE
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: Ano ma. Ale IMHO je to primarne dane tim, ze je to malicke. YMMV.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BTW Pevný nůž z pilového kotouče na kov, se zuby v obloukové části ostří má zajímavý efekt při sekání ocelových lan a kabelů. Chce to jemnější zoubek.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    STENNY: Se zavírací pilkou na kov jsem experimentoval.
    Mě dávala smysl od 8 do 15cm pro slabší listy, které řežou tahen, do 20cm silnější, které mohou řezat i tlakem.
    Podmínkou je kvalitní list.
    STENNY
    STENNY --- ---
    STENNY: Teď jsem zjistil, že se dají upravit dříky pilníku a pily ze Surge a dokonce i pilky na železo ze Supertoolu, aby držely v bit driveru Skeletoolu. To začíná být zajímavé, protože malou pilku na železo bych ocenil, jen mě nenapadlo, že je to u multitoolu možnost :))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LA_PIOVRA: Skeletool mám a přijde mi že má fakt divnou ergonomii. Moc se mi na něm líbí ten nůž, ale podle mě tu konstrukci mohli udělat trošku jinak, aby ta čepel byla aspoň o centimetr delší. Je škoda že je ta čepel tak krátká.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    STENNY: hele, to otevreni klesti pri delani s bitama neni nasiraci vubec, chapu, ze si to nekdo muze myslet - ale neni to tak, bud otevres na 90° a mas paku, nebo na 180 nebo zas zavres, ale fungovani s tim, je ok.
    Dalsi vyhrady chapu, ale proste team skeletool:)

KURE: kdyz jedu nekam na dyl (vy mym pripade ani ne tak dlouho, protoze mi nehty silene rychle rostou), potrebuju nuzky na nehty a protoze patrim mezi 10% pravaku, co si jinak neumej na pravy ruce levackou ostrihat nehty jinak, nez nuzkama pro levaky, tak halt nuzky pro levaky:))
    https://kosmeticke-nuzky.heureka.cz/erbe-solingen-manikurni-nuzky-pro-levaky-91327/#prehled/
    STENNY
    STENNY --- ---
    Nad Skeletoolem jsem uvažoval, ale trochu mě u něj točí, že abych mohl použít bit driver, tak musím napůl otevřít kleště. To by skončilo u řezacího kotouče, protože karabinu ani otvírák na lahve beztak nepotřebuju.
    Pravda, kdybych tu karabinu uříznul, tak bude Skeletool ještě lehčí a klidně vedle něj hodím Swisscard, abych měl nůžky :))
    Možnost to je. Nejsem úplně nadšený z toho, že místo jednoho multitoolu mi bude po kapse batohu pobíhat Skeletool, jehlový pilník a Swisscard, ale asi by se to vešlo a nevážilo by to nesmysl.
    Dělal se Skeletool SX, který měl na střence diamantový pilník, ale je to obskurní model a už není běžně k dostání.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    STENNY: ja to resim skeletoolem a separe solingen nuzticky na nehty v penezence..
    doma se mi vali 4 ks "dospelych" leathermanu :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam