• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MATT: vseobecne mam pocit, ze se cas od casu objevi takovy podle me omyl, ze multitool nahradi brasnu s naradim.
    ta brasna bude vzdy lepsi, multitool tu je od toho aby pomohl v nouzi kdyz nic jineho neni. jestlize vim, ze budu potrebovat cele odpoledne stipacky a krizovy sroubovak, tak je lepsi si sebu vzit stipacky a ten sroubovak, a netrapit multak.
    MATT
    MATT --- ---
    Ja nosim v batohu ten malej Leatherman squirt ps4 a pouzil jsem ho tak dvakrat. Ostatne nuzky, pilnik, plochej i krizovej sroubovak mam na tom nejmensim victorinoxu sd, ten taham na klicich a na ty kancelarsky sroubky to casto staci. Nejvic pouzivam paratko a nuzky na nehty. A ty maly kleste ze squirtu jsou imho moc maly s nic moc geometrii. To bych spis doporucil nejmensi knipex cobra xs. Na pacidla jsem taky koukal, ale vlastne jsem nenasel zadny, co by me nejak zaujalo. Na domaci prace mam dedikovanh naradi, to ani nevim, proc bych se mel trestat pouzivanim viceucelovejch bazmeku ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLACK_ONYX: ja bych to formuloval jeste jinak: mam perfektne vybavenou dilnu, mimo jiny restauruju starej nabytek a truhlarim novej. Pacidel mam asi sest, pocinaje specialnim pro restauratory s plochou hlavou na setrny vyndavani malejch hrebicku, az po 120cm na vytahovani zarezlejch rucne kovanejch hrebu z dubovejch tramu. Fakt ze je vlastnim znamena, ze jsem v nejakej moment zjistil ze je na neco konkretniho potrebuju. Nicmene, jeste nikdy tenhle moment nenastal nekde mimo muj domov.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLOWUP: Doteď jsem nevěděl, že něco takového existuje. Určitě ho nepotřebuju... Zrovna teď bych ho ocenil, když jsem nemohl rozebrat lego 🤓
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Pacidlo?? OK..
    nenapada me vubec nic k cemu bych neco takovyho behem poslednich triceti let mohl pouzit, coz je jeden z dalsich dukazu jak se vsedni den nas vsech od sebe muze odlisovat.

Ten multitool obcas pouziju.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Římský zavirak, ca 1. stol., ten podle clip pointu bych mu hádal tak max sto let

ZSIS
    ZSIS --- ---
    já na leathermanu mimo kleště atd i poměrně často používám pilník, když se natrhne nehet. a získaný komfort zbytku dne je k nedocenění, imho.
    arc je takový wave na stereoidech, trošku slintám. ale zároveň by to byla taková zrada vůči starému parťákovi :/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CROSS: Přesně, musíš např. počítat s tím že se může kdykoliv stát, že nastane zombie apokoalypsa, a pak se ty nože rozhodně hodí...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zase u nožů a EDC obecně platí, že ten okamžik, kdy to budeš potřebovat, může přijít kdykoli v blíže či déle vzálené budoucnosti. A když nepřichází, možná taky dobře :-]
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KURE: tak nebudu lhat, me taky:)))
    A kdyz to bude lezet v policce tak to bude nafurt. Ale je to proste draha hracka, tak jsem si to jeste neospravedlnil
    KURE
    KURE --- ---
    ZAPPO: Njn. Na tohle je to trochu drahá hracka. Mě postrcila nejista budoucnost magnacut oceli. Navíc ocekavam, že to bude prostě fungovat uz na furt.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KURE: no prave. Ja pouziju nuz na vykrajeni jablka a nakrajeni rajcete k bagete. A obcas my chybi nuzky na nehty.
    A byvaly doby, kdy jsem pouzil vyvrtky.
    Srouboval jsem obcas pouzil, ale tak v pulce pripadu me to prudilo protoze nemely pojistku a sroubovak kterej se mi na svycaru zavre a cvakne do prstu boli fakt hodne.
    KURE
    KURE --- ---
    ZAPPO: Kancelářská krysa.
    Nastroj kterej pouzivam nejčastěji jsou nůžky (zatrzeny nehty, vytazeny nite, pytlíky) sem tam kleště, sem tam šídlo. Když jsem byl mladší, tak vývrtka. Upřímně, přežil bych bez.
    Ale taky jsem poridil arc :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    Hm, musím vyzkoušet, jak ten titan vlastně cinká.
    A hezké Vánoce přeju!

KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: Tak, a ted chci pacidlo. :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: já nosím v batohu TTi Charge s přídavnými bity a nádstavcem na bity, ale já dělám v IT, takže ho využívám často.

Doma mám na stole starý Swistool X+ (ten má taky bit kit) a tím dělám doma skoro všechno, na co není potřeba kladívko :-)
    SwisTool(y) mají ráčnu na klasické šestihranné bity.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ZAPPO: Upřímně, pokud neděláš v IT něco s hardwarem nebo nějakou správu budovy, tak moc toho asi není. Mám teda Charge TTI a k němu sadu bitů a tím doma utahuju všechno možné, ale do kanclu si ho s sebou většinou neberu, prostě čtvrt kila (víceméně) zbytečné zátěže navíc. Bral jsem si ho s sebou, když se ségra stěhovala a potřebovala smontovat nový nábytek, to jsem použil snad všechny nástroje kromě otvíráku na konzervy. Já si teď s sebou do kanclu většinou beru Victorinox Spartan, to má pár takových těch nejdůležitějších nástrojů a obvykle stačí. Pravidelně tím kolegům dotahuju šrouby na stojanech na monitory, co se pořád povolují. Nebo tuhle jsme si objednali pizzu a byla nedokrojená, tak jsem to tím větším nožíkem nakrájel. Sem tam bych tím otevřel nějakou krabičku nebo obálku. Nic moc dalšího mě nenapadá. Nějak mi v poslední době pár lidí řeklo, že ty moje nože jsou takové "a little intimidating" (obvykle mívám u sebe nějaké Spyderco, ZT nebo Benchmade), tak teda raději nosím toho Spartana, z toho naštěstí nikdo strach nemá.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja mam problem se kterym mi tu jiste nekdo kvalifikovane poradi!
    Libi se mi leatherman arc, hlavne pojistkama na nastrojich, slusnym nozem atd.
    Ale zaroven mam doma uz asi deset let nejaky victorinoxi swisstool a co si budem - vyuzil jsem ho za tu dobu tak asi petkrat:))
    Co jsou uzitecne veci ktere delate multitoolem v dennim zivote kancelarske krysy z mesta? Co mijim a mel by to byt duvod si to poridit?
    STENNY
    STENNY --- ---
    LEON_KOWALSKI: Používám svůj zavírák obvykle velmi podobně - krabice, svačina, špagát... ale před lety jsem nějaký CRKT linerlock odjistil mírným zkrutem, když jsem ořezával kousek větve snad na zajištění nějaké plachty či co, už nevím. Nic se mi nestalo, jen jsem v prstech cítil, jak se čepel odjistila a pootočila. Pak jsem to začal u linerlocků zkoušet a zjistil jsem, že tenhle pohyb mi odjistí skoro každý liner (framelock ne).
    Jsem rád, když se na svoje nástroje můžu s rezervou spolehnout. Kdybych neměl volbu, tak samozřejmě budu radši za linerlock než za nůž bez pojistky, ale volbu mám, tak si vyberu pojistku, u které vím, že bude držet, dokud nebudu chtít nůž zavřít, protože můj život je pak jednodušší. Osobní preference :)
    Samozřejmě roli může hrát, že nebydlím ve městě, takže hranice mezi "jsem v práci/jsem doma/jsem v přírodě" je taková nejasná.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NEVILL: jo, zrovna luzon má ostudne forovej liner lock
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam