• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    FUNIAK: jo, ten roxon jsem koupil, pocity spis rozpacity.
    Ten nuz budu muset nejak prebrousit, nevim jestli je jen tupy nebo nejaky blby uhel, ale proste moc nereze
    Co je horsi, to uchyceni tech nastroju je takovy, ze se casto jich otvira vic nez chces a parkrat uz se mi taky stalo ze jsem omylem (svoji nesikovnosti) zabral moc a tim jsem se dostal do stavu vymenovani nastroju - jinymi slovy, rozsypalo se mi to v ruce:))
    Plus i v tom vlastne minimalnim pouzivani se to uz ruzne vikla a tak.
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Vidim to ze koupim victorinox jetsetter a k tomu mam takovou minimalistickej corkscrew na klice. Chtel bych si koupit ten modularni Roxon, ale nenasel jsem zadny zastoupeni v evrope. Nekoupil jste nekdo?
    https://roxontool.com/collections/flex/products/s503g
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FUNIAK: Mně v Polsku na letišti zabavili švýcarák ne proto, že nůž, ale údajně proto, že měl vývrtku. Čili je asi fakt, že když narazíš na kokota, tak ti sebere prakticky cokoli na základě čehokoli.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Zas si tu s dovolením odlozim nějaký svoje nože:2x Bunka.Hodne podobný nože,každý ale z jiného materiálu a jinou povrchovou úpravou.Jeden z K110(Rakouská obdoba D2),tsuchime finišem a střenkou z Arizona desert ironwood.D2 není úplně typická ocel pro kuchyňáky,použil jsem jí ale kvůli dobré retenci ostří.Její sestřička z N690,stabilizované Karelské břízy a Ebenu.N690 je měkčí,ale houževnatější.Obě kudly mají S-grind,20cm čepel a jsou k mání.

ZSIS
    ZSIS --- ---
    FUNIAK: od té doby co jsem byl vedle kluka/bubenika, kteremu v Mumbaii na letisti sebrali jeho oblibeny ladicy klic na bubny se slovy "it's a tool, no tools allowed" si nejsem jisty vubec nicim. on je to dost divoky zapad a sekuritak si muze vlastne delat co chce ("prece nechcete zmeskat vase letadlo..").
    jinak uz leta nosim do letadla naramek leatherman thread a zatim v pohode, ten kolegove v indii nastesti nepoznali.
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Nazdar Vespolek. Kdysi se tady probirali tooly TSA complaint. Muzete mi trochu osvezit tooly, ktery vam nevezmou na security check do letadla? Vim o Leatherman Style PS, ten se mi hodne libi. Mate nekdo dalsi tip?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Zitra dorazi Heist, pokud by ho chtel nekdo vyzkouset - tak budu moct pujcit/poslat. Sleva z noze-nuz.com je super ale ocekavam ze si necham KIHON s loziskama.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Dura-lock je gravity/force assist a vyborny fidget toy.
    Ale mam normalne modrinu na palci z toho blocku :D

Kdybych cestoval v case, tak do ankety pridam:
    Kizer Drop Bear 2 | Nitro-V (160% ceny)
    Vosteed Corsair Nitro-V (160% ceny)
    Vosteed Raccoon (Crossbar Lock) Nitro-V + Alu (160% ceny)
    Kershaw Iridium, Broadside, Bel-Air (Nemuzu porovnat, ale je tam cca 180% ceny.

Jako s klavesnicema me mrzi absence nejakeho mailing list - ze pokud nekdo ma zajem neco koupit tak to muze rozeslat hodnym ID :)
    Krome spousty uzitecnych detailu jsem se naucil jednu vec - obchody maji prilis velky vyber a male sklady. Noze-nuz a nyx pomohl hodne.
    MATT
    MATT --- ---
    RSZ: minimalne v posledni dobe to docela hnala inflace ;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    XMEDA: imho nemáš pravdu, můj dojem z knife.cz inzerce je jiný, ale v tabulkách a grafech to nemám..
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RSZ: Nedrzi to moc z kupni ceny. Koupis za 10k a pak i nepouzitej prodas mozna za 3-4k. Jedine bys mel nejakej unobtain komunitou chtenej. Pak uz ta cena jde dolu pomaleji a zasekne se nekde na realne hodnote. Podobny jak treba objektivy. Koupis za 30 a prodas tezko za 16. Ale kdyz ten samej uz za 16k koupis 2nd hand, uz si tech cca 15k drzi nejakou dobu. Kdyz ho neodrbes, nerozbijes apod.

Trochu lip jsou na tom kvery. Ne spotrebni material z polymeru, ale kovy. Tam muze ta realna trzni cena i znacne narust s casem. A dnes uz je investicni i strelivo :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tohle tema se resit v kazdym hobby. Kdyz se identifikuje neco co funguje - cena jde rychle dolu. Ale ja dal za klavesnice pres 20 tisic - noze jsou na tom podobne.

Skoda je jenom, kdyz ti ten nuz nevyhovuje (Jako zminil ID CROSS). To pak muze byt zajimave odlozit na nejake burze/setkani. Cast toho co platis za custom implikuje, ze je to nuz pro tebe. To byl mel autor vedet a idealne se to nejak rozhybe mezi lidma.
    RSZ
    RSZ --- ---
    XMEDA: na druhou stranu, dobré kudly jsou celkem likvidní komodita a tak to i zůstane, v podstatě stačí říct v rodině, že obsah šuplíku x je poměrně cenný a kdybych v pondělí boural na dálnici, ať to nevyhazují, ale prodají.. a výčitky jsou pryč :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MCKIDNEY: Díky za tip,objednáno ve spearpoint verzi za těžko uvěřitelnych 750 z Allegra.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Muzu mit dotaz na maziva? Vsude jenom KPL tohle, KPL tamto.
    Mam PPL-1 mazivo na rotaci (crossbar), protoze skrabe o FR4.

Po tom co jsem s tim hral cely den, tak je mi jasne ze ta pruzina bude potrebovat pomoc.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MATT: Je to borec sikovnej, dela pekny veci a tohle je hodne slusna kudla, ELMAX do klinu, robustni. Ale teda 10k+ za zavirak bych proste nedal :) Ma pekny i ty pevny Army. Jeste by to mohl nahnat do konvexu.. to by bylo nuno.
    CROSS
    CROSS --- ---
    STEPNI_VLK: hele asi docela blbě, nicméně já nosim kudlu většinou ve vnitřní všitý kapse velký cargo kapsy na stehně (P-40 od UF Pro nebo různý modely od 5.11) kde klip neni třeba. Plus teda tenhle nůž moc nenosim, je poměrně velkej a těžkej. Když už ho tahám, obvykle v zavazadle (v batohu).

(ten klip má vadu především taky v tom, že a. ta zarážka je moc kolmá, nesklouzne třeba po hraně kapsy, a b. moc nepruží)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Oh right, predni kapsu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    STEPNI_VLK: Podivej se na kapsu - koukej na to jak se sije k nohavici.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CROSS: Jak se nosí nůž, když má klip takhle na hřbetu rukojeti? Nějak mi to ne a ne pobrat hlava…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam