• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RSZ
    RSZ --- ---
    XMEDA: imho nemáš pravdu, můj dojem z knife.cz inzerce je jiný, ale v tabulkách a grafech to nemám..
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RSZ: Nedrzi to moc z kupni ceny. Koupis za 10k a pak i nepouzitej prodas mozna za 3-4k. Jedine bys mel nejakej unobtain komunitou chtenej. Pak uz ta cena jde dolu pomaleji a zasekne se nekde na realne hodnote. Podobny jak treba objektivy. Koupis za 30 a prodas tezko za 16. Ale kdyz ten samej uz za 16k koupis 2nd hand, uz si tech cca 15k drzi nejakou dobu. Kdyz ho neodrbes, nerozbijes apod.

Trochu lip jsou na tom kvery. Ne spotrebni material z polymeru, ale kovy. Tam muze ta realna trzni cena i znacne narust s casem. A dnes uz je investicni i strelivo :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Tohle tema se resit v kazdym hobby. Kdyz se identifikuje neco co funguje - cena jde rychle dolu. Ale ja dal za klavesnice pres 20 tisic - noze jsou na tom podobne.

Skoda je jenom, kdyz ti ten nuz nevyhovuje (Jako zminil ID CROSS). To pak muze byt zajimave odlozit na nejake burze/setkani. Cast toho co platis za custom implikuje, ze je to nuz pro tebe. To byl mel autor vedet a idealne se to nejak rozhybe mezi lidma.
    RSZ
    RSZ --- ---
    XMEDA: na druhou stranu, dobré kudly jsou celkem likvidní komodita a tak to i zůstane, v podstatě stačí říct v rodině, že obsah šuplíku x je poměrně cenný a kdybych v pondělí boural na dálnici, ať to nevyhazují, ale prodají.. a výčitky jsou pryč :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MCKIDNEY: Díky za tip,objednáno ve spearpoint verzi za těžko uvěřitelnych 750 z Allegra.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Muzu mit dotaz na maziva? Vsude jenom KPL tohle, KPL tamto.
    Mam PPL-1 mazivo na rotaci (crossbar), protoze skrabe o FR4.

Po tom co jsem s tim hral cely den, tak je mi jasne ze ta pruzina bude potrebovat pomoc.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MATT: Je to borec sikovnej, dela pekny veci a tohle je hodne slusna kudla, ELMAX do klinu, robustni. Ale teda 10k+ za zavirak bych proste nedal :) Ma pekny i ty pevny Army. Jeste by to mohl nahnat do konvexu.. to by bylo nuno.
    CROSS
    CROSS --- ---
    STEPNI_VLK: hele asi docela blbě, nicméně já nosim kudlu většinou ve vnitřní všitý kapse velký cargo kapsy na stehně (P-40 od UF Pro nebo různý modely od 5.11) kde klip neni třeba. Plus teda tenhle nůž moc nenosim, je poměrně velkej a těžkej. Když už ho tahám, obvykle v zavazadle (v batohu).

(ten klip má vadu především taky v tom, že a. ta zarážka je moc kolmá, nesklouzne třeba po hraně kapsy, a b. moc nepruží)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Oh right, predni kapsu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    STEPNI_VLK: Podivej se na kapsu - koukej na to jak se sije k nohavici.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CROSS: Jak se nosí nůž, když má klip takhle na hřbetu rukojeti? Nějak mi to ne a ne pobrat hlava…
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DIN 1.3916 nevidim na nastence.
    Podle google-fu to ma byt D3 a ne D2 - coz by bylo od Boker hezke.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MATT: Má ty kudly krásný, naštěstí u Mr Awe se mi nějak nelíbí tvar čepele. Mám tu od něj tohleto.

MATT
    MATT --- ---
    MCKIDNEY: ja se zas namotal na Dohnaluv Mr Awe, jeste jsem zjistil, ze bydli relativne kousek

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: KIHON dorazil, Heist neni skladem, tak cekam.

Prvni dojem:
    - Je to sice PRC, ale Nemci porad diktuji hezke baleni, dokument a balici papir.
    - Spona se da vymenit pomoci T9, ale rovnou jsem ji sundal.
    - Akce je sranda, ten dura-lock ji umoznuje.
    - Utazene vse az na jeden T6. Locknute.
    - Brouseni OK, ale v maji jednu stranu kratsi nez druhou. Zajimave asi pouze proto, ze to ukazuje na rucni brouseni.

Prvni dojem urcite lepsi nez co jsem zaplatil: 1050.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pardon, sem si nevsim, 400, krasny :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    YGGDRASSIL: wow, to je dobrej kufrik, moje nejoblibenejsi znacka pro kutilsky prace, tusis kolik za to chteli prosim? diky
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    Dneska prijemny prekvapeni v Bauhausu.
    Flipper, kterej umoznuje tip-down carry. Vzacnost:)
    Meli vic druhu, zaujal me ten drop point bez zoubku. S prendavacim klipsem nahoru nebo dolu, super ergonomie (placatej, nic neprekazi, prekvapive padne do ruky fakt vyborne). Ostri z vyroby slusne nabrouseny, a hlavne presny, symetricky. Velmi dobrej klip, deep pocket, ale dost vystouplej, aby se snadno nandaval i v tlustejch kalhotach, a pritom vubec neprekazi pri drzeni kudly. Pusobi solidne, zadny vule, zapaceni do strany odolava. Sheepfoot bych asi radsi, ale symetrickej drop point taky neurazi, aspon bude dobre pichat:) Ocel nikde neuvadej, v praxi teprve uvidime. Za ctyri kilca jakoze dost dobry.

Dewalt releases 4 new tools: many will be angry
    https://www.youtube.com/watch?v=k5gGDmA8NX8
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    XMEDA: Ditto. Ja malem koupil tohle za 1400,- Podle vseho krasne provedeni, ale neobhajitelne pro EDC v 3 zemich kam litam. Materialy dobry a cena dobra - protoze toho delaji miliony.

Vyhazovací (vystřelovací) nože | Böker Plus Strike Tanto Coyote | značkové nože / nejlevněji na Ostracepel.cz
    https://www.ostracepel.cz/Boker-Plus-Strike-Tanto-Coyote-d750.htm?hgtid=cb2b63a8-155b-4baa-a459-b66990de750f
    AZIM
    AZIM --- ---
    MCKIDNEY: Kershaw Bel Air, rok nenosim nic jiného a nožů mám cca třicet ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam