• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ještě k těm finkám:Dostal jsem od svoji ženy tohohle prcka:Morakniv Eldris.Mene je nekdy vice, aneb samotného mě překvapilo jak krátká čepel mi stačí.A ma křesadlo;)

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    dotaz neznaleho pro znameho - shani nekoho, kdo by mu jednou za cas oznacil par cepeli, laser, leptat, netusim? vzor, jak to ma vypadat ma, pan co to delal skoncil a nahrada se neosvedcila... okoli Prahy vyhoda, ale neni limitujici. diky!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZSIS: Bylo, on se v těch videích objevuje už pár let...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ALDARION: to uz tu v auditku jednou bylo, ne? nebo to byl nekdo jinej?

ono jako staci par minut na tech macemaker strankach a pricetny clovek z toho uveda oboci. keltske noze, model tanto... ehm. supr.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ALDARION: videl jsem snim spoustu zajimavych videi o japonsku a spoustu sracek pri jakemsi testovani prodavanych katan a komercnich sracek, nechapu ze to ma zapotrebi
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KURE: Tohle mne tak hrozně mrzí. Jakub rozhodně není dutej. Kdyby přednášel o historickém japonském umění a filosofii s tím spojené, od soch, přes malbu, po porcelán a keramiku, samozřejmě včetně zbrojí a zbraní, tak by to mohla být krásná série edutainmentu (ale asi by se na to moc lidí nekoukalo). Pořádá japanologické výstavy v českých regionálních muzeích na dost slušné úrovni, vydal pár sbírek haiku, prostě má za sebou nějakou skutečnou práci, není to člověk tvořený jen prázdnými kecy na internetu. Ale on se nechá utáhnout k teleshoppingu a kašpárkování a lidi se mu smějou. Doufám, že za to má aspoň odpovídající honoráře a může rozšiřovat svou sbírku japonských starožitností. :)
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: Tyvole tenhle "sensei". Omg to je debil.
    MATT
    MATT --- ---
    KOGAKU: ja proti priznany cine taky nic nemam, ale zrovna v tom veehellove odkazu k tomu pan povida ruzne veci a je o petistovku drzsi nez v ostatnich shopech..

Skryté čepele - Ideální pomocníci při sebeobraně (zavírací nože
    https://www.youtube.com/watch?v=CurMW33AE-k
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    MATT: me se proste libi ten tvar cepele. Kazdopadne dik, za info/varovani.
    MATT
    MATT --- ---
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Udelal jsem si radost , https://www.macemaker.cz/sidekick
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    JANFROG: kdyz to budeš příště dělat,podívej se na nějaký tutoriály na YouTube.je jich tam spousta.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NOMAAD: Jo, to je trosku hit and miss. Delam si pred tim papirovou sablonu na ktere to nejak zkousim. A doufam, ze v nejhorsim se ta kuze da dost roztahnout :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    JANFROG: myslim ze při tvým postupu je při stříhání kůže a šití o dost těžší od oka trefit tvar.Ale třeba to dokážeš odhadnout:)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NOMAAD: Jasny, diky (ja jsem to bez vlozky teda delal obracene, nejdriv sesil a pak tvaroval, a pak napoustel voskem)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    JANFROG: Děla se to tak ze se vložka se zasunutým nožem balí natesno do mokry kůže,pak se to suši,zásiva,barvi,napouští voskem atd….na YouTube je spousta návodu.hledej puukko sheath making.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NOMAAD: Jasne, proces to rozhodne je a musis delat tu vlozku. Ale pak bych cekal, ze to tam proste vtlacis i s tou vlozkou pri "wet mold" (jak se tomu rika cesky?) a je to. Tim rozhodne nerikam, ze udelat pouzdro je jednoduchy, jen me zajimaji detaily :-)

Hmm...ted mam brouka v hlave a zase budu sjizdet youtube jak se tohle presne (a tradicne) dela...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    JANFROG: Jako ja umím kožený pouzdra,myslím ze celkem dobry,ale je to vzdycky proces a vložka,která je z principu dvoudílná,lepena a je dělaná na míru na čepel ho uplne nezjednodušuje.Nicmene me finky i tak bavi,ted me čekaj pouzdra na tyhle dvě.

JANFROG
    JANFROG --- ---
    NOMAAD: Kvuli te vlozce?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    No ja bych to shrnul hlavně tak, že je s tim pouzdrem hroznýho sraní:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam