Ahoj,
po nějaké době se jdu zase ptát nyxu na divnou otázku :)
Občas chodím dlouhé treky trochu mimo civilizaci, na které mám rád pevný nůž, jenže každý gram je znát, když má člověk v batohu jídlo na týden. Sháním tím pádem pevný nůž, který splňuje následující:
- čepel tak 70-80mm, tvar čepele nerozhoduje, ale klasický drop point je ideální.
- celková hmotnost pokud možno do 50g (není to překlep)
- materiál nerez (nepotřebuju žádnou extrémní kvalitu a jednoznačně upřednostním houževnatost oproti trvanlivému, ale křehkému ostří)
- kontrukce ideálně celokovová, s rukojetí vhodnou k opletu
- cena nejlépe do tisícovky, protože tyhle nože u mě nemívají úplně dlouhou životnost (tentokrát jsem ho ztratil, ale už jsem jeden taky musel použít jako šroubovák, protože nic jiného vhodného nebylo po ruce. Prostě se k nim chovám hnusně, když to situace žádá).
Všechny požadavky splňoval Kabar Becker Skeleton (
https://www.nuz.cz/eshop/noze-s-pevnou-cepeli/takticke-noze-1/becker-skeleton-2c-pevny-nuz-s-pouzdrem-detail ), jenže ten už se nevyrábí. Uvítám tipy na podobné nože; zatím všechno, co jsem viděl, má buď krátkou čepel, nebo je to výrazně těžší, nebo to stojí raketu.
Pokud se samozřejmě někomu z vás válí doma ten Becker Skeleton (i bez pouzdra, to mám svoje), tak ho rád koupím a tím se celý problém vyřeší...
Díky.