KAVA jupiii "BOOK"
Dzezva: zalezi na velikosti na deci davam trochu navysenou lzicku, na malou dzesvu jednu a na velkou dve a pul, egyptske dzezvy maji zespoda vyrazene cislo salku co se do ni vejdou. Nejradeji pouzivam Jemenske kafe s kardamonem, prodava se v egypte.
nejuzasnejsi misto na dobrou kavu, kavarna Fishauvi na kahirskem bazaru, khan chalil
Jabana: klasicka hlinena etiopska nadoba na pripravu kavy, pouziva se ruco nadrcena kava, cerstve uprazena. Tu delam jen kdyz je nas dost na naplneni Dzabany.
neco malo z etiopie
proplachnout
uprazit
dobre nadrtit
http://www.sun.mxm.cz/eti/SimienMt/
http://www.sun.mxm.cz/eti/etiBW/
Machiato: italove to vymysleli dobre temer jakoukouli velikost vzdy plnim kavou na max, ale zde vice nez kde jinde zalezi na kvalite kavy, ale v horach je to idealni cesta k dobre kave, neb voda se vari v nizsich teplotach.
A nakonec klasicka masinka na presso, ja vim ze to nema ani kouzlo vlastniho prazeni, drceni, a vuni prazene kavy, ale dobra preso masinka kdyz se naplni mixem etiopskeho exportu a first q. kenske kavy 3:2 tak je slast pro usta.
A tady bech se i rovnou zeptal, co kdo doporucujete za strojky schanim novou masinku. Preso, zabudovany mlynek, 15barru, dejte prosim vedet, uz jsem doma tyden a dobre presicko mi fakt schazi. Dik