• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERNEST_GASKIN: nějaký tip na to, kde sehnat levný dobrý mlýnek na domácí použití? Nechala bych si ho nadělit...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    není. princip je stejný, jen k ohřevu samotné vody dochází jinak; na výsledný nápoj to nemá vliv.

    mletím "na espresso" bys nic neměla zkazit, ale doporučuji kombinovat s mlýnkem a ideální hrubost si nalézt - ostatně, i kvalitní mlýnek s mlecími kameny se dá sehnat ultra levně.
    začal bych na kafi tak jemnym, že akorát neprská ventilek.. a postupně šel k hrubšímu a hrubšímu, než bych vybral ideální chuť.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ERNEST_GASKIN: Je rozdíl v moka konvičce na sporák a elektrické s vlastním ohřevem? A jakou kávu do ní použit, jemnou na espresso?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    JAMEELA: aby se mlíko napěnilo, musíš stretchovat - "prskat", do mléka vnášet vzduch. půjde pravděpodobně o náhodu, předtím jsi měla mléka méně nebo větší tlak, více se mlelo a tak tryska občas pronikla na povrch.
    drž trysku na povrchu a šlehej tak, abys slyšela prskání.

    BUTHRAKAUR: tak ještě jednou. neřekl jsem, že jde o downgrade, ale o plýtvání peněz. sám si myslím, že káva je z moka konvičky lepší než z automatického kávovaru, ale to je jen můj názor.
    faktem (který jsem se snažil vypíchnout) zůstává, že jsou tyhle stroje příliš drahé na to, co ve skutečnosti (ne)umí.
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    poměrně nedávno jsem si pořídila pressovač Krups (prosím, nevysvětlujte mi, že za patnáctku by byl lepší stroj, to já vím :-D ). Bez problémů jsem vyrobila mléčnou pěnu, prostě tak, že jsem strčila trysku do mléka a ono se napěnilo. Teď ovšem stejným postupem vyrobím mléko vařicí, naprosto bez pěny. Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Je na tom něco, co se dá seštelovat nebo rozbít? Poraďte, já tu pěnu ráda :-(
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ERNEST_GASKIN: oo..super prednaska - dik ;) uz chapu.. moka konvicku jsem pouzival dlouhou dobu pred tim auto-sracem a po upgradu (resp. downgradu .)) jsem snizeni kvality nepocitil - zrejme nejsem dostatecne zmlsanej :))

    posledni img kazdopadne velice slintaci ;)
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: skládací. a sou tam dva. bude rezervní :-)
    i když oni psali, že když vynechám vnitřní sítko, bude pěna větší. ale zatím teda neumím. musím cvičit.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MACATA_PRDELKA: jestli máš skládací portafilter, v poho. jestli máš jeden kus, dávej bacha, ať to neprovrtáš do doublu ale do singlu. double by se ti mohl ještě hodit, single ti bude plivat jedno kafe tak i tak ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Porno, to je ten pravý výraz.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: ha, to by mi mohl táta vyrobit :-)) dík
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    btw, co se týče toho naked portafilteru. neni zas tak těžký se tomu přiblížit.
    imho každej s portafilterovym strojem (samozřejmě záleží, do jaký míry je to ještě portafilter a do jaký už to je prostě lžíce - už jsem viděl takový rádobyportafiltery, že by vám padla brada ;) ) si může naked portafilter vyrobit..
    pak si koupí kilo nějaký směsi a bude na sobě "pracovat" dokud to nepoteče jak má...

    aneb
    http://www.ehow.com/how_4714017_bottomless-portafilter-espresso-machine.html

    naked portafilter má hned dvě výhody. jedna je v nesrovnatelně větší míře pěny, která se netříští o dno portafilteru a teče přímo do šálku. druhá je pro baristu, že má možnost sledovat, jak káva protýká a tudíž se vyvíjet v tampu.

    a abych si koupil vaší pozornost
    ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    AXTHEB: ok, no ;)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    ERNEST_GASKIN: :)) Ok. Moja chyba, uznavam, mala som si prejst historiu, kym sa spytam na kapsle, pardon :)
    MACATA_PRDELKA: Jasne, dik, to mi pomohlo vyskrtnut zo zoznamu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ERNEST_GASKIN: To je strasny porno tohle.

    ERNEST_GASKIN: Ten hlinik je planej poplach. Profese ktery maj za zivot radove vetsi styk s hlinikovym nadobim nez je normalni (napr. profesionalni vojaci) nemaji statisticky vetsi pravdepodobnost alzheimra nez zbytek populace.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    LEON_CHAMEAU: je to tanec mezi kapkama deště. nahřívání hrnku, výběr vody, udusání kafe... a většina obyč. za půl ceny to kafe dělá lepší. fakt to byl jen ten dyzajn :-(
    já tam dávám jen sypané. kapsle není kapsle, ale takový ten kulatý sáček s kafem a z toho je to vždycky hnus.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    oh, kočko slovenská, já to vzdávám.

    kdyžtak můžeš zkoušet i zkušenosti s
    Francis Francis X1
    VillaWare Moderno Prima
    Espressione Cafe Retro
    SINGER Café Retro

    to jsou stejný "kávovary" s pozměněnym čelním panelem, maximálně trochu kastlí.
    dával bych si bacha na hliníkovej boiler a hliníkový portafiltery - ERNEST_GASKIN v odpovědi tabby.
    jinak, coffeegeek: "Looks nice outside, cheap parts inside, machine-specific parts are not available. All beauty, with no brawn."
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    MACATA_PRDELKA: Takze to nie je tak, ze tam hodim kapslu, stlacim tlacitko, odbehnem prec a o minutu mam hotove kafe? Chjo :) Ale je krasny, to ano.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    LEON_CHAMEAU: jo a všechny, až na jeden, co sem kdy ovládala, byly pákové.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    LEON_CHAMEAU: mám ho doma, je krásnej.
    udělat toho kafe je docela umění a vyrábí to "jen" tradiční presso.
    údržba spíš složitá. a není to první v životě, který ovládám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam