jinak jsem navštívila Costa coffee.... doufám, že mě za chvíli nesejme nějakej jejich zaměstnanec, co to tu čte, ale pro mě to byl zážitek až šokující... byla jsem tam v sobotu ráno, slečna měla na klopě jméno a podtím "barista".... tak to bych tam to kafe uvařila snad i já líp bez nějakýho výcviku.
Přestože bylo relativně málo lidí, osoba za pultem evidentně nestíhala a ve frontě cca pěti lidí jsem stála třetí už drahnou dobu, takže jsem pozorovala, jak slečna v zápalu práce nechává kolem sebe neuvěřitelný bordel - bryndá po stolech mlíko, rozsypává kafe, rozlejvá sirupy, prázdný krabice od mlíka a utržený rožky padaj na zem.... Navíc na tom čekacím pultíku, kam se zákazníkům kafe servíruje, byly ty víčka a kelímky pokácený, cukry rozsypaný, skořice, kakao, všechno bordel, hnus....
že "pěna" na cappucinu pána přede mnou a latté paní, co šla za ním, měla asi milimetr - to jsem ještě extra nekomentovala - i když mě teda pobavil způsob jak slečna tu "pěnu" vytváří a posléze nalévá tak, že veškerá zbyla v tom džbánku a v zákazníkově hrnku bylo minimum - v šoku jsem byla z toho, jakej bordel měla kolem tý mašiny - hromádky zasychající rozsypaný skořice, kakaa, zaschlý kafe všude po přístroji, tisíce špinavejch hrnků od pressa, houbička na otírání trysek JEDNA a špinavá mokrá plácnutá někde mezi tím vším bordelem na stole.... když při přípravě teprve té mojí kávy (po bůhví kolika) odlípla tu špínu z pultu a trysku otřela, zježily se mi chlupy a v tu chvíli jsem jí řekla, že to kafe už prostě nechci, že se na to nemůžu dívat.... nevím, jestli je to tak na všech pobočkách, ale Národní je prostě tragédie. Fakt už nikdy ne.