• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    T_MAX: doporučuji vyzkoušet i coby trsátko na elektrickou/poloakustickou kytaru ;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    tak u mě nedávno byla kámoška a že se mlíko musí šlehat co nejstudenější a nesmí pak bejt teplejší, než tak, aby člověk na tý pixle, v jaký ho má, udržel ruku...

    no zkrátim to - sem se to konečně naučil :) a latte je v tomhle počasí fakt parádní pití .)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MARIPOSA: super, díky za tip!!!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A hlavně ty mašiny na výstavě...hmmm :-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... sežeň si nějakej 4group a máš postel vyhřívanou ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ;)

    postel je pro sraby ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Tak moji spolubydlící by hlavně byli spokojení, kdybych k tomu mlýnku přivezla tu Nuova Simonelli Music, to už by asi místo prominuli, kdyby měli luxusní kávičku denně... ale ve chvíli, kdy nemám ani postel nějak musí kávovar počkat :D
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    místo. tuhle výmluvu už jsem párkrát slyšel :)

    sám jsem nějakou dobu vařil na verandě... a pak se přesunul do sklepa. teď jsou všichni spolubydlící spokojený, páč je "to monstrum" neotravuje a sušej si na výhřevný ploše oblečení ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: HH, o čem to tak vypovídá :D Já zas nevím, jak bych do naší už tak mini kuchyně napasovala ten obří mlýnek.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    .. tak jako doma bych si klidně nějakej profi pořídil, jakože mlýnky jsou na trhu největší sranda - všichni je dostávaj ke kávovarům a když už, tak upgradujou, takže sehnat něco takovýho za směšnou cenu by neměl bejt problém. jen bych to asi nerval do tašky a netahal se s tim na vlak, abych pak někde v brně hledal zásuvku...

    .. ale pobavilo mě, že si meleš v práci na doma - já si melu doma do práce :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: Jako jo, přemýšlela sem o malým mlýnku na cesty, ale nakonec na soutěž mi pořídili ANFIM, který mi zajistil luxusní technické body, tak doufám, že se od něj nevzdálím na tolik, abych si nemohla mlít i domů... to spíš už taková rozmařilost, že to chci mít všechno při ruce :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ... jakože cestovní výbavu?

    právě vůbec netuším, zda-li bych měl nějaký mlýnek k tomu shánět.. dokáži si totiž živě představit, že z jeho nekonzistentního mletí vyrostu a nakonec z toho poteče stejně něco horšího, než když si to "na prasátko" předemelu doma v profi mlýnku. ostatně, hermeticky uzavřený, čerstvě vyprděný kafe by mi mělo ten víkend přežít v relativně slušnym stavu... he?
    nevim no.

    za větší otázku bych považoval, kdopak asi příjde na trh s nějakou kombinací kapesní letlampy a sifonový bombičky pro šlehání pěny v extrémních podmínkách :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ERNEST_GASKIN: Uvažuju o malým mlýnku a aeropressu, jestli mě nevyjde supervýhodně z La Boheme cafe, tak bych se přidala :)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    mimochodem, teď jsem se vrátil z jižní moravy.. a vína sice bylo více, než jsem dokázal vypít, ale když jsem hledal kafe, ušel jsem cca patnáct km a nakonec jsem se musel spokojit s automatickym kávovarem a jakýmsi "z café" - o kterém jsem pevně přesvědčen, že "z" znamená "zbytkové"...

    takže jdu do mypressi twist. kdyby se někdo chtěl přiživit na poštovnym, dejte vědět do pošty. kdyžtak pak poreferuju, jak to s nim dopadlo.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    ZUZKAOU: koupit si pytel zelenýho a domácí pražičku, ano.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    haló haló, usoudila jsem, že má kávomanie opravdu asi neprospívá mojí hypomanii.... ale kafe se vzdát prostě neumím a nechci... máte někdo tip na POŽIVATELNÉ kafe bez kofeinu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERNEST_GASKIN: nenápadně naznačuješ, že teď je nejlepší čas si předplatit kávu za staré ceny?
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    OPTIKUS: no uvidíme...chci se domluvit s jednou VIP klientkou co má ráda kafe že by mu naznačila že to naše je hnus...(protože jinak do reprezentace investuje)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    tak to, co tu někdo předpovídal přišlo. např. kolumbie supremo vyskočila na NY burze z 3 500 USD na tunu na 4 200 $/t...

    to v našich poměrech může znamenat až poloviční nárůst cen během jednoho týdne až měsíce..
    a kdo nepůjde nahoru, má a) brutální sklady na zelený kafe (to je ta nepravděpodobnější možnost) b) má tak starý kafe, že by ho ani pes nepil.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já jsem na špatný kafe sama háklivá, proto chci kávovar trochu na úrovni, s mlýnkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam