• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    ZUZKAOU: Sodu vyzkouším. Vyváření fakt nepomáhá. Při nejhorším to vezmu drátěnkou, nebo ocelovým kartáčem na vrtačce, ale to už je mi skoro líto.

    MACATA_PRDELKA: Abych pravdu řekl, tak ještě nevím. Zatím jsem udělal čtyři vyvaření s kafem, ale už tokafe v sítku bylo dost cítit, tak jsem to ani neochutnával. Asi to zkusím dneska večer.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    FALLENANGEL: přechází ten pach do výsledné kávy? nám tohle zařízení také trochu zavánělo, ale na kafe to nemělo vliv. a tím, že to byl "domácí" pach ne po někom a věděli jsme, že jsme tam vždy vařili jen vodu a nahoře kafe, neřešili jsme to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No - a co přidat do té vody sodu(hodně sody) a povařit to v tom? Jedlou sodu mívají v potravinách vedle prášků do pečiva.

    Kyselina začne naleptávat povrch a pak má hliník tendneci stěhovat se do toho, co se v něm vaří. A sice to není jasně co to způsobuje, ale straší se škálou od alzhimera po zarděnky.

    Existuje pak ještě pasta neoxyd,ale nevím nakolik je použitelná na nádobí zevnitř. Z venčí ti to ale vypucuje krásně.
    MELVINUDALL
    MELVINUDALL --- ---
    FALLENANGEL: citronovou vodu poradne osolit a vyvarit v tom
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    ZUZKAOU: Bohužel je to starožitnej hliníkovej kousek. Drbu, drbu, vařím, vařím,... teď jsem ještě zkusil vodu s octem, tak uvidím, jestli z ní nebude jenom dekorace.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FALLENANGEL: Pořádně vydrbat (pokud není hliníková, tak i nějakou chemií) a dlouho vyvařit (alespoň 20 minut.) - celé potopení do vody.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Prosím vás vaříte někdo kafe v kafetiéře? Cítíte něco, když si čichnete k té spodní nádobce, do které se dává voda? Pořídil jsem si na burze starší kafetiéru a spodek je cítit takovou ne moc příjemnou zatuchlinou s kávovým nádechem. Je to normální?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    GIA_: Tak v tom případě rovnou přeučit :D alespoň na french press, anebo mocha... dá se to, i v případě zarytých poživačů turka :) Práce není o moc víc, investice taky v mezích a chuťové možnosti nesrovnatelně lepší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kávomlýnky | Příslušenství doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/prislusenstvi/kavomlynky
    Mlýnky na kávu | Čerstvá Káva
    http://www.cerstvakava.cz/mlynky-na-kavu/
    GIA_
    GIA_ --- ---
    TEREZZZKA: Ruční bych mu koupila ráda ....a pije turka
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    GIA_: záleží, na co chce mlít na jaký způsob přípravy? Na doma myslím stačí i ruční, jestli nenajdete zachovalý po babičce, tak Hario dělá kvalitní například...
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    sháním pro tátu k narozeninám "domácí" mlýnek na kávu.
    Bohužel se v tom vůbec nevyznám, tak nevím podle čeho vybírat.. Dočetla jsem se, že by měl mít víc typů mletí (hrubo...), ale u mlýnků to většinou nepíší.
    Poradíte? díky
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    ZUZKAOU: nečekaně... :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo měl nutnání podlehnout reklamě a ochutnat ono instantní Nescafe s podílem nepraženého kafe, tak to nemá smysl. Je to o trošičku pitelnější, než základní nescafe, ale ta zelená káva vážně není nic dobrého.

    NESCAFÉ Green Blend
    http://www.green-blend.cz/Produkt.aspx
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    oh. už na to koukám na webu, no.
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    ERNEST_GASKIN: Inside nemam, ale co tak povidali kamaradi z Plzne, tak to byl ciste Plzenskej retezec. Ocividne se jim dari, takze expanduji. Moravskou metropoli preskocili a vyrazili rovnou do nejvetsiho mesta na svete. Teda v Cechach... Jsem na to zvedavy, protoze kamaradi Plzenaci tam chodili radi kvuli cenam, ktere byli spis na urovni normalnich slusnych kavaren a ne tech, ve kterych se plati za logo na kelimku a ne za jeho obsah. O tom, jak moc "skvele" to tam je uz bohuzel zadne informace nemam.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    BL00DER: máš nějakej inside? proč začínaj takhle zkraje? musí to bejt asoň rok, co otevřeli první pobočky.. a do prahy až teď?

    stratégie by mě zajímala ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    nevíte někdo, kde se tu najednou berou rancilia?

    už jsem koukal před nějakou dobou v jerichu, že se tam prsí stará epoca. to jako jo, řikal jsem si, že to maj z německý ebay - zvlášť, když k tomu melou sanmarcovym sm85.

    teď jsem ale zahlíd MD 40 v jedný kavárně, kam chodim. dělaj vergnano, takže tam ten mlýnek plácli ty chlapi, co dělávali musetti. no a žejo zajímalo by mě, jestli to taky někde vyhrabali v repasech, nebo jim někdo dodává od rancilia. to by pak znamenalo silvie hodně na dosah.
    BL00DER
    BL00DER --- ---
    ERNEST_GASKIN: Zrovna ted planujou otevreni nekolika kavaren v Praze, minimalne jedna na andelu uz je v pokrocile fazi pripravy.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MOMENT: nope, tohle je nějaká frančíza, spíš republikovej trend, v praze podivuhodně k nepotkání...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    zrovna pripalovani mlika zalezi UPLNE na baristovi a pak trosku na sefovi smeny, baru nebo celyho podniku, nakolik mu zalezi informovat a ucit svoje zamestnance.
    za pripaleny mliko, ktery se POUZIJE do late nebo cehokoli jineho, bych po upozorneni, ze dotycneho vyhodim, dotycneho vyhodil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam