• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: Bolívii bych ochutnala.
    Mám tu ještě zbytek nepraženého Harar z Etiopie, čeká na další pokus s pánví :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: No,u nás se kávová rodinka z malého kávovaru a mocha rozrostla o aeropress a chemex a tak se k těm dvěma kilům asi brzo taky přiblížíme :) Teď mi tu leží Bolívie z Yikama roasters, Panama odněkud ze Švédska a Costarica z no name pražírny z Costariky :) A teď nevím, co pít dřív :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: Já tam vždy potkala tu francouzku, ale je to ono dle fotek. Chodívám dopoledne.

    Ráda změnu :) A ne úplně kyselé. Rychle se to přepije.

    A na běžnou spotřebu kupuju vždycky to, co mají ve velkém balení v akci v Makru :(. Mívají občas lavazzu a občas segafredo. Ze stroje z toho leze slušný kafe. Holt u nás doma projedou dvě kila za měsíc.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: Coffee source hádám (asi nejsou dvě pražírny v jedné ulici:) já když tam byla posledně, yla tam Němka - nejdřív mluvila německy do teleonu, pak se mnou časky a tak vostrej přízvuk, Ty jo, úplně mě mrazilo :) asi to tam není moje nejoblíbenější, ale zase bydlím za rohem a to dost mluví pro nákup. Lenoch no :)
    Nerada kyselé?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: malá pražírna - na konci Francouzské v Praze, s příjemnou malou francouzkou :) (nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje)
    Naposled jsem koupila bababudan z Indie, taková jemná a nijak výrazná a příjemná. A ani trochu kyselá. Chtěla to změnu po všech silných výrazných kávách.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Nějak mrtvo tady. Opravdu žádný novinky? Žádná nová ohutnaná nejlepší/nejhorší káva? Zkušenosti s malými pražírnami, co se rojí jak houby po dešti? Žádný kávový dárečky pod stromečkem? Hm? HM?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: to všechno možný jsem už četl. po novym roce to prubnu.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: Luky, osobni zkusenost nemam, ale co jsem cetl, tak nejsou spatne a mam dojem, ze se podobny mlynek obcas vyskytne i repbrandovany pod jinou znackou. Detaily si vsak uz nepamatuju. Zkus prohledat forum na primacafe.cz, neco malo tam k tem mlynkum je.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    zdravím,
    máte někdo jakoukoli zkušenost s mlýnky Iberital (jmenovitě by mě zajímal především Iberital Challenge automatic, protože vyjde levněji jak Gaggia MDF a přitom se zdá, že to neni úplná šunka).
    díky.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    yes, yes! mame pod stromeckem aeropress, chemex a cuppovaci lzici :-)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    BLACK_ONYX: objednanou k vánocům:-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AGR
    AGR --- ---
    MACATA_PRDELKA: Jeste upresneni - v tabaku napr. u Penny marketu, ale je to tam ve vice.
    AGR
    AGR --- ---
    THEFISH: Jo, vlitlo mi to do hlavy akorat.
    THEFISH: BLACK_ONYX: Ja delam web, tata prodava a orientuje se v kave, popisky jsem psal v rychlosti ja, coz je ta chyba. Diky ale, zapracujeme na tom.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AGR: Ololol, nekdo kdo prodava kavu by ji mel alespon trochu rozumet. Gramatika a sloh je teda jedna velka hruza. Nic nerikajici popisky. Dekuji nechci.
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    AGR: ja si vzdycky myslel, ze arabica, robusta, liberica a excelsa jsou odrudy (existuje jeste par dalsich), zatimco Honduras a dalsi nazvy statu nebo oblasti oznacuji smesi z produkce dane oblasti. takze by me podobna nabidka celkem zaskocila :o))

    a kdybych si chtel namichat vlastni smes, neresil bych to pres internet, protoze bych si ke kave nemohl ani pricichnout, natoz ji ochutnat.
    AGR
    AGR --- ---
    LUKAS87: Jj s tim michanim souhlasim. Muzu se zeptat o jakou prazirnu jde? Ze zajimavosti
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AGR: to se standardně stává každýmu, kdo po sobě 10x nepřečte, co napsal.

    myslim, že bez osobního kontaktu s danejma druhama kávy (mít možnost každej jeden druh ochutnat samostatně a udělat si představu o jeho specifickejch vlastnostech) je to míchání leda tak hezký lákadlo, ale těžko z toho vznikne něco použitelnýho .)

    spíš mám pocit, že by lidi mohli uvítat možnost zvolit si míru upražení (jako to nabízej třeba neocafe). ale moje postřehy nemusíš vůbec reflektovat - zaprvý nejsem žádnej manžer, zadruhý už jsem si skvělou pražírnu našel...
    AGR
    AGR --- ---
    LUKAS87: Diky, stydim se (fakt), vubec nechapu, jak jsem mohl neco takoveho zplodit.
    MACATA_PRDELKA: Projedu to. Ono je to takove dost na rychlo zpichnute, chteli jsme to spustit pred Vanoci, takze ty texty jsou takove na rychlo. V Melniku uz bohuzel ne, ale v Neratovicich v tabaku jo, coz se da ujet, ne? :)

    Diky moc za komenty. Jeste bych na Vas mel dotaz, uvitali byste (nekdy v budoucnu, mozna i jiny web) moznost namichani si sve vlastni smesi? Vse by bylo primo na webu, kde byste si mohli zvolit napr. 20% Robusta, 50% Arabica, 30% Honduras - primo takhle do detailu. Stejne tak gramaz, mlete/zrno. Jeste s tim, ze by tam byly uz nejake prednastavene (od nas), popr. hlasovani tech uzivatelskych...
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    AGR: když už ses zveřejnil, napíšu pár postřehů.

    - jsem dospělý člověk (což je většina pijáků kafe) a tak mě výrazy jako obchodůdek a pohádka spíš odradí. Na mě infantilní.
    - nech si udělat gramatickou korekturu. Na celém webu jsou tam šíleně dlouhé věty, chybí čárky a blbě se to čte.

    - to hlavní: když mám zaplatit skoro 400 Kč za kilo kafe, chci vědět odkud je, jak chutná, jak voní, takové ty baristické výrazy. Ne, že je to dobrá vánoční pohádková směs.

    píše se tam, že dodáváte na Mělník. Můžeš mi sdělit do jakého obchodu? Že bych jí vyzkoušela v malém množství.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam