• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    AGR: když už ses zveřejnil, napíšu pár postřehů.

    - jsem dospělý člověk (což je většina pijáků kafe) a tak mě výrazy jako obchodůdek a pohádka spíš odradí. Na mě infantilní.
    - nech si udělat gramatickou korekturu. Na celém webu jsou tam šíleně dlouhé věty, chybí čárky a blbě se to čte.

    - to hlavní: když mám zaplatit skoro 400 Kč za kilo kafe, chci vědět odkud je, jak chutná, jak voní, takové ty baristické výrazy. Ne, že je to dobrá vánoční pohádková směs.

    píše se tam, že dodáváte na Mělník. Můžeš mi sdělit do jakého obchodu? Že bych jí vyzkoušela v malém množství.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AGR:
    "Zlatá Pohádka (...) V této naší směsi naleznete (...)"

    mimochodem nejste zrovna levný .)
    AGR
    AGR --- ---
    Doufam, ze me neukamenujete, kdyz Vas pozvu na internetovy obchod s kavou, ktery rozjizdim. Mame tam ted i vanocni produkty, tak pokud byste chteli ochutnat cerstvy kvalitni kafe, tak nyxaci 10% sleva :).
    Káva Pohádka - Internetový obchod
    http://eshop.kavapohadka.cz
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    OPTIKUS: byla to samoobsluha...teď se rekonstruuje a bude to žabka...pevně doufám že tchibo zůstane...
    OPTIKUS: jak se psalo...tmavá nádoba s gumou
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    GHOSTDOG: NEjsou ty potraviny Zabka?? A co ti poradili jak nejlip skladovat??Kdyz uz rekli jak "ne" meli by rict jak "jo"..
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    OPTIKUS: ptala jsem se v guatemale na plantáži a pak na Škole baristy...ale jsem laik takže jen píšu co mi bylo řečeno...
    LUKAS87: jj kousek od práce v pontravinách je automat na takeaway coffee...za 15 kč...Tchibo...a je lepší než většina "pres" servírovaných v okolních podnicích (u nás v kanclu nemluvě)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Ja ve Svajcu mel kavu z automatu a byla to v celku uchazejici filtracka.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    náhodou. u nás ve škole jsou teď nějakoý novější nescafé autoomaty, který za 10 kačen plivou do kelímku něco, čemu říkaj kafe harlekýn (nebo takněco?).
    každopádně to tam nejdřív naleje nějaký instantní kafe a pak ho to zaleje rozpustnym mlíkem. noa na konci onen čůrek s mlíkem zprůhlední a dotáčí to vodu (asi aby to dočistilo trubky od mlíka?). jakmile se ten kelímek utrhne včas a voda se nechá natéct do kanálu, tak se to pak dá docela i pít.
    ano, mocha z kvalitního ristreta je o něčem jinym, ale za 10 kč mít během 15 sec poživatelný cosi s kofeinem, co si člověk může odnést na přednášku a nepozvracet se z toho, to neni zas tak úplně marný.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ZUZKAOU: To je lepsi si dat radsi redbull!(:
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ZUZKAOU: U kapsli je vyhoda, ze aspon zachovavaji cerstvost toho co je vevnitr...A to co je vevnitr je problem toho jak to potom chutna..Treba kapsle Lavazza blue nebyly vubec spatny..Ale za 15,- kacek jedna, to si zase malokdo koupi aby to jeste prodaval dal....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OPTIKUS: no a pak je ještě tchibo mezistupeň, patrně to budou kapslové stroje, které sice používají kávu, ale teda pít se to dá jen v příapadě dlouhého čekání na přestup, když člověk vstával brzo ráno a ještě ho čeká dlouhý den (zdravím paní u stánku s forneti v Zábřehu.) Nějaký kofein to obsahuje, ale je to hnusné.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    MACATA_PRDELKA: to mas pravdu!(:
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    OPTIKUS: tak on v barech zařízených na alkohol je prostě problém mít zaškolenou obsluhu, zajistit časté čištění stroje a skladování kafe. Nebo nevím, co ještě jde udělat špatně, ale nekafové hospody umí neuvěřitelné hnusy.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    S tehle stroju jsem jeste nikdy nemel nic dobryho..KAfem to nenazyvam!
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ZUZKAOU: Verejny automaty typu delicomat jsou kapitola ktera je uplne o necem jinem...TAm se pouziva vsechno instantni, proto je to taky tak hnusny!
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ZUZKAOU: Tohle skladovani sem na mysli nemel, Pokud mas dozu na kafe kam dvakrat za hodinu chodis, tu nema cenu davat ani do lednicky..NEhlede na to ze ja se zameruju na skladovani "kavovych zrn"!

    MACATA_PRDELKA: Hele byl...NArazim na to proto, ze kdyz jsem pracoval v bylavale firme (dovazela Lavvazu), majitel si liboval, kdyz ji mel v nejakym hodne barevnym baru, kde slo treba tech 30kav denne..A kde jsme jim radili pul pytle do mlynku a zbytek do lednicky v zavrenym pytli, az spotrebujete to co mate v mlynu dosypejte tim co je v lednici...

    Proto me zajima jak to skladovani doma, tak i v provozech...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACATA_PRDELKA: No alespoň by z toho lezlo něco standartizovaného a blbuvzdorného. I když takové ty stroje co mají třeba ve stánkách na nádražích (tuším že většinou tchibo) vytvářejí tekutinu, která je jen o kousíček pitelnější, než kafe z automatu.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    OPTIKUS: Pravda, nejlepší způsob, jak získat hnusný kafe, je si jej objednat v koktejl baru :D

    Teď napíšu něco, za co mě kávomilci pošlou na meltu. Pokud se jedná o bar, kde se uvaří řekněme 10 press denně, nebyl by lepší stroj na kapsle? Typu tchibo či nespresso.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OPTIKUS: světlo a vzduchotěsná nádoba a minimalizovat prudké tepelné rozdíly?

    Pokud mám lednici na flašky a v nich dózu s kafem, kterou dvakrát za hodinu otevřu, vydnám odměrku kávy a zase to tam strčím, tak jaksi na tepelné změny v té kávě jaksi není mnoho času, že ...
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    MACATA_PRDELKA: Mno obcas jo...Pokud to neni vylozene kavarna a zrnka tleji v nasypce v mlynku, tak je to mozna jeste horsi nez zvhly zrna!(:

    TAk ja nevim jak z tohodle ven..Co kdyz nekdo nema suchej spajz s teplotou kolem 10stupnu, co by mel delat aby se tomuhle vsemu vyvaroval?? A klidne pomineme to, ze si ma kupovat mnozstvi ktery spotrebuje. A stejne, pokud cokoli chladnyho vyndas do teplejsiho prostredi, vzduch ti vzdycky skondenzuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam