• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    tak ještě někdo nějaký domácí kávičky? :)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: uaaa! tohle barbarstvi teda budu muset vyzkouset! :o)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    LUKAS87: tahle to pijí v laosu a je to neskutečně dobrý
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: ve Španělsku teda na Kanárech se to jmenovala Caffe con leche kondenzate a bylo to moc dobrý.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    máte rádi belgický pralinky?

    10-20 ml jesenky (já vim, že se tady tohle slovo nesmí používat, ale...) a k tomu doubleshot. a je to dobrý :)

    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ideálně kolo.)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    LUKAS87: +1; jen je to bud docela (ted se zacinajicim jarem) prijemna prochazka z manin, pripadne kolo, pripadne vuz
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    TURMAWEN: Teď jsem si oblíbila brát kávu z mama coffee, hlavně proto, že to mám za rohem :) Nejvíc mě potěšil Honduras - 100g/48 Kč je až směšná cena za tu kvalitu.

    Jinak kamarád sepsal všechny pražírny v ČR, jestli by byl o seznam zájem, zeptám se, jestli ho můžu zveřejnit.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    www.balirny.com :)
    TURMAWEN
    TURMAWEN --- ---
    Jakou zrnkovou kávu byste doporučili? používáme Davidoff, ale předpokládám že za stejnou cenu můžeme mít i lepší od jiné značky. Vůbec se v tom nevyznám:)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    IVANEM: Obecně se káva (třeba do chemexu nebo aeropressu) zalévá na dvakrát a nechává se "vykvést" tedy čeká se chvilku až vyšumí oxid uhličitý a pak se dolije... ale připravuješ-li to, co popisuješ, je to jedno, vzhledem ke "kvalitě" kávy a tomu, že se dál sedlina vyluhuje na dně hrnečku a piješ pak spoustu nejen chuťově nevhodných, ale i zdraví škodlivých látek, bude mít zalévání na x krát pramalý účinek na výsledný produkt.
    Jak už tu padlo mockrát - pořiď french press, minimální investice, maximální návratnost :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IVANEM: Varuju, že jsme to nikdy snad nepila. Nesnáším lógr. jen mě to učili v práci, jak vařit kafe. V době kamenné :)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    JOSKA_CZ:
    MAR_TINA:
    Jo jo myslela jsem napleté kávy - klasický turek. S tou solí jsem to vůbec neznala. Vyzkouším - díky za typ
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    MAR_TINA:
    IVANEM:
    aha, tak to pardon, přehlédl jsem to slovo "namleté"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOSKA_CZ: asi myslel(a) spíš turka.

    IVANEM: pamatuju se, že když mě před lety učili vařit "kafe", zalévalo se nadvakrát. a na velkou pěnu se dávalo do mleté kávy zrnko dvě soli
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    IVANEM: osobně si myslím, že u instantního kafe je to fakt jedno..
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    ahoj, stále se přeme jak zalévat kafe. hrníček, namletý kafe a zalít najednou celý hrníček, nebo na 2x (půl hrnku, chvíli počkat a hrnek dolít)?
    Bavím se o obyčejné kávě, třeba Jacobs. Ptám se, protože máme rozpor, prý na 2x zalitá má lepší pěnu - já jsem barbar, mě to přijde stejný.
    NEKAMENUJTE MĚ :-)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Od žida a nebo ze Spolku? Kávovinovo-literárně-národopisný článek.


    Rozrazil Online
    http://www.vetrnemlyny.cz/rozrazil/online/clanek.php?clanek_id=205
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Hojte, mám tu kafe - kilovku Lavazzy Classico, zahraniční, střední palba.
    K výměně v centru Prahy za tříčtvrtku Javaanse a dvoje Vážky:)

    Do pošty, prosím:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NEVENA: mám zkušenosti s Ariete retro a to takové, že to chtělo spoustu šamanských tanečků a vytlačila jsem z toho spíš horší než lepší presso a crema se mi nepovedla téměř nikdy.
    ALe mohl to být problém modelu ne celé značky ariete
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam