• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    INDALILITH: já bych řekla, že je škoda, že tě zrovna tyhle dvě nelákají, ale jsem zastánce názoru, že co nevyzkoušíš to ti nedá pokoj ... a pokud to nikomu neubližuje a finančně tě to neruinuje ... go on
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    a Chemex nebo Vakuum pot mě v domácích podmínkách vůbec neláká :(
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    LUKAS87: tak tamper sem si pořídila do práce kvalitní nerezovej , páč ten plastovej co tam je je na dvě věci .. když zamáčkeneš moc je to kafe přeextrahovaný a když málo tak je místo kafe hnědá voda ...

    doma teď většinou jen čajuju , nebaví mě nosit kelímky z Kaaby, Mamma coffe, costy, starbucksu apod. a u mamky doma je Catler za 40 000,- , nicméně chci poznat co je to zač , jo možná to bude krávovina ale nervu do toho desetitisíce ..

    možná to časem dopadne tak jak to tu všichni píšete nebo taky ne .. nicméně je to lákadlo a já si ráda hraju a odpad třídím taky , když by šlo do tuhýho :)

    nechce hračičku hrát .. až budu vědět na čem jsem dám vědět 8)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    INDALILITH: budě tě ta mašina štvát od první chvíle, kdy bude doma, věř mi (táta má v práci - nedělá na baru, ehm - něco velmi podobnýho a viděl jsem to ještě ve dvou jinejch inkarnacích). absolutně nepoužitelnej "tamper", páka co vypadává samovolně ven... udělat si v tom kafe je fakt utrpení.

    bejt tebou si našetřim alespoň na nějakej základní model s normální velikostí gasketu (58mm? třeba gaggia espresso), to sice taky nebude jako la cimbali/faema/whatever, ale alespoň tě to nebude štvát a s trochou snahy z toho dostaneš slušný kafe.
    navíc si myslim, že je fajn mít doma stejně velkej gasket jako v práci - si pak můžeš víc mazlit svůj tamper :)

    ale víc ti do toho už kecat nebudeme. já bych si možná místo tohodle domů pro začátek sehnal bialettiho konvičku.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA: no na hlaváku a mám tam 3 pákovej La Cimbali , ale jednou bych chtěla pracovat s Faemou E61

    doma moc nejsem a takový ty německý překapávače nechci a ruční pákovej je strašne drahej .. a tohle když to po čase nebude ok , tak se toho můžu bez výčitek svědomí zbavit vždycky ..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: ty pracuješ v kavárně? a přitom jsi schopná si kupovat tuhle ..... věc domů?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    hmm ale když turek ani granulát nejede a prachy nejsou .. a směny v práci až za dlouho :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    To už si můžeš rovnou do toho hrníčku naplivat.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    uaaaa
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Vzdyt vypada dobre..nebo ne? :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    S tím bude ještě hodně mrzení.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    úpřímnou soustrast...
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_21843.htm zítra pořizuju tuhle hračku domů, je sice s hračkou v práci nesrovnatelná , nicméně nemít doma pákovej kávovar by pro mě byla smrt .. a lahůdku od catleru si z finačních důvodů nemůžu dovolit ani Krups ..tak aspoň tenhle :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Jinak kousek od Ostravy je tenhle podnik http://www.cafebar7.cz/uvod-2.html Jeste jsem nebyl, ale reakci na navstevu od lidi jsou pozitivni.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DAVE_PAGE: slečna Zálešáková má dokonale uhrančivé oči, ale kafe bych jí vařit nechtěl :-) Takže Ostravanka a JetSet, vyzkouším, ani v jednom podniku jsem nebyl
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DAVE_PAGE: ok, takže Ostravanka říkáš? V Danielu jsem byl asi pětkrát za posledních 5 let. Atmosféra a prostředí tam stojí za to, pravda nakouřeno tam bylo dost, i když jsem tam naposledy byl někdy kolem oběda. Kafe asi posoudit neumím, nemám tolik napito :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: yes. big flame, to bylo krásný tehdy, diskuse pod tou fotkou :D Kamarád tam byl nedávno, donesli mu přesně tohle cappuccino, když se zeptal, jestli je to jejich specialita, tak to odnesli a přinesli něco příčetnějšího. Ale s tím (ne)větráním je to tam prý pořád stejné. A s Lavazzou taky, Nechápu tyhle velké kavárny s obrovskou spotřebou kávy, že si nezakládají ani trochu na kávě. Měli by tolik možností nechat si namíchat svoji unikátní směs od některé z místních pražíren, ale nevyužijí toho jen proto, že od nich nedostanou porcelán, To je porcelán pro kavárnu opravdu tak velkou a zbytečnou investicí? Nehledě na to, že to na ceně kávy milionkrát přeplatí. No nic...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Jo a ted jsem si jeste vzpomnel na tohle ;) http://www.cuketka.cz/?p=23
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Mam ji u baraku a byl jsem tam 2x. Poprve hodne natesenej. Kava me zklamala - pokud si dobre pamatuju, tak jsem dostal kbelik Lavazzy. Kazdopadne prostredi pekne, obsluha super. Zahulino, ale desne zahulino. Podruhe to bylo podobne, tak jsem tam uz nesel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam