• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    VECTOR: za chvíly tě místní "PRO´s" ukamenujou...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: Co je spatnyho na piccolu, probuh?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA:no zatím , se snažím odnaučovat kolegy aby si po každým šlehání profoukly a vyčistily trysku , ale bohužel je to tak účinný jako válcovat dálnici válečkem na nudle , ono na Hlavním nádraží všechno funguje trochu jinak než v klasický kavárně .. bohužel ..
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    BLACK_ONYX: nn , 3 pákové La Cimbali
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    INDALILITH: půl mega? to máte stradu?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: to byla narážka na to piccolo, to je ošklivý ošklivý OŠKLIVÝ zlozvyk, kterého se prosím zbav, zvlášť pokud pracuješ v kavárně. Jak říká pan Gregor, nejsme tady v hudebninách, malé flétny nevedeme.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    TEREZZZKA:když ho včas zastavíš tak ti udělá i ristreto , ale chce to nad ním stát s rákoskou :) a pěnu to na domácí poměry šlehá taky celkem pěknou a návod k použití má asi milion stránek a stačí si přečíst první tři .. a pokud jsi profesně barista .. tak to jen prolistuješ a je jasná .. jen mám pocit že tu páku moc utahuju (asi síla zvyku) ale to nevadí jde o zvyk, nicméně sranda za pár korun ( a už se těším jak tu za čtvrt roku budu vztekle nadávat {pokud k tomu vůbec dojde}a když bude nejhůř tak půjde do auditka za odvoz nebo 150,-:) ale zatím mě baví :)) a snad ještě bavit bude ..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    INDALILITH: tak jeslti dělá piccolo, tak pak je to v pořádku :D
    Ne, každému co jeho jest, hlavně, když Ti chutná. Jestli to nemá unifikované pody, tak docela pěkný výběr mají v Coffee source na Francouzské.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    Tak kávovar vyzkoušen , když dělá 2 dopia zároveň , jedno je picolo a druhý přetejká do pryč .. , když dělám normálních 7g je vše ok , pokud dělám 14g je zle , chutná dobře , nerez v kávě není cítit , vyzkoušela jsem i pody a pracuje se s nima líp než s čerstvě namletou, vyzkoušela jsem směs arabici a robusty z arca a docela to šlo ... i když s pressovačem v práci kterej stojí 500 000,- je ta kvalita nesrovnatelná :)) to uznávám nicméně na domácí podmínky horší průměr ... nepřekvapil ani neurazil .. a pořád lepší než přiblblej překapávač ...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    INDALILITH: já bych řekla, že je škoda, že tě zrovna tyhle dvě nelákají, ale jsem zastánce názoru, že co nevyzkoušíš to ti nedá pokoj ... a pokud to nikomu neubližuje a finančně tě to neruinuje ... go on
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    a Chemex nebo Vakuum pot mě v domácích podmínkách vůbec neláká :(
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    LUKAS87: tak tamper sem si pořídila do práce kvalitní nerezovej , páč ten plastovej co tam je je na dvě věci .. když zamáčkeneš moc je to kafe přeextrahovaný a když málo tak je místo kafe hnědá voda ...

    doma teď většinou jen čajuju , nebaví mě nosit kelímky z Kaaby, Mamma coffe, costy, starbucksu apod. a u mamky doma je Catler za 40 000,- , nicméně chci poznat co je to zač , jo možná to bude krávovina ale nervu do toho desetitisíce ..

    možná to časem dopadne tak jak to tu všichni píšete nebo taky ne .. nicméně je to lákadlo a já si ráda hraju a odpad třídím taky , když by šlo do tuhýho :)

    nechce hračičku hrát .. až budu vědět na čem jsem dám vědět 8)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    INDALILITH: budě tě ta mašina štvát od první chvíle, kdy bude doma, věř mi (táta má v práci - nedělá na baru, ehm - něco velmi podobnýho a viděl jsem to ještě ve dvou jinejch inkarnacích). absolutně nepoužitelnej "tamper", páka co vypadává samovolně ven... udělat si v tom kafe je fakt utrpení.

    bejt tebou si našetřim alespoň na nějakej základní model s normální velikostí gasketu (58mm? třeba gaggia espresso), to sice taky nebude jako la cimbali/faema/whatever, ale alespoň tě to nebude štvát a s trochou snahy z toho dostaneš slušný kafe.
    navíc si myslim, že je fajn mít doma stejně velkej gasket jako v práci - si pak můžeš víc mazlit svůj tamper :)

    ale víc ti do toho už kecat nebudeme. já bych si možná místo tohodle domů pro začátek sehnal bialettiho konvičku.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA: no na hlaváku a mám tam 3 pákovej La Cimbali , ale jednou bych chtěla pracovat s Faemou E61

    doma moc nejsem a takový ty německý překapávače nechci a ruční pákovej je strašne drahej .. a tohle když to po čase nebude ok , tak se toho můžu bez výčitek svědomí zbavit vždycky ..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: ty pracuješ v kavárně? a přitom jsi schopná si kupovat tuhle ..... věc domů?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    hmm ale když turek ani granulát nejede a prachy nejsou .. a směny v práci až za dlouho :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    To už si můžeš rovnou do toho hrníčku naplivat.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    uaaaa
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Vzdyt vypada dobre..nebo ne? :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    S tím bude ještě hodně mrzení.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    úpřímnou soustrast...
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_21843.htm zítra pořizuju tuhle hračku domů, je sice s hračkou v práci nesrovnatelná , nicméně nemít doma pákovej kávovar by pro mě byla smrt .. a lahůdku od catleru si z finačních důvodů nemůžu dovolit ani Krups ..tak aspoň tenhle :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Jinak kousek od Ostravy je tenhle podnik http://www.cafebar7.cz/uvod-2.html Jeste jsem nebyl, ale reakci na navstevu od lidi jsou pozitivni.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DAVE_PAGE: slečna Zálešáková má dokonale uhrančivé oči, ale kafe bych jí vařit nechtěl :-) Takže Ostravanka a JetSet, vyzkouším, ani v jednom podniku jsem nebyl
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    DAVE_PAGE: ok, takže Ostravanka říkáš? V Danielu jsem byl asi pětkrát za posledních 5 let. Atmosféra a prostředí tam stojí za to, pravda nakouřeno tam bylo dost, i když jsem tam naposledy byl někdy kolem oběda. Kafe asi posoudit neumím, nemám tolik napito :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: yes. big flame, to bylo krásný tehdy, diskuse pod tou fotkou :D Kamarád tam byl nedávno, donesli mu přesně tohle cappuccino, když se zeptal, jestli je to jejich specialita, tak to odnesli a přinesli něco příčetnějšího. Ale s tím (ne)větráním je to tam prý pořád stejné. A s Lavazzou taky, Nechápu tyhle velké kavárny s obrovskou spotřebou kávy, že si nezakládají ani trochu na kávě. Měli by tolik možností nechat si namíchat svoji unikátní směs od některé z místních pražíren, ale nevyužijí toho jen proto, že od nich nedostanou porcelán, To je porcelán pro kavárnu opravdu tak velkou a zbytečnou investicí? Nehledě na to, že to na ceně kávy milionkrát přeplatí. No nic...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Jo a ted jsem si jeste vzpomnel na tohle ;) http://www.cuketka.cz/?p=23
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    CLOVICEK: Mam ji u baraku a byl jsem tam 2x. Poprve hodne natesenej. Kava me zklamala - pokud si dobre pamatuju, tak jsem dostal kbelik Lavazzy. Kazdopadne prostredi pekne, obsluha super. Zahulino, ale desne zahulino. Podruhe to bylo podobne, tak jsem tam uz nesel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam