• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TEREZZZKA: Je mi cti, ze i takovou zkusenou slecnu pres kavu jsem mohl alespon v malickosti poucit..(((:

    Jinak povolovani je ciste prakticka vec, docilime tim zhruba o polovinu delsi zivotnosti tesneni pak.. (, plus samozrejme to dulezite prohrati...

    Dotaz: JAky mate nazor na ponechani, ci neponechani, jiz extrahovane kavy v povolene, na pul zamknute pace v hlave?? A proc??
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TEREZZZKA: To by melo byt vytesano v kazdy kavarne!!(:

    Muzem nekdy pokecat, ja taky nic jinyho celej zivot nedelam a furt me to bavi, par firem jsem prosel a jenom tri roky mi trvalo nez jsem byl opravdu schopny spravit jakejkoli stroj a vedet taky neco o kave..Btw, se Zdenkem Smrckou jsem mel tu cest rok pracovat v Espressu ((: Roberta Trevisana taky znam..Stravili jsme spolecne s Faemeo jednu snidani s novou s baristou roku pred cca 3roky zpet.(:NAmetu by jsme meli hodne!(:

    Hm o panovi "instalatorovi" skoda mluvit, jak asi takovej clovek stroj pripravi k pouzivani???Ho maximalne pripoji (coz zvladne klazdej zrucnej) a jede asi s tucnim baksisem pryc...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    OPTIKUS: no tak třeba o tom povolování mi nikdo nikdy neřekl! Trysky jsou samozřejmost.
    Spíš jsem měla na mysli, že tu ani odborníků moc není, já bych se třeba i ráda dozvěděla něco navíc, ale když jsem slyšela jako instaloval kávovar na Bajkazylu nějaký pán, co to údajně dělá celý život, ale nemá ani rámcovou představu o tom, jaká by měla být teplota vody na hlavě kávovaru..tak sem si říkala potěš.
    Navíc kávovar má v podniku kde kdo, nikdo ho neumí ani základně obsluhovat a ty strašlivý mýty si mezi sebou předává personál bez nějakého vedení..vidím to dnes a denně, je to k pláči. Ale zase jsme u toho, dokud bude každýmu jedno, jakou břečku pije, dokud se personál nebude snažit, nikdo to tu nikam neposune...
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Treba ruku na srdce pro vsechny kdo s kavovarama delaji.

    Odfukujete pokazdy kondenzat z parni trysky pred pouzitim a po pouziti trysku utirate? Povolujete paky po pouziti o pul utahovaci otocky aby nebyly dotahly nafest a zaroven se prohrivaly???

    Dve zakladni veci!!!
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TEREZZZKA: Jenze i tech par zakladnich ukonu je pro vetsinu dost problem udelat... MEl jsem proti takovejm jiste reseni...Stoupl jsem si opodal (hlavne v provozovnach kde byli ty "nejlepsi barmani a barmanky a baristi/tky" ktery delali zarucene tu "nejlepsi" kavu a vsichni okolo varili sracku) a pozoroval jsem jejich praci se strojem...Po chvilce jsem jim rek vsechno co delaj blbe, co tim muzou zpusobit, a ramcove jsem jim vycislil kolik je to bude stat az prijedu priste... KDyz zjistili ze by museli i tri dny makat zadarmo, cumeli jak debilove a verim tomu ze kdyz za mnou zaklaply dvere, byli jeste dlouho sprosty...Ale vetsinou byl klid a kdyz ne, nauctoval jsem, provozak cenu opravy rozpocital mezi "ovce" a bylo!!!
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    OPTIKUS: no ono vůbec kdyby tu existovalo víc lidí, kteří vědí, jak to chodí uvnitř kávovarů :( Anebo kdyby se každý, kdo ten kávovar používá, k němu choval, jak má, to by byla úplně největší paráda :)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    INDALILITH: Je videt, ze tam tem kavovarum moc nerozumite nikdo co??A co to ma spolecneho s pretlakovanim???Vodu tam budes mit vzdycky, protoze para kondenzuje, kazdej clovek vi, ze nez zacne slehat, musi si trysku odfouknout...Vy tam asi zamestanavate uplne kazdyho kdo si prijde rict o praci ne??? ((((:

    LA cembali je kavovar opravdu na urovni a netrpi problemama s pretlakovanim nebo nadmernym mnozstvim vody v kotly, ta bude vzdycky stejna (hlida hladinova sonda) voda z kotle se ti do pranich trysek nikdy nedostane..Pokud nenastane problem, a to se potom dejou uplne jiny veci.

    KDyby lidi aspon vedeli s cim pracujou spoustu neduhu by si usetrili, ach jo!

    Btw mi je docela ty Cembalky lito jestli se na ni stridaj takovy "borci"...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    INDALILITH: Coffee & Company mi velmi chutilo, prislo mi jemne, ale davno som tam nebola, Kaaba je taka trochu preflaknuta, ale nepaci sa mi ich pena, aspon moje capuccino malo penu nic moc.
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    mimochodem momentalne pracuju v caffee ebel v kaprove. Pro ty, kdo to nezna, je to spise mensi obchudek, ale nabidka kavy je rozmanita a pomerne casto se meni. V pripade zajmu vam muzu nabidnout i mensi slevu na zrnkovou kavu. Kdyztak se mi ozvete do posty.)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    AXTHEB: je fakt že krumpáč v ruce jsem ještě nedržela, nechceš mě zaučit ? Jednou jsem to já, jindy je to někdo, uplně jinej , to je život.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MAR_TINA: občas se to bohužel stane
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    OPTIKUS: neodpouštěj vodu , tím pádem je pak v tryskách místo páry voda například a nevyšleháš vůbec nic
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    děti děti děti..
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    olol :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    INDALILITH: Myslím že si blbka. Píčuješ tu do terezzky aniž bys pořádně četla její posty, neumíš napsat píčuješ a navíc přiznáváš, že děláš lidem hnusný kafe. Di radši kopat kanály, uděláš víc dobra.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    INDALILITH: drahá, to kafe bych ti vrátila a pokud by i druhý pokus byl tak špatný, dokázala bych sebrat všechnu asertivitu a být nepříjemná.
    je mi jedno, kolik děláš kafí denně. já si objednávám to svoje jedno, na kterém si chci pochutnat a za které platím svoje peníze.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    INDALILITH: Zajimalo by me: "dost často se mi stává že ty nový lidi ten kávovar přetlakovávaj apod." Prozrad mi jak to delaj????Hlava mi to nebere...

    Jinak vase debata je mala prdel, to je jako kdyby se hadali ridici nakladaku, ze jeden jezdi po cehach a druhej mu rikal ze je prizdisrac, protoze on jezdi do evropy a najezdi vic kilometru!!!Muhehehehe(((((:

    Delej klidne min kav za hodinu ale kvalitnich a s laskou, jinak se na to radsi vyser a jdi delat neco jinyho..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    tak už tu do sebe prestanme kopat. stejně se každý budeme držet své pravdy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MYJKA: ne - v rámci usnadnění komunikace každý dostane to co zhruba očekává pod pojmem espresso. Nejsem si úplně jistá, jak by se na to tvářila případná kontrola, na druhou stranu ti asi budou kontrolovat spíše z kolika kávy se nápoj dělal, ne jak dlouho tekla voda do šálku.

    A hlavně evidentně kvalita kávových nápojů je české inspekci zcela šumák, narozdíl od podměrečných piv, je nadměrečná porce tekutiny v hrnku vpořádku ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam