• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    MAJKA:
    TEREZZZKA:
    Nejde o to, aby kafe vydrzelo teply dejsli dobu, ale o vicemene konstantni teplotu po celou dobu extrakce, rek bych..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Jakože "Proti gustu žádný dyšputát"...

    hey Dolce Gusto:
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    THE_MIRACLE: :) myšleno "proti gustu" = "proti vkusu" :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JOSKA_CZ:
    ZUZKAOU: Gusto kupovat nebudu, to uz jsem zamitl (trochu rozpolcene, ale tohle zamitnuti je definitivni). Pokud koupim, tak presovac s tryskou.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAJKA: my ten doubelshotí máme v práci a taky nevím, kde je jeho výhoda, krom těch dvojitých stěn-funguje jako termoska- ale když se pak káva stejně musí slít... dle mého názoru chtěli kluci mít v nabídce french press, ale když už, tak nějaký na úrovni, tak zvolili tenhle, jinak si to vysvětlit nedovedu :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    MAJKA: IKEA mám doma, doubleshotový mají rodiče. Kvalita je nesrovnatelná, doubleshot je krásný reprezentativní kousek, IKEA je nádobí jako každé jiné. Slouží ale bezproblémů a výhodou může být, že má víc než dvojnásobný objem. Osobně se kloním k variantě IKEA + poukaz na kafe než drahý frenchpress a horší kávu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAJKA: mám ten ikeový a slouží dobře. Respektive měla jsem dva a jeden jsem v létě rozflákala při převozu. Ten nerezový je pochopitelně krásný, nerozbitný a kafe nevychladne.

    Osobně bych dala přednost levnějšímu + kávě.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    a kdyz uz jsme u te kavy, obdarovavany miluje spise typ robusta - coz by mela bejt hava spise hutna, spis hořká než kyselá, a výrazná. Máte v tomhle typu kávy nějaké oblíbené oblasti, či typy, nebo konkrétní příklad oblíbené kávy? Pardon, jestli je to hloupá otázka, já se v tom nevyznám vůbec
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    poradte, zvazuuji jako darek frenchpress, a koukam - v IKEA je jeden za 250,- a napr. v doubleshotu stoji 1100,-

    provedeni je oboji nerezove komponenty, ikea varianta ma sklo, doubleshot je nerez - dvojite steny.

    Myslite, ze se vyplati investovat a koupit sestkrat drazsi, nerezovy frenchpress, nebo je to jedno, a spis koupit levnejsi a treba nejakou poukazku na cerstve prazenou kavu? :)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mimochodem v kapslách na latte a capuccino je instantní kafe a sušené mléko, tedy o něco lepší varianta sáčků 3v1 a automatových nápojů.

    https://www.dolce-gusto.cz/Documents/PDFs/NDG_NAPOJOVY_LISTEK%20CZ.pdf

    cokoliv, u čeho není výslovně napsáno pražená mletá, je rozpustné... Pokud to někomu chutná - budiž. Ale přijde mi to jako velmi drahý způsob výroby rozpustného kafe. Na capuccino se prostě mléko bez parní trysky a trochy zručnosti nenašlehá a tak mi přijde lepší, najít si způsob, jak si vařit kafe s mlíkem, než hledat napodobeninu kavárenských nápojů-
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    THE_MIRACLE: dneska jsem šel něco do Nespressa reklamovat, tak jsem ten jejich zázrak zase ochutnal. Musím říct, že kafe z balirny.com (300Kč / 1 Kg / cca měsíc a kus) vyjde daleko levněji a ve frenchpressu z IKEA za 199 korun i víc chutná :)

    Ale samozřejmě proti gustu nic nemám, pokud to přítelkyni chutná, tak bude mít z dírku radost. Doporučuji to s ní ale probrat předem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    THE_MIRACLE: jestli chceš opravdu koupit kapslový přístroj, tak v testech vyšel nejlépe Nespresso, naopak Krups Dolce Gusto moc nezabodoval. Jestli chceš můžu ti ten test na pročtení poslat, je to v pdf.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dekuju vam moc. Dle tohoto vseho jsem si v podstate udelal obrazek, ze pokud ano, tak dolce gusto (lidi co to maji jsou dle reakci spokojeni). Jeste jednou diky vsem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THE_MIRACLE: popravdě, těžkou budeš kupovat stroj na kafe, když tobě ani nechutná ani nevíš, jak by mělo chutnat. No jestli máte rádi tu věc z měkáče, tak si kupte hrnec na ohřívání mléka (vodní lázeň, mlékovar), ruční mixér na baterky na napěnění a sadu sladkých příchutí Monin. kafe do toho nalijte jakékoli.

    a vážně, pokud má kávu ráda hlavně přítelkyně, nabídni jí, že jí vezmeš na nákup, ať si vybere.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    THE_MIRACLE: hele na toto sa rovno vyprdni, sestra chcela kupovat nejaky kavovar nasim k Vianociam, najlepsie aby robil aj latte, stal okolo 3 000Kc a nemal drahe kapsle, samozrejme nemanulny....chvilu mi trvalo, nez som jej vysvetlila, ze toto neni dobry napad :) Dobra kava je aj z moka konvicky (odhadom par stoviek), french pressu, alebo z dzezvy...porizovaci naklady omnoho nizsie a ak slecna nepozna rozdiel medzi tymto a rozpustnym Nescafe, stejne by to bola zbytocna investicia (no offence, proste su taky ludia a aj im svieti slnko).
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    V pohode, jen jsem byl zmateny..(:
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    OPTIKUS: sorry, blbě jsem to přepočítal a napsal:)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    No tak ted uz je mi to jasne....Potom to zhruba sedi..Vaha 1ml vody je neco malo pod 1g..Diky!(((:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam