• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    TEREZZZKA: dala bys prosím vědět o tom březnovém nějak dopředu? ráda bych přijela :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TEREZZZKA: Doprcic. :D Na konci brezna mam este jedno skolenie.
    Priletime pred tretiou a myslim ze toho budem mat plne kecky. :/ To radsej pockam aby som si to mohla uzit. :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MYJKA: je to od 2, nestihas? :) dalsi bude asi v breznu
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MYJKA: je to od 2, nestihas? :) dalsi bude asi v breznu
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TEREZZZKA: To je na potvoru. :) Ten den sa vraiam z francie. Tak zase priste :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    pro zajemce o maly kavovy kurz poradam 21.ledna dalsi kolo. vice info v poste. tesim se na vas :)
    a prosim at se mi prihlasi a potvrdi ucast Ti,kdo kurz slibili nekomu k Vanocum,bylo vas vic,tak at mam prehled, diky :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    WAMP_ELF: no o tom žádná, ale praxe je praxe: -)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    BLACK_ONYX: hlavně to je oblast která udělá celkem vítr v peněžence, pokud to teda člověk nemá za zádama v baru, že? (ale mezi námi to pak skoro vyjde na stejno ehm ehm..)
    Ale zatím to chce hlavně si doplňovat znalosti.. stále a stále..
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    PRDELMRDEL: ten cas extrakce si schvalne doma zkusim zmerit. Ale bude take kolem pul minuty.
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    DAVE_PAGE: Jde tam prave o mleti. Ume je to tak, ze kdyz mam kafe tak jemne, aby mi voda neprotekla za 10s, leze mi nahodu bordel zkrs sitko. Kdyz ho mam mlety tak, abych mel cistej salek a neupechuju ho, tece prave tech 10s. Ale de o to, ze se ridim spis casem extrakce, nez mnozstvim proteklyho kafe. Takze vecinou koncim s pulkou az dvema tretinama konvicky po cca 30ti vterinach. Je pravda, ze ne kazdej se spokojenej s 20ml kafe na salek zejo. Podle me chut zavisi spis prave na case, kerej se kafe louhuje, jak clovek kafe pechuje, ovlivni spis vyslednej objem napoje.
    Schvalne sem potom jeste zkusil, po sliti toho co piju, nechat zkrz kafe protict jeste zbytek vody, kterou normalne vylejvam ze spodni nadobky a vytekla svetla kalna mrtka, kera se opravdu neda pit. Je to podobny, jako klasickej espressovej trik na bazenovy kavarniky, se trema salkama postupne z jedny paky. Ke konci uz proste tece preextrahovany, slaby a hnusny kafe.


    TEREZZZKA: Ja myslim, ze sem to slysel tak, jak to rikas:)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    toto je oblast, ke které se budu muset ještě propit.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    jeste tak mohl rikat brandy, ale to je jedno-smysl jsme vsichni pochopili ne? :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BLACK_ONYX: stopro konak. S portskym by to nedavalo smysl. Navic sem ho to slysela rikat posledne :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    BLACK_ONYX: víno = portské,kagor,brandy,koňak. TEDY?!?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: já myslim, že kluci říkají portske:-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    i v kavovaru by mezi kávou v portafilteru a sitkem měla být mezera, neb káva zvětší svůj objem. konvicku jsem vždy také jen zarovnaval a žádné kanálky jsem nepozoroval. schválně večer vyzkouším:-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MOMENT: ten citat je od Zdenka Smrcky a zni jinak : s espressem a s filtrovanou,alternativne pripravenou kavou je to jako s konakem a vinem-oboji pochazi ze stejne suroviny,ale chutovy dojem je diametralne odlisny-prvni se vyznacuje koncentrovanosti,hutnosti a vyraznosti, druhe je proti tomu ridke,jemnejsi a da se dlouho popijet :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    MOMENT: Ja si se svoji bialettkou dost vyhral a zkousel jsem ruzne pechovani. (IMHO) nejlepsi kava mi z toho tece pri uplne plnem sitku, ale s nestlacenou kavou. Po extrakci, kdyz to sitko cistim, tak je tam logr nakonec tak upechovany, ze nejde snadno vyklepnout a nakonec z toho vypadne kompaktni puk.

    Pokud tam te kavy je malo, tece z toho obarvena voda. Pokud ji naopak upechuji, kava mi pres sitko tece klidne i 3,4 minuty a je hnusne (ne silne). Verim, ze bych si mohl jeste dost vyhrat s mlynkem apod. ale ten mam nastaveny na kompromis i pro french press.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MOMENT: budiž ti odpuštěna česká kuchyně..
    Mimochodem já právě(!) doufal že mi to pěkně všechno vysvětlíš(PRDELMRDEL) jak jsi to přesně myslel.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    s těma kanálkama to ej vtipný, když uvážim, že italové tradičně do toho, co tam nasypou, dělaj tři malý dírky lžičkou (ale né až skrz)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam