• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: hele treba doubleshot koupis uz i v oxalisu. ja chodim kolem dbk na budejovicke a maji ji tam.


    TEREZZZKA: tak jsem si na stara kolena poridil frenchpress (prece nebudu pit na chalupe nessku) a teda musim rict treba s panamou z d-shotu houby spatny .)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEREZZZKA: slečno Terezko děkuji, vysílám za tímto účelem přítele z prahy, by mi dovezl, takže sám se nedostavím. I když bych rád.
    Nicméně Vy byste mi tam navážila ten tandem, který by z mého stroje nechutnal zdaleka tak jako od Vás.. tudíž se omlouvám ale musím vyhledat něco prostého jednoduchého, oříšky, kakao etc. jednodruhovku z peru nebo indie myslím že přesně to hledám. Kam bych ho měl nasměrovat?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    WAMP_ELF: jak pise terezzzka. nebude me mit rada, ale pomerne slusnou kavu maji i v mammacoffee (ja tam chodim na honduras). mivaj ji trosku mene prazenou a nemiva tak hořký ocas. jako vychodisko z nouze ji obcas beru.

    jinak jsem byl o vanocich nucen koupit kafe v marketu, pac se nam seslo vic navstev, nez na kolik stacily zasoby, a musim rict, ze mleta lavaza (at uz ta v cernem plechu nebo ve zlatem sacku) me vlastne pomerne mile prekvapila, jak mletim, tak vyslednou chuti. jako doubleshot to nejni, ale rozhodne lepsi nez illy apod.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    WAMP_ELF: do prazirny :)
    doubleshot.cz (objednat po netu, ale na jistotu muzes jit do muj salek kavy, al cafetero, cup up, cafe lounge - tam Ti tento tyden navazime i dalsi a to yakimu) nebo coffee source (prodejna na francouzske) nebo objednat od la boheme nebo prave od yakimi, ale ta prazi na objednavku,takze to nebude hned a nevim, jak ted funguje ta jejich byvala kavarna.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Kam byste mi doporučili zajít v praze pro kávu?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: moje oblibena: "a chcete to piccolo do mensiho hrnicku nebo do vetsiho" ...prstem ukazi na hrnek 250ml .) a naopak, kdyz jsem si onehda objednaval nekde preventivne "male espresso", obsluha se na mne nepekne podivala a sykla "myslite jako klasicke espresso, jo? male espresso nedelame" a ja vypadal jako blbec. mela by se zavest nejaka nalepka na dvere, at v tom ma host od zacatku jasno .)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    au
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    okolnosti mě donutily zalézt do jakéhosi fastfood řetězce, který se honisil tím, že je kávový. Prostě lákal na kafe nápisy na výloze. Na Andělu to je.

    Nabídka byla: piccolo, lungo, capuccino a latté. Ano, také nevidím espresso. Piccolo mělo tak 70ml-80ml.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    zdravím. poradí mi někdo nějakou espresso konvici (tu hliníkovou asi), nejlépe značku a mocel. moc se v tom nevyznám a viděl jsem ceny od 99 kč až do tisícovek.
    hledám nějakou alespoň na 6 šálků a aby to nebyl úplně šit, na druhou stranu nepotřebuju nic luxusního. nějáká zlatá střední cesta.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: ja velky dik za ucast,bylo to s vami fajn, mas moc sikovnou slecnu,slo ji isrdicko hned napoprve :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Velky dik Terezzzce za to vcerejsi kavove setkani. Fotky dodam casem...
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    pro pražáky - DBK Budějovická, 5. patro - umělohmotný termohrnek za 200 něco (nejsem si jistá, jestli 209 nebo 249), v každém případě drží teplo a neteče, v klidu ho házím do kabelky :-)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    CLOVICEK: potkal jsem bialettiho konvicku v limitovane edici a nesla ani poradne zavrit. nekvalitni vylisky kam se podivas. blesak a starej hlinik. levnejsi, protoye starsi a kvalitnejsi.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    máte někdo zkušenosti s konvičkama Bialetti a jejich českými kopiemi firmy Lodos? Jsou mezi nimi nějaké funkční či kvalitní rozdíly?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: já to teď ředím 1:1 s etiopií (míchám zrna dohromady, bo se jí chci zbavit, páč sem jí přepitej) a jsem náramně spokojenej .)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    JOSKA_CZ: ty jsme taky v CH měli ... souhlas, že z těch nevyteče ani kapka :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Osobně mohu doporučit termnohrnky Contigo. Jsou sice dražší, ale dá se s ním i házet a kafe nevyteče. http://www.gocontigo.com/travel-mugs.html
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Hrnky z tchibo mam dva a netecie ani jeden. Zatvaranie je ala termoska.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam